katılıyorum yiğit abi , leş araba bizim insanımıza daha çok yarıyor. hırsla ümitle telefonlar susmayacak diye getirdiğimiz orjinal araba daha yavaş satılıyor.
Printable View
katılıyorum yiğit abi , leş araba bizim insanımıza daha çok yarıyor. hırsla ümitle telefonlar susmayacak diye getirdiğimiz orjinal araba daha yavaş satılıyor.
Kardeşim c1 benzinli otomatik 17 ye almistik 2 sene önce
En dusuk ilan 23.800 du 22.500 den açtım.
Aracda 3500 masraf vardı ama aciliyeti yok o masrafin
Adam baktirmadan 20 ye aldı gitti ilan açılması satilmasi arasi 32 saat var :)
Rekorum oldu :)
Adam ne aradi sonra ne sordu filan
Sanirim galerici idi 21 de o satti. :)
Konuyu bir yerde yanlış anlıyorsun.
30 liralık arabaya 20 lira değeri demiyoruz.
Bundan 3-4 sene öncesinde değeri 20 lira olan araç yaşlanmasına ve km yükselmesine rağmen ne oldu da 30 lira oldu? Bunu konuşuyoruz.
Şimdi benim 25 lira param var çok tutulan ek kasa, ae101, golf 4 gibi araçlara param yetiyor ama vermiyorum çünkü değeri o değil yani paramız yetmiyor diye boka atmıyoruz arkadaşım.
En iyisi şuan için diğer arkadaşlarında söylediği gibi Lance, almera vb. Araçlara yönelmek Japonya o da japon sorunsuzsa o da sorunsuz
2007 kasım ayında 101 bin km bir vw golf 4 aldım 19.250 mal oldu. şu an 175 bin km geldi kaza bela yok piyasası yavaş yavaş yükseldi bir ara 20-21 lerde sonra 22-23 şu an aynı km araçlar 24-25 sahibinden.com da kendi çapımda ufak tefek değişiklik yaptım aracıma kimisi sade sever kimisi farklı görünmeyi yakın zamanda aracımı satmayı düşünüyorum 15 yaşında bir vw golf aracın bana göre max değeri 18-19 dur fazlada verilmez malun piyasa allak bullak şimdi ben bu arabayı aldığım fiyata mı vermem gerekiyor yoksa piyasa ne ise o fiyatta mı bir rakam yazmam gerekiyor ?????
maliye bakanının acıklaması: yeni düzenleme yaptık, fakat vergi yükselişi veya artışı söz konusu değil. sadece flu olan seyleri netleştirdik.
kısacası ötv indirimi hayal. sadece arabaların fiyatları çok şişti, o kadar.
bende 100 bin tl üstü araç sahiplerinin 250-300 tl indirim yapmasına inanılmaz ayar oluyorum , sonra gidip galerilere 10 bin 15 bin altına bozduruyorlar satamayınca, resmen ilan podyum olmuş
Babacım, sıfır km araç fiyatları böyle yükselip durdukça ikinci el de yükselecek tabi ki. İkinci el fiyatlarının normale dönmesi için sıfır kmlerin fiyatı düşmesi lazım. Geçenlerde daha 1.5 motorlu bmw 418e millet şöyle iyi böyle güzel bu paraya 4 serisi (180bin lira ha) çok uygun diye konuşuyordu, almak istiyorlardı. Almayın 0km araç. Almayın. Önce 2009daki gibi ötv indirimi gelir, sonra fiyatları çekmeye çalışırlar. Çünkü bu ülke vergiden dönüyor, illa inecek. Halkımız da keko gibi 150bin+ 1.6 1.5 araçlara yapıştıkça bu kervan böyle gidecek. Ne ekersen onu biçersin. Hakettiğin şekilde yönetilirsin. Civic 50bin lira da olur bu gidişle, 1.4 passat 100 küsür lira olup millet 6 ay sıra bekledikçe.
