Cuma gününe ayarladım tatili İstanbul dan İzmir e gidicem trafik olmaz millet tatilini bitirmiştir aksi istikamette olursa olur diyorum ama herkes böyle mi düşünmüştür acaba :D
Printable View
Cuma gününe ayarladım tatili İstanbul dan İzmir e gidicem trafik olmaz millet tatilini bitirmiştir aksi istikamette olursa olur diyorum ama herkes böyle mi düşünmüştür acaba :D
Valla trakya bogaz gecisi 15km kuyruk lafini duydum dondum kaldim. Sabah 9 da siraya girip aksamustu 6 da karsiya gecenler varmis.
balıkesir burhaniye - yalova normalde 3.5 saat falan sürerdi 6.5 saatte gelebildim.
kemalpaşa tarafındaki ışıklar ve bursa çevreyolu çıkışı son 5km ile gemlik arası çok fena. bugün böyle ise pazar dönüş resmen intihar olur
Dönüş başlamış geçmiş olsun istanbul ahalisine
bugun bozcaadan motorla döndük. tekirdağ itibariyle iş boka sarmış durumda. arabalı arkadaşlara allah sabır versin.
Dün gece Ayvalıktan 3 te çıktım 12 civarı İstanbuldaydım, Karacabeyden itibaren Yeni köprünün üzeri dahil İstanbula kadar dur kalk geldik. izmire kadar otobanı bağlasalarda rahat etsek,
Son 2-3 senedir sanırım böyle erkenden dönüyor millet, son güne bir şey kalmayacak :)
Dün günü birlik trakya tarafına yol yaptım. Saat 19 itibariyle dönüş yolu Yeniçiftlik itibariyle dur kalka dönmüştü ki beklenmedik, çirkin bir mevzuydu.
Zaman bol, yapılacak yol var diyip lüleburgaz yönünden otobana bağlanıp hızlı bir sürüşle dönerim niyetindeydim. Çorlu üzerinden otobana çıkana kadar sorunsuz geldim. Çorludan Silivriye kadar yaklaşık 170-180km bandında hızlı bir geçiş yaptım ki Silivri sapağından sonra tekrar dur kalka döndük :) Saat takribi 20:30.
Kumburgaza kadar biraz sabrederek ilerledim ve Kumburgazdan ötesi hala dur kalk olduğu için E-5 istikametine dönerek fena olmayan bir trafikle Hadımköy tarafına 21:30 'da ulaşabildim. Sonrası da müsaitti zaten.
15,15'te Altınoluktan çıktım
16;00'da Edremitteydim
17:30 gibi susurluğa geldim
Sonrası ise felaketti. Bursa'ya kadar inanılmaz bir trafik. Bursa otobanına ulaştıktan sonra, otoban çıkışı daha da inanılmaz bir trafik.
Otoban çıkışında Yandex, Bursa'nın etrafından dolaştırarak; ankara - Eskişehir istikametine götürdü. Yenişehir üzerinden, iznik gölünün kıyısından Orhangazi'ye bağlattı. Uzun olmasına rağmen epey boştu o yol.. Bir kısmı otoban gibi ama sonrasında 25-30 km Bildiğiniz köy yolu, in cin top oynuyor.. sağda solda metrelerce yükselen çalılıklar, ağaçlar.. Ben sevdim ama hanım biraz tırstı :)
Sonuçta;
00:45 gibi Bostancı'da olabildim..
Molasız 8,5 saat..
sapancaya gidip arabamı almam lazım bugün mü gitsem yarın mı ? yol durumu nasıl acaba ?
Dün akşam 6 gibi ankaradan çıkıp 11 gibi çamlıcaya vardım. Tek molalı, 100-120km arası sürdüm genellikle. Sakaryadan e5 bağlanıp Kocaeli'nin arka sokakları filan derken İzmit Batı'dan tekrar teme bağlandım. Herekeden tekrar e5 e inip gerisini e5 den bitirdim. Hiç dur-kalk trafiğe girmedim sayılır. Yakıt ortalaması hep klima açık 4.1 di sanırım oradan hesap edin artık :D Yandex sağolsun güzel getirdi bizi.
