2016 superb bile var. Can'da yok yok.. :cool:
Printable View
Kolay iş yoktur, şartlar çok önemli. Çalışma ortamı, ekip arkadaşları, çalışma şartları, yöneticisi, yönetim anlayışı, piyasa koşullarını, sektörün gidişatı gibi gibi durumları göz önünde bulundurmak lazım.
(Tıp Fakültesinden mezun olup da doktorluk yapamayanlar mevcut olduğu gibi.)
Otomotiv sektörünün daha öncesinde belirtiğim gibi artıları eksilerinden fazladır. ( markadan markaya, bayiden bayiye değişebilir )
Aldığın teknik eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, yapacağın yurtdışı seyahatleri, elde edeceğin gelir, kazanacağın çevre/portföy, kariyer imkanı, mesleki kazanımlar aklıma gelen en büyük artıları.
Özelliklede kurumsal firmalarda eğitim konusu çok hassas. Bazı standartları sağlamak için yeri geliyor yurtdışına gönderiyor yerinde eğitim veriyor. Normal şartlarda hayatında yurtdışına çıkma şansı olmayan kişiler bile en az 4-5 ülke gördü :)
39.000 TL satış pirimi alan arkadaşım oldu,
Ortalaması 6.000 TL 'nin altına düşmeyen arkadaşlarım mevcut,
Satış temsilciğinden başlayarak Genel Müdür olan yöneticilerim mevcut.
Kendisini fiyatlar konusunda geliştirip 2.El Satış işine giren mevcut. Yaklaşık 50 adet aracı var şu anda arkadaşımın.
Kiralama tarafına yönelen filo şirketlerinde üst düzey yönetici olan arkadaşlarım mevcut.
Haa, çok memnun kalıp 10 küsür senedir satış temsilciliği yapanları da tanıyorum.
Kişiden kişiye değişiyor beklentiler. Kimi gelir kaygısında, kimi kariyer, kimi başım ağrımasın backoffice olsun...
Büyük kurumsal firmalarda çalışan onlarca bordrolu işsiz arkadaş mevcut. Sorsan çok yoğun. Gerçi onu yapmak bile bir meziyet... Biz perakendeci olarak yapamayız..
Dediğim gibi kolay iş yok. Şartları kendi lehine çevirmek çok önemli. Bazı zamanlarda alacağın kritik kararlar ile yolunu çizmek sana kalmış :)
Bende gürsesteyim öncesinde kuzey nissandaydım ikinci bir araç aldım sizden:D
Konuyu açan arkadaş;
Doğuş Otomotiv'de çalışan bir satış danışmanı olarak benim de senin için en faydalı bulduğum yorum yukarıdaki oldu. Gökhan (umarım ismini yanlış tahmin etmemişimdir), çok doğru tespitleri paylaşmış, hepsine katılıyorum. Senin için hayırlısı olsun. Sana doğru gelen, istediğin hangisiyse onu yap. Ben büyük bir bankadan ayrılarak şimdiki işime başladım, yaklaşık 2.5 yıldır istediğim işi yapıyorum, çok mutluyum.
öncelikle herkese teşekkürler çok güzel bilgiler aldım.
