User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2. Kez Ehliyet Kaptırma Sorunu?

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

2. Kez Ehliyet Kaptırma Sorunu?

Selamlar,

Arkadaşım 2.kez alkolden ehliyetini kaptırdı, sanırım mahkemeye çıkması gerekıyor.
    Bu durumu yaşayan veya bilenler yazabilirmi ne ceza alınıyor filan.

Sosyal mesaj vermezseniz sevinirim.

luca55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Bilgilendirmesi;

1- Alkollü olarak 2. kez araç kullandıkları belirlenenlerin ehliyetlerini geri almaları için katılması ve başarılı olarak tamamlaması zorunlu bir eğitimdir.

2- İlgili Kanun ve Yönetmelik gereği ehliyeti 2 yıllığına geri alınanlar, ehliyeti geri alınma tarihinden itibaren 1. yılı tamamladıktan sonra eğitime başvurabilir.

3- Eğitimin ilk haftası katılımcılar, psikolojik, fizik ve psikiyatrik muayene ve testlere tabi tutulurlar. Bu muayene sonucuna göre eğitime devam ederler. Muayenelerde yada eğitim sırasında katılımcılar tetkik ve belirleme amacıyla heyete sevk edilebilirler.
    BaYTaR MURO

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca;

Alkollü araç kullanmak suçundan (K.T.K. - 48/5) 2. Kez sürücü belgeme el konuldu. Ne zaman geri alabilirim?

Karayolları Trafik Kanunu'na göre sürücü belgesine 2. Kez el konulanlar İl Sağlık Müdürlüğünce "sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine" tabi tutulur. Eğitimini başarı ile tamamlayanlar sürücü belgesi geri alma tutanağı ve kimliğiniz ile beraber, (Eğer sürücü belgesini kendiniz dışında başka biri alacaksa noter tarafından "sürücü belgemi almaya yetkilidir" şerhi bulunan vekâlet verilmesi gerekmektedir.) sürücü belgenizin geri alındığı tarihten itibaren 2 yıllık süre bitiminde 11.06.2013 tarihli resmi gazetede yayımlanan 6487 sayılı kanunda yapılan değişiklikten dolayı ilgili kişi hakkında trafik kurallarına aykırılık dolayısıyla verilmiş olan trafik idari para cezalarının tamamının tahsil edildiğini gösteren "borcu yoktur" belgesi ile başvurarak sürücü belgenizi geri alabilirsiniz.

Önemli: Sürücü belgenizi geri iade almadan önce "sürücü davranışları geliştirme eğitimine" katılmanız ve başarı ile tamamlamanız gerekmektedir. Eğitimini tamamlamayanlar ve başarısız olanların sürücü belgeleri geri iade edilmeyecektir.
    BaYTaR MURO

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    yok hapis cezası var demiş polisler arkadaşıma ama para cezasına çeviriliyormuş sanırım bununla ilgili bilginiz varmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o konuda bir bilgim yok ama trafiğin sitesinde böyle yazıyor
    BaYTaR MURO

THe_ONe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hapis cezası direk para cezasına cevirilir 1. seneden sonra halk saglık müdürlüğüne basvurabılırsın 1 aylık egitimden sonra sınava girilir

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu hortlatıyorum

bu kanunda bi değişiklik varmı bir tanıdıgım için araştırıyorum

ve bu "borcu yoktur" belgesi sadece trafik cezalarıyla ilgimidir

kişinin ticari vergi borcu v.s. ile alakası varmıdır? vergi borcu olan kişi bu kağıdı alabilirmi

bilenler yazarsa sevinirim
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Burak E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    serkan abi babamdan biliyorum borcu yoktur yazısı sunun ıcın ıstıyorlar ceza kesıyorlarya alkkollu arac kullanmaktan onu ödeyip o belgeyi istiyorlar borcu yoktur yazısı abi
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına gelmişti bi yarım saat 1-2-3 kesicide gittik düzeldi.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    serkan abi babamdan biliyorum borcu yoktur yazısı sunun ıcın ıstıyorlar ceza kesıyorlarya alkkollu arac kullanmaktan onu ödeyip o belgeyi istiyorlar borcu yoktur yazısı abi
    burak hani sadece o cezayla ilişikli borcu yoktur kağıdımıdır? vergi v.s. değil dimi
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafik cezasi icin borcu yoktur istiyorlar