12-1 civarı alaçatıdan çıkış ile saat 23.15 gibi çamlıca gişelerine anca vardım.. Bursa ya gelmeden kitlendi, mudanya gemlik tarafından gazi köprüsüne bağlandım yandex sağolsun iyi getirdi bizi de.
bugün 14:15de Bursa çekirgeden çıktım yola. 15:10 da kurtköydeydim. yeni köprü üzerinde geldim. çok fzla basmadım genel olarak 90-100 bi yeni otobanda denemelik bastım 180+ gördüm yavaşladım. yolculuk tam 55 dk :)
dün yandex 3 saat veriyordu akıllıca davranmışım bugün yola cıkarak :)
15:25 edremit çıkış
22:20 istanbul eyüp varış. Gemlikte 1 saat yemek molası dahil.
Yolda olan arkadaşlar güncel çekebilir mi alanya dan birazdan cikiyorum
sabah 08:00 karabük merkez otogardan yakıt alıp çıktım.eski yoldan gelerek gebze den otoyola girdim.tuzla pendik bostancı trafiğine girmemek için 30 dk mola ile tam öğle ezanında eve girdim .gişelerden ev 10 dk sürdü.
[IMG]http://i.hizliresim.com/3oVz59.jpg[/IMG]
Halen yola çıkmamış olanların cep telefonlarına mesaj göndersinler, gelmeyin ramazan bayramını kurban bayramı ile birleştirdik keyfinize bakın yazsınlar. Veya Akçay girişine yaptıkları gibi İstanbul girişlerine bariyer koysunlar.
Bayramın ilk günü trafik vardı ama ondan ben hiç etkilenmemiştim; diğer zamanlarda da gram trafik yoktu; dpf boşaltmak için eve giderken hep yolu uzattım ona rağmen eve varışım 10dk'yı geçmedi. Kankam 4 yaşındaki oğlunu sokağa çıkmaya ikna etmesi dahil Bahçehir'den Fenerbahçe'ye 40dk'da gelmişti :) Hemde akşam 19:00'da bu olay gerçekleşmişti. Sıkıysa haftaya böyle birşey yapsın, imkansız.
Gidenler, düzenli olarak her bayramda İstanbul'u terk edebilirler, İstanbul trafiksiz şahaneydi.
P.S: Pazartesi yine kabus başlayacak.
Öğlen manavgattan Aksekiye gidenler çok çile çekmistir... Fena konvoy vardı.... Allahtan biz dönüşte serbesttik....
Eşim şuan Susurlukda ve trafiğin dur kalk halinde devam ettiğini bildirdi :)
Yandex Ataşehire varış zamanını gece 02:30 olarak hesaplamış
Yolda olanlara sabır diliyorum
Pzt kabus olur okulların kapalı olması sevindirici
Kurban bayramı hardd olacak asıl
Perşembe günü girdiğim trafik sonrası 21:30 - 02:30 gayet iyi :)
Bursanın etrafından, Yenişehir - iznik gölü üzerinden gitmeme rağmen 17:30 - 00:45'ti benim varışım. susurluktan düz devam edip Bursa otobanı çıkışından gemlik yolunu takip etsem herhalde 3 olurdu eve varmam
sabah 07:40 didimten çıktım yol bomboştu 9 gibi izmirdeydim.
Saat 1 de alanya dan ciktim alanya Antalya arası lanet Afyon girişi lanet bozuyuk ten rota çizdim bursa yeni kopruden geleyim dedim yol şaşırdım trafiğe girdik şimdi lanet gitsin
Bayramın ilk günü Denizli'ye 6 saatte girdim molasız. Bugun Denizliden öğlen 12 de çıktım 10 saatte İstanbula girdim. Bursa karacabeyde saçma bi trafik lambası trafiği vardı. Bursa harici çok temizdi yollar. Herkes yarın dönecek sanırım, Allah sabır versin.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...48&oe=57EA3260
Bursa ya 1 saatte gidip aynıgün 2.5 saatte geldim
Bursa girişi ve gemlik arası çok trafik var.