0km 1.5 bmw 180bine yok satacaksa, adam e92 320d'ye kaç para isteyecekti? 30 bin lira mı? O da 80 90 lira istiyor tabi. E o zaman e46 330cuların günahı ne? Tabi 50bin isteyecek. E e30cuların da 25 istemesi çok normal. Sıfır type-r 55bin euroyken ep3 type-r 20 bin lira mı olacak? Tabi 60bin 70bin olacak. Bak, 0km mazda 6, 2 lt motoruyla 110lira, ikinci el 2010 modeli 45 lira. Niye? 90 lira olsa ötekiler gibi adam 20 daha kredi çeker sıfırını alır, olmaz olamaz yani o fiyatlar. Mercedes cla fluence motoruyla 120 liraya peynir ekmek gibi giderken adam e200k'ya ne isteyecek arkadaşım? 15 bin mi istesin?
otv + otvden kdv + her sene mtv + dünyanın en pahalı benzini
yaylalar yaylalar :icon_tup:
bir ara s2k ilanlarinda bir galeriden yuksek fiyatta 5-6ilan vardi.
o zamanlar yuksek dedigimiz, piyasayi yukseltmeye calisiyorlar diye dusundugumuz ilanlar, guncel piyasada ucuz denecek hale geldi neredeyse...
arac sahibi arabasini satmadan once sahibinden.coma giriyor, bakiyor en ucuz araba x tl...oooo diyor bu dökuk araba x tl ise ben x+bla bla isterim !
boyle boyle piyasa yukseliyor. arac satislarinin eskisi kadar hizli oldugunu dusunmuyorum.hizli satis varsa, guncel fais piuasanin altina satilan araclardir...
bazen ben de dusunuyorum...ayni araca sahip birkac arkadasimla sozlesip, ederi 3 lira olan arabalarimizi 5 liradan ilana koysak... nasilsa satma amacimiz yok, maksat piyasa yukseltmek :p
Ötv'nin artmasıyla gelen zamdan 10-15 yaşındaki aracın etkilenmemesi lazım. Şu an 2015 araca zam geliyorsa 13' 14' araçlar fiyat yükseltebilir mesela.
Ederinden fazla yazan araçların ilan tarihini de görüyoruz zaten:)
Bi ara bende al sat yaptım. Değerinde yazdığım araçlar fazla beklemiyo.
Kimin fakir kimin zengin olduğu seni ne ilgilendiriyor arkadaşım. ÖTV denen illet olduğu sürece ne 0 km araçların ne de ikinci elin fiyatı düşmez, düşemez. Ayrıca her arabanın ederi var. Sırf dışarıdan iyi gözüküyor ya da motoru ciğerli diye 98 model bir otomobile 30 bin veremem. Kimse kusura bakmasın. Ha, özel bir araçtır, ne bileyim üretimde değildir NSX gibi falan, o zaman verilir ama piyasada binlerce muadili olan bir otomobile o fiyatlar haram. Öte yandan alıcısı yok mu bu dızzo arabaların? Elbette ki var. İşte bizim insanımızın temel problemi de tam olarak bu. Mahallede X abi Zonda FiviF almış ben de alayım faça yapacam" kafasında bir sürü insanımız var. Yanlış isem düzeltin. Eğer insanımız otomobil alırken özentiliği kesip kendi ihtiyacına ve geleceğine yönelik seçimlerde bulunursa emin olun her otomobil ederi fiyatta satılır.
Not: Bu yazdıklarım GP siz Fivifler içindir.
herşey sebebi artan vergi.. sıfır golf olmuş 90-100k...bırakında artsın 2.el.. 2010 da sıfır full civic alıyoduk 45 e .. şimdi oldu 80..
yok adam sahibindene girip bakıyomuşta fiyatı arttıyomuş filan hikaye bunlar.. sen 2010 da 20 liraya bi araba aldın diyelim sıfırıda 45 olsun ..yıl 2015 ne yapıcak adam 20 ye aldım diye aynı fiyatı mı yazsın.. aynı modelin sıfırı olmuş 80-90.. satsa 20 ye üzerine 60 lira koyması lazım.. eskiden sıfır ile ikinci el arasında bu kadar uçurum yoktu.. haliyle piyasada kendi içince dengesini sağladı..
Babam 2006 da sıfır aldığı dobloyu artık satıp sıfır almak istiyor, yıllarca binerim nasılsa diyo.. sıfır fiyatlarına bakıyo bu paralara ev alınır diyip vazgeçiyo :D
Tamamen Türk milletinin en az paraya en gösterişl arabaya sahip olma isteğinden kaynaklanıyor:) Kimse bütçesinin yettiği mütevazi bir sıfır km araç almak istemiyor.
