User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Lpg Sorunu

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lpg Sorunu

Arkadaşlar merhaba,

Sorunum biraz acil diye konuyu buraya açıyorum, umarım mod arkadaşlar mazur görürler.

2004 model Honda CR-V aracım var, 2009 yılında BRC uygulaması yapılmıştı. Bugüne kadar da kullanıyordum.

Bugün ilginç bir şekilde arıza verdi. Araç hiç bir şekilde lpgde yürümüyor. Yani ilk çalıştırmada benzin ile çalışıyor, lpgye geçer gibi yapıyor, lpgde gaz verdiğimde direk istop ediyor. Şu an benzin ile kullanıyorum arabayı, bayramdan sonra baktırmayı düşünüyorum.

Bu hata neyden meydana gelir? Bayram sonrasına sarkacağı için şimdiden kendimce almam gereken önlem var mıdır?

İkinci olarak Avrupa yakasındaki en iyi şekilde ilgilenen BRC bayisi hangisidir? Ya da yetkili BRC bayisi olmasa da işinin ehli LPG'ci var mıdır zira BRC'den bıktım artık. 2009dan beri kalkışlarda titreme sorunum var ve çözemedik. Komple söktürüp başka marka taktırabilirim.

Acil şekilde cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg ayarı ve bakımı hiç yapıldı mı filtre değişti mi en son ne zaman lpg alındı ve lpg'de çalıştı.Pislikten yapabilir, lpg ayarı çok kısıktır yapabilir gibi kolay nedenler olabilir.onun dışında mikserde sorun olabilir

xcel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük ihtimalle depoda şamandırada veya ismi ne ise artık tankın kafa kısmında ufak bir sorun. Kötü lpgden tortu nedeni ile ufak bir parça var kafada gaz geçişini engelliyor yada depoyu fazla doldurmaktan şamandıra takıldı. İkiside bende sık sık oluyor. Çözümleri basit.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EmreYY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg ayarı ve bakımı hiç yapıldı mı filtre değişti mi en son ne zaman lpg alındı ve lpg'de çalıştı.Pislikten yapabilir, lpg ayarı çok kısıktır yapabilir gibi kolay nedenler olabilir.onun dışında mikserde sorun olabilir
    Alıntı xcel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük ihtimalle depoda şamandırada veya ismi ne ise artık tankın kafa kısmında ufak bir sorun. Kötü lpgden tortu nedeni ile ufak bir parça var kafada gaz geçişini engelliyor yada depoyu fazla doldurmaktan şamandıra takıldı. İkiside bende sık sık oluyor. Çözümleri basit.
    Çok teşekkür ederim cevaplar için. Belki bayramın 3. günü açık olabilir LPG'ciler, ona göre telefon edip gitmeyi düşünüyorum.

Tekrardan teşekkür ederim

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim LPG'yi Opet'ten alıyorsan muhtemel sebebi filtrenin tıkanmış olması. Opet'in LPGsi duman ediyor aracı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim LPG'yi Opet'ten alıyorsan muhtemel sebebi filtrenin tıkanmış olması. Opet'in LPGsi duman ediyor aracı.
    Kardeşim LPG'yi genelde Milangaz'dan alıyorum. Sefaköy'de Demirörenin kendisinin istasyonu var, İstanbul'da en ucuz orası var gördüğüm, taksiciler bile oradan alıyor. En son 1.91'den almıştım.

Yukarıdaki arkadaşın sorusu gözden kaçmış, filtreyi en son 6 önce değiştirtmiştim.

Ama sanırım sorunu buldum gibi, peder bey en son damlasına kadar LPG'yi kullanmaya çalışmış dün; büyük ihtimallde gaza geçen parçada sıkıntı meydana geldi.

Cevaplar için çok teşekkür ederim herkese.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gaz ayarım bozuktu,aynı şekilde araç gazda gaz yemiyor,stop ediyordu.Ayar çektirdim,kısığa almış nasıl olduysa,düzeldi.araç clio tüpte BRC idi
    büyük ihtimal bi ayara bakar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzinden lpg ye geçişi sağlayan bi tetikleyici gibi bişey var roleye benziyor o bozulmuştur bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gaz ayarım bozuktu,aynı şekilde araç gazda gaz yemiyor,stop ediyordu.Ayar çektirdim,kısığa almış nasıl olduysa,düzeldi.araç clio tüpte BRC idi
    büyük ihtimal bi ayara bakar..
    Alıntı orkuteren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzinden lpg ye geçişi sağlayan bi tetikleyici gibi bişey var roleye benziyor o bozulmuştur bence
    Cevaplar için teşekkürler, sorun büyük ihtimalle ya enjektörlerden ya da şamadıradan diye şüpheleniyorum. Çok büyük ihtimalle ufak birşey çıkacaktır.

Bayram arefesi rahatsız ettiğim için kusura bakmayın, herkese teşekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)