Gemlik sonrası otoban iyi, köprüden 4km önce tekrar yoğun trafik başlıyor
Sabah saat 04:15'de Enez'den yola çıktım 07:15 gibi Libadiyedeydim (ÜSK.) yol bomboştu Kınalı sonrası 140-150'den aşağı düşmedim..
8 temmuz cuma akşamı gökçeadan çıktım toto korkusundan :D
23.00de feribota bindim, 04.10'da bahçelievlerde evimdeydim çok rahat geldim.
Sadece feribot yoğundu adada onuda arabayı sırada kilitleyip eve döndüm 1.5 saat sonra geldim girdim ve bindim :D
Cumartesi sabah 7 de Güre' den yola çıktım, 11.38 de Erenköy'deydim. Tatili 1 gün kısalttık ama rahat geldik.
Dün gece yandex gol attı bursadan dönüşte köprünün gerisini yeşil-sarı gösteriyordu ama dur kalktı.
yandexin çalışmasında seçenekler olması lazım, bizi hep ana yoldan gitmeye zorluyor
mesela;
rota üzerinde kırmızı uzun bir tafik yoğunluğu var diyelim
burası ordu sahili
bana alternatif yol önermedi, trafiğe girdikten hemen sonra zart diye sahile kırdım
bana yeni rota oluşturdu, arka sokaklardan baya bir mesafe gittikten sonra beni gene ana yola yönlendirdi
çıkmadım devam ettim, bu sefer gene yeni rota çizdi arka sokaklardan.
yani demek istediğim bunu kendi otomatik yapıyor olması lazımdı.
Baya bi dönen olmuş. Ben insanlar yıllık izin ile bayramı bağlar dönmez diye düşündüm ama sabah 06:00 Köprüden geçerken yoğunluk başlamıştı maalesef :)
Lapseki-gelibolu feribotu kilit halde an itibari ile
Bayram bilançosu
130 ölü , 412 yaralı.
Yavaş sürün.
Noldu selfie çeken yokmu köprüde falan ?
Yoksa 89 TL+otoban ücreti ağır mı geldi :)
Bayramda 4 kere kullandım bedavayken harikaydı veya 5-10 TL olsa yine harika olabilirdi lakin benzeri köprülere 4.75 TL verip sonra bundan geçip 89 TL vermek hemen çıkışında bide otoban ücreti vermek feci koyar
Öte yandan köprüye kullananların büyük bi kısmı merakından tur atıp gelenler o verdikleri garanti sayısı hepimizden güzelce usulca çıkacak
Yani kısacası böyle hizmetmi olur lan.. bunun adı adam mikmece..
Hizli surmeyle alakali yok yavas giderken bile aptal saptal hareketler yapiyorlar
Hiç eksik olurmu
Osmangazi K
Köprüde durup selfie çekmek nedir ya, biri gelip arkadan patlatsa diğer tarafta sorgudan önce köprüde selfie çeken akılsızlar bunlar mı diye de sorarlar. Madem çok beğendin, git Gebze-Muallim Köy'e bedavaya fotoğraf çek, bakınız açı harika :)
https://s31.postimg.org/6ah9u3vjf/osm.jpg
Bayramda o merak edip gidenlerle bile garanti edilen günlük sayıya ulaşılamamış. Geçsek de geçmesekde köprü ücretini ödeyeceğiz. Bir ihtimal ayrıcalıklı Suriyeli'lere ücretsiz yapabilirler. Acaba gidip Suriye'den vatandaşlık alıp tekrar buraya mı gelsek, neticede böyle kocaman bir bug var. Herşeyi bize itelemek ile meşguller.
Ayda 1 Bursaya gitmemden dolayı çok işime gelmesine rağmen bende diğer zamanlarda kullanmayı düşünmüyorum köprüyü hala çok pahalı.
Günlük geçiş içinde gerçekten hesap denildiği gibiyse bizlere geçmiş olsun.
Trafik kilit olacak gümrükler de kepcaze olacaz diye yunandan erken döndük haybeye