Haliyle kullanılmış araç satanlar da ellerindekini gerçekten para edecek birşey sanıyor. Kısaca 2. el araçlara yüksek paralar vermeyi bırakmak lazım.
ben en çok güldürende araba piyasasından yakınıp ağlayıp zırlayıp aracını satarkende o yakındığı fiyatlara koyanlar
o kişiler alırken ucuz temiz araba alır satarken üstüne 5 koyup piyasayı bozarlar sonra tekrar alma zamanı gelince yok piyasa artmış o kadar etmez falan filan
varsa yoksaya vergiye bindiriyorsunuz da yavşak firmaların her sene halkı dürtmesine niye kimse ses çıkarmıyor?
ötv'nin yüzde 45 olduğu dilimde hiçbir artış olammasına rağmen bir buçuk senede 29bin liralık hyundai i10 37bin tl olmuş. üstelik bu süreçte avro 3.2lerden 2.8lere gerilemiş. her firmada durum aynı. 6-7 yıl önce almanyada 10bin avro olan araç bugün 13bin avro. senelik yüzde 2 gibi bir enflasyon payı giydirilmiş. Türkiyede ise senede bu kadar zam geliyor bir araca. bugün ötv ortadan kalksa 100 bin araba önce 65 bine düşer iki sene içinde 85-90 bini bulur yine. firmalar insan dürtmeye iyi alıştı. ötv indirimi zamanında zamlı araç sattı diye bir ton firma davalık oldu bu ülkede..
@cabrioleter , markalar , kerizler nasıl olsa krediyi bastırıp alıyor bari zamı kitleyelim diye düşünüyor herhalde.
Vay be 2-3 sene önce 36 liraya en donanımlı dizel astra h alınıyordu.Şimdi yumruk kadar i10 zor alınıyor.
suan en fazla 40 lıra param var 2009 model makyajsız kasa leon u boyasız kazasızdı 36 ya verdım kırmızı alayım dıe suan delı gıbı arıyorum 40 lıraya kadar ama yok .(
Ben de twingomu 11.100e verdim. Verdikten sonra araba bulamayınca idareten aynısından alayım dedim. 2 tane daha pahalısına baktım. Piyasada çok leş araba var. Bu piyasada temiz araçların zamlanması normal diyorum bazen leşlere bakmaktan dönerken.
Bütçe yükseltiyorum hala benzer araçlar çıkıyor. En sonunda pederin de aracı satıp sıfır golfe gircem sanırım. =)
Bilgi olsun dıye yazıyorum bır kardesıme 1997 model 1.4 ıs aldım grı renk klıma vr ve faal arac 2010 yılında 175 km deymıs sun thmını km en az 230 250 km cıvarı .
18.250 ye aldık. Arac kaportaa olaraak bıraak değişenı sokulen parca dahı yok. haayatımda gordugum en orjınal cıvıc. Ama apaçi ellerde kalmıs aracın her yerı led
gosterge kabloları felan.
Aractan gosterge tablosundan ayka aydınltmasının beslemesı alınmıs scma span 10 mtere led soktum . Bİldigin emek harcamıs apaçilik için. Gosterge ampullerını tktım fzlalıklrı attım. Klıma gostergesındekı 2 ampul yuzunden komple torpidoyu boşltıyon nerden baksan feln.
ama makınenın kasası tm k20 swaplık. Hıc basılmmısta. Dum duz mermı gıbı. 20 25 ısteyenlerı anlmıyorum yalnız.
Abi alttaki postta çok güzel yazmış Cabrioleter, bugün bir memur yada orta halli özel sektör çalışanı hangi 0 aracı alsın burun kıvırmayıp ?
İşin özeti son 10 yılda her şeyin fiyatı artarken GELİRLERİMİZ o oranda artmadı.
İnşaat yapan yaptı yaptı sattı, astra'dan 520 ye geçti.
Dişçisi diyetisyeni vs işler yapanı aynı şekilde. Güzel yere oto yıkama açan desen öyle.
Örnekler çoğalır , ancak çalışan bir işverene yada kuruma bağlı olan kesim yerinde saydı. 10 sene önce gücü Astra'ya denk gelen aile , bugün Dacia Logan'ı beğenmiyor diye eleştirilmeli mi ?
Hasar ve boya takıntım olmadığı için sanırım karlı bir alışveriş yapmışım :)
mart 2015 te 17 Bin'e 2006 Colt Coupe Otomatik aldım. Km 90.000 Di ve 80.000 e kadar servis bakımlı.