Bu işte sıkıntı çok fazla sorun yaşamayacağıma karar verdim neden derseniz kötü olarak tabir ettiğiniz sorunların hepsini daha önce çalıştığım yerlerde birebir yaşadım tabii ki burda biraz daha farklı olucak buna eminim ve hazırlıklıyım diyebilirim.Bayii müdürü çok iyi bir insan daha önce eski çalıştığım teknoloji mağazasında kızına bilgisayar satmıştım ve muhabbet ilerledikten sonra opel bayiisinde müdür olduğunu ve cv göndermemi istemişti 2013 yılında.İş görüşmesine geldiğimde tanıdı beni ve karar vermemde inanılmaz etkisi oldu.eskişehir'de çok büyük bir firma her kolda iş yapıyorlar.Çalışma saatlerine gelince 10 senedir avmlerde çalışıtığım için bana çok mantıklı geliyor illa pazar izin meraklısı değilim ama zaten satışlarım düşükse kota için çalışırım diye düşünüyorum.Erken saatlerde çıkmak ve masabaşı sayılabilecek bir düzeyde olması hayalimde ki şeydi çünkü 10 senedir ayakta çalışıyorum günü 12 saati ayakta kaldığım günler oldu.burda daha rahat olabileceğimi düşünüyorum.Stres konusuna gelince o her firmada var magaza sorumlusu olduğum için stresin alasını burda yaşadım hazırlıklıyım diyebilirim.Bugün tekrar görüştük ve benden çok iyi yerlere gelmemi bekliyorlar baskı olur mu bilemem ama sanırım hayatımda hep hedefler koyduğum için yeni hedefim bu olucak.
artık neredeyse her iş mağazacılıktan iyidir diyeceğim :) 6 yıldır bir pazar ailemle birşeyler yapamadım :) geçmen hayırlısı olmuş bence mağazacılıkta yükselsen de şartların değişmiyor maalesef aldığın para dışında
Kısa sürelide olsa bağdat caddesi M&S'da satış danışmanlığı yapmıştım(bana göre tezgahtarlık,işin kötüsü-iyisi olmaz neden bu tabir hoşuna gitmez insanların anlamıyorum) 10 sene gerçekten yapılacak bir iş değil, çok güzel satışlar yapmama rağmen hoşuma gitmemişti.
hayırlısı olsun insallah, basarilar dilerim.
arkadaslar bu pozisyon icin ne dusunuyorsunuz
http://www.kariyer.net/kosifler-oto/...fno=14344_2306
genius programini az cok yabanci kaynaklardan biliyorum ancak TR de nasil olacak, satis danismani ayarinda mi konumlandiracaklar yoksa daha dusuk seviye mi? yarin gorusmem var bagdat caddesindeki bayi icin, kagit ustunde hersey guzel de bu isi kabul edersem 6-7 senelik tecrubemi cope atip herseye sifirdan baslamis olucam, deger mi degmez mi, ilerde yukselmeye acik bi pozisyon mu gibi cevap bekleyen sorularim var kafamda
slm ,arkadaşlar birçok şey yazmış ;ama ben farklı bir konudan yaklaşayım olaya...
öncelikle ben otomotiv sektöründe 11 yıldır varım...
2010 Toyota satış türkiye 1. liğim
2011 Toyota satış türkiye 1. liğim
2014 yılıda ford türkiye perakende binek türkiye 1.ç liğim var.
şuan satış müdürü adayıyım ;ama tabi hala danışmanlık yapıyorum.
öncelikle bu sektörde hakkını yemeyen bir firma ile çalışıyorsan güzel paralar kazanırsın. neden güzel para...
pahalı bir şey satıyorsun , dolayısıyla kazanacağın parada fazla oluyor. yanında sattığın birçok şeyler var. kasko aksesuar araç primi , bankanın sata verdiği primler vs vs
yani işini bilirsen ayda da 30 adetten aşağı satmazsan sanırım ayda 3.000 tl kazanırsın, tabi bu ilerleyen yıllarda daha çok para kazxanmana sebep olacak;sebebi ise müşteri portvöyün oluşacak, oturduğun yerden ayda 10 araba satacaksın.
gelelim opele, ople aslında türkiyede iyi yerlerde değil, ama bu sektörde danışman yok... 1.5 yıl tecrüben olsun , diğer iyi markalara atlarsın
umarım yaşın gençtir. çünkü genç biri sabrı bilir, umarım çoooooooookkkkk hırslısındır işte ozaman vazeçilmez olursun. ve maaşını sen belirlersin iş görüşmelerinde...
ve müdür olursanda birazda olsun hayatın kurtulur...umarım yardımcı olabilmişimdir. aslında anlatacağım çoook şey var ama yaz yaz sıkıldım :)
sevgiler...