20-30 bın tl bandın da al sat olarak ne olabılır bende baktım soyle de mıllet ucmus fıyat olarak
Para eskiden kazanılıyordu çok düşeş araba denk geliyordu. Şuan kenarda 5 10 lirası olan araba alıp satıyor. Eskisi gibi faize atayım onu yapayım edeyim yok. Ve piyasada hiç bozuk araba kalmadı herkes al sat herkesin arabası bebek bence dikkatli olup fazla bulaşmamak lazım.Zor işler ben belli bir dönemde piyasa sessizken yaptım güzelde paralar kazandım ama şuan hesaplı araba yok denecek kadar az bence başka sektör araştırmasına giriniz.... Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun![]()
Renault Sports & ///MPower
Piyasa öyle bir hale geldi ki mahallemizde ki bayan kuaförünün kapısında bile al sat yaptığı 2-3 araba var haliyle eski tat kalmadı bu işte hele ki alt ve orta segment araçlarda..
Bilinen modellerin aksine,
piyasaının pek fazla bilmediği fakat f/p oranının yüksekliğinden ötürü yeni yeni keşfedilmeye başlanan araçları tercih edebilirsiniz.
Herkesin bilip kullandığı araçlar primlenmenin zirvesinde şu anda. Onlara girmek mantıklı olmaz.
Örneğin;
Mitsubishi ve Alfa Romeo araçları henüz yeterince prim yapmış sayılmazlar...
2 aydır bir araç satabildik onuda esnafa sen hesap et zaten millet ilanda galeri gördümü sallamıo halbuki sahibinden yazan ilandaki tescil tarihine baksa![]()
istnabul da ikamet ediyorsan otocenter da galerim var bayramdan sonra buyur gel konuşalım olur olmazına karar verirsin.
en basitinden 25 k lara sattığım arabaları şimdi 30 a alıp 33 lere satmaya çalişiyorum.
devlete ödediğim kdv stopaj vergi bunları saymıyorum bile
1 yılda kendi adına en fazla 3 araç alıp satabilirsin onlar da yakın tarih olmaması lazım. yok sa direk incelemeye girip ceza alabilirsin.buna aile fertleri de dahil edildi bilgin olsun.
galerici eşin dostun varsa onların yanında takılıp onların adına araba alip satip ortak olman daha faydali olur.
linea symbol gibi filo çıkması olan araçlardan uzak durun derim. sahibinden.com 'u açtığınızda 50 sayfa aynı araçtan var ise 2. elde fazla kazandırmaz
daha çok 2006-2010 model arası otomatik düşük kilometreli hb araçlara yönelin. ( düşük derken 40-50bin km değil. senede 15.000 KM den fazla yapmayan araçlar )
tutturabildiğine satılıyor maşallah.
model yılı düşük olduğu için boya durumu çok sorgulanmaz. ağır hasar olmasın yeter. eski araçlarda çok fazla hasar çıkmıyor zaten.
hayırlı satışlar şimdiden...
tsi
arkadaş 1.3 dizel astra j aldım bi süre biner satarım diye ilana koyalı 1 ay oldu arayan soran yok nasıl bir araç almak lazım anlamış değilim doğrusu
O kadar çok uckagitci varki artık piyasada yaklaşık 10 yıl hem hobi hem meslek olarak Yaptım töbe etmedim ama 2 yıldır elimi sürmüyorum.bence çok dikkat edilmeli tanıdık bir galeriye takılarak tecrübe edilip ona göre meslek olarak yapıp yapmamaya karar verilmeli.Ramcho nun söylediklerini dikkate almalısın.kolay gelsin
Şu siralar linealar çok tutuluyor bi hafta önce 1.4 fire motor line aldım boyasiz orj 23.000 de idi ilana koydum aksama gitti araba güzel de ekmek bıraktı ondan öncede 2011 0.9 clio aldım izmirden boyasiz daha ilan koymayı birak plakalari17 e çeviremeden sattim temiz arabalar her zaman çabuk satılıyor birde boyasiz olmasi lazim arabanin yürüyen çöp olsun motor bitik olsun farketmiyor boyasiz oldumu hemen gidiyorsuan elimde 1 Kia Sportage var 3 parça değişenli komple boyali 310.000 de ama sanziman motor 0 faturalı 29.000 istiyorum yüzüne bakan yok
![]()
yılda 3 defanın üzerinde ceza yersin ifadesi okuyorum. Cezamı yeniyor vergimi ödeniyor.
Ben macın ceza değil bu işi profesyonel yapan ve esnaf olmayandan vergi almak, Dükkan sahibi vergi öderken al sat yapanları kontrol elinde tutmak olduğunu zannediyorum amacın.
'05 Honda CBF 600 SA
'16 Qashqai
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)