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

seref1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    promilde önemli.2.ci olduğu için kursa gidicek ve psikoteknik eğitimi alıcak.1tl borcuna kadar ödicek ehliyetini alıcak.allah sabır versin geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burak hani sadece o cezayla ilişikli borcu yoktur kağıdımıdır? vergi v.s. değil dimi
    abi hem yiyecegi cezayı hemde daha önce yedıgı cezaları ödiycek o şekilde alıcak ehliyeti. babamda hiç ceza yoktu tek kesılen cezayı ödedik direk ehliyetini aldık eger başka cezalarıda varsa ödemesi gerekicek abi
    Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına gelmişti bi yarım saat 1-2-3 kesicide gittik düzeldi.

murat86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hortlatiyim bir iyi günler herkeze 2013 agustosta ehliyetime iki yıl el konuldu cezasını 2 gun sonra ödemiştim bi sıkıntı yok lakin ben ehliyetimi ilk kaptırdığımda 6 ay almaya gittiğimde ceza makbuzunu uzattım memur beye, bu ne dedi işte yatırdım ver ehliyetimi dedim yatırmana gerek yoktu dedi attı ehliyetimi onume imzaladım o kadar. Gelelim ikinci mevzuya ehliyetimi 2 nci kez 51promille kaptırdıgım zmn merkeze haber verdiler merkezden daha ehliyetini almamış burdan elindeki ehliyet sahte dediler o sırada bende dedimki şakamı yapıyosunuz polissiniz bakın ehliyete sahtemi değilmi kontrol edin dedim öyle anladılar yoksa ordanda yapıstırıcaklardı neyse olan oldu. Ben ilk ehliyetimi kaptırdıktan 3 sene sonra kaptırdım aceba direk karakola gitsem bu kadar curcuna arasında ehliyetimi alabilirmiyim yoksa egitime katılmak zorundamıyım. Ha sunuda soyliyim 2 sene beklemişim sıkıntı yokda 1 ay da giderim kursa bi şansımı deniyimmı aceba. Hiç başına gelen varmı ?

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu hortlatiyim bir iyi günler herkeze 2013 agustosta ehliyetime iki yıl el konuldu cezasını 2 gun sonra ödemiştim bi sıkıntı yok lakin ben ehliyetimi ilk kaptırdığımda 6 ay almaya gittiğimde ceza makbuzunu uzattım memur beye, bu ne dedi işte yatırdım ver ehliyetimi dedim yatırmana gerek yoktu dedi attı ehliyetimi onume imzaladım o kadar. Gelelim ikinci mevzuya ehliyetimi 2 nci kez 51promille kaptırdıgım zmn merkeze haber verdiler merkezden daha ehliyetini almamış burdan elindeki ehliyet sahte dediler o sırada bende dedimki şakamı yapıyosunuz polissiniz bakın ehliyete sahtemi değilmi kontrol edin dedim öyle anladılar yoksa ordanda yapıstırıcaklardı neyse olan oldu. Ben ilk ehliyetimi kaptırdıktan 3 sene sonra kaptırdım aceba direk karakola gitsem bu kadar curcuna arasında ehliyetimi alabilirmiyim yoksa egitime katılmak zorundamıyım. Ha sunuda soyliyim 2 sene beklemişim sıkıntı yokda 1 ay da giderim kursa bi şansımı deniyimmı aceba. Hiç başına gelen varmı ?
    kursa gitmeden vermiyorlar diye biliyorum kurstan katıldığına dair belge vs bişi veriyorlar sanırım onuda ibraz ediyorsun diye hatırlıyorum.

ufuk601 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kursa gitmeden vermezler. kursu tamamlayıp vergi dairesinden borcu yoktur yazısı istiyorlar.

FK.Sub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde bir sorum var hazır konu varken sorayım geçenlerde çevirmeye girdim 5 sene önce alkolden kaptırmıştım bende ehliyetimi geçenlerde çevirmeye girdim memur bana gayrettepe emniyetten bu cezanın düşümünü yaptırmanız gerekli dedi nedir bu düşüm ? Hiç böyle birşey ile karşılaşan varmıdır aramızda ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    murat abi psiko teknik dersilerine gitme zorunlulugun var ehliyetini istemeye gittiginde seni sirkecideki bir yer var gönderiyorlar haftada 3 4 gün ders oluyo sınavan gecersen bi belge veriyorlar gidip veriyorsun hemen ehliyetini alıyorsun ama gitmeden imkansız abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ettim sağol..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyvallah burak sirkeciyse yakınmış ya en azından ordan kurtarırız da 520 tl gibi bi rakam istiyolarmıs neyse artık

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)