User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Honda civic 2007 1.6 premium otomatik vites sorunu

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Honda civic 2007 1.6 premium otomatik vites sorunu

Merhabalar. Bayan kuzenim 2007 model Honda Civic 1.6 premium otomatik vites kullanıyor. Arac şuan yaklaşık 150 bin kilometrede. Geçen sabah aracını ödünç aldım. P konumda aracı çalıştırdım herşey normaldi. 20 saniye kadar çalıştıktan sonra R vitese attım şanzumandan (GIRRRRRRR) diye ses gelmeye başladı. Hemen kuzenimi aradım bikaç gündür her sabah aynı sesi duyduğunu söyledi. Aracı park yerinden çıkardım D moduna aldım sürmeye başladım. Birkaç kilometre gittikten sonra aracı müsait bir yerde durdurup yeniden R vitese attım hiç ses yok. Kapatıp 5 dakika sonra yeniden denedim yine ses yok. Bulunduğum yerde servis yok. Kulaktan duyma şanzuman yağı değişmesi gerek diyen oldu. Kimisi şamzuman inecek falan dedi. İş güç dolayısle vakit olmadığından götüremedik. Araç şuan kullanılmıyor. Daha önce bu sorunla karşılaşan varmı? Sizce sorun ve çözüm nedir? Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Makinist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar. Bayan kuzenim 2007 model Honda Civic 1.6 premium otomatik vites kullanıyor. Arac şuan yaklaşık 150 bin kilometrede. Geçen sabah aracını ödünç aldım. P konumda aracı çalıştırdım herşey normaldi. 20 saniye kadar çalıştıktan sonra R vitese attım şanzumandan (GIRRRRRRR) diye ses gelmeye başladı. Hemen kuzenimi aradım bikaç gündür her sabah aynı sesi duyduğunu söyledi. Aracı park yerinden çıkardım D moduna aldım sürmeye başladım. Birkaç kilometre gittikten sonra aracı müsait bir yerde durdurup yeniden R vitese attım hiç ses yok. Kapatıp 5 dakika sonra yeniden denedim yine ses yok. Bulunduğum yerde servis yok. Kulaktan duyma şanzuman yağı değişmesi gerek diyen oldu. Kimisi şamzuman inecek falan dedi. İş güç dolayısle vakit olmadığından götüremedik. Araç şuan kullanılmıyor. Daha önce bu sorunla karşılaşan varmı? Sizce sorun ve çözüm nedir? Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Daha önce kullandığımda aynı sorunu yağdan kaynaklı yaşadım yağ ömrünü tamamlamıs ve azalmıstı yağ değişiminden sonra sorunum düzeldi
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omrasm01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önce kullandığımda aynı sorunu yağdan kaynaklı yaşadım yağ ömrünü tamamlamıs ve azalmıstı yağ değişiminden sonra sorunum düzeldi
    Teşekkür ederim. Bu otomatik yağı birtek serviste bulunuyormuş doğrumudur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Makinist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim. Bu otomatik yağı birtek serviste bulunuyormuş doğrumudur?
    Kesinlikle öyle bu arada kullanılan yağ ;

Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omrasm01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle öyle bu arada kullanılan yağ ;

Teşekkür ederim müsait bir zamanda servisten değiştirelim ozaman.

bskone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    park ederken direk vitesi P konumuna almayın otomatik viteslerde yokuş,düz zemin fark etmez önce N'ye alın fren'e basın sonra el freni çekip fren'den ayagınızı çekip P konumuna alın diyer türlü şanzuma yük bindiginde öyle garip sesler duyabilirsiniz bu şekilde bir deneyin ses gelmeye devam ediyorsa yağı orjinali ile degiştirmenizde fayda var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bskone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    park ederken direk vitesi P konumuna almayın otomatik viteslerde yokuş,düz zemin fark etmez önce N'ye alın fren'e basın sonra el freni çekip fren'den ayagınızı çekip P konumuna alın diyer türlü şanzuma yük bindiginde öyle garip sesler duyabilirsiniz bu şekilde bir deneyin ses gelmeye devam ediyorsa yağı orjinali ile degiştirmenizde fayda var.
    Ben aracı park ederken direk P konumuna alıp el frenini çekiyordum. Demekki yanlış yapıyormusum. Bundan snra dediginizi yapacam. Tesekkür ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)