2.5 lira harcadım 2 parça boya + lpg + jant için. 20.000 e 4 hy + abs + otom cam + yarı otom. klimalı + araç aldım.
O ara honda jazz baktım 2002 pert leri 25 - 27 arasındaydı. (Hondacılar vurmasın hemen)
Şimdi bakıyorum adam 98 civic e falan istiyor 20 li rakamları :) Şahinler falan da o aralarda.
Bizdeki aldım satarken kar edeyim mantığı olduğu için bence piyasa yüksek.
ÖTV ile ilgili de şunu yazayım 99 depreminden sonra gelen her hükümetin üstüne yattığı geçici bir vergidir.
Ülkemizde (ben de dahil) ortalama olarak vergi kaçıran insanlar olduğumuz için devlet mevcut kaz ları yolma yoluna gidiyor.
O da yakaladığını (sıfır araç alan kaz lar) kafese sokup soyuyor.
Not: Kaz hakaret anlamında kullanılmamıştır maliye dilinde bir deyimdir.
yanı sunu dıyım admlar satıcıydı. Hatta 18 e telefonda anlaştık bıle. Oglu sıkıntı cıkardı 18 ile 18.500 arasını bulduk. Zaten ben kasası ıcın bıle
20.000 onen koyarım o derce arac. Diyecegım oki acele etmıyecen. Kendım 1.6 ies kullanıcısıyım ben o zaman kadar arabamın 22 23 etcegıne ınanamzdım ama acıl sataım dıyım 20.500 hemen oğlenden verım akşama kadar gıdermiş.
Al satcı deılız 5 6 yıldır ies kullan ıyorum bır 5 6 yıl dah akullanmayı planlıyorum. Artık sıkıntı cıkaran akadar devam.
turkıyenın acılen araba uretmesı gerek yoksa bız bankalardan kredılerı yuksek faızle ceker ceker elın gavuruna verırız. sonrada aglarız 2. el nıye yuksek dıye. yuksek olur tabı pesın parayla dogusun kapısına gıdıyon adam burnundan kıl aldırmıyor ve en az 3 ay bekle. secımden once dıyorlardı yerlı oto su tarıhte cıkacak bılmem ne sımdı artık ses seda yok. anlamıyorum arkadas 80 mılyonluk memleketteyız o kadar zengın var yaw bı araba fabrıkası kurun be nedır amk cok mu zor. bazı calısıtıgımız yerlerının sahıblerı hakkında duyduklarımız ınsanı sok edıyor o kadar mal mulk servet var herıflerde en azından 2 kısı bı araya gelın bı araba fabrıkası kurun bı sahın dogan da mı yapamayacaksınız. bu kadar kafası calısan ınsan var ornek verım yaw ostım sanayıde demırden adam yapıyorlar teknık personelde memlekette var fabrıka kuramıyorsan barı 2 bılemedın 3 kısı gıdın satın alın. yada devlet desteklesın bu tarz ıse gırecek ıs adamlarını en azından arsa tahsısı vergı ındırımı zart zurt yapılır bı seyler.
hıc bı sey bılınmıyorsa bı ara jaguarı sattılar saabı sattılar land roverı sattılar herkes satıyor alın kardesım. hıntlı tata aldı bı hındıstan kadar olamadık adamlar fakırlıklerıyle nam salmıslar. en basıt ornek ulker grubu ıngılız cıkolata devını bılmem kac mılyon dolara aldı. lan ne yapcan ıngılteredekı cıkolatacıyı alsana bı araba fabrıkası getır o teknolojıyı memlekete ama yok ıste boyle bı kabadayı boyle bı babayıgıt yetıstırememıs memleket. bı ara jet fadıl vardı adam yapacam edecem dedı basladılar adamı karalamaya derken oda yalan oldu gıttı.
k.bakmayın konuyu bıraz dagıttım ama ıcımdekılerı sızlerle paylasmak ıstedım.
Horttt... Sürekli takip ettiğim bir esnaf. bu arabayı kaça aldı acaba merak ediyorum. iyice boku çıktı bu işin.
Loading site please wait...
İlana araç sahibi 45.000 km yi hac görevi için kabe etrafında dönmüştür dese bile etmez o para
Millet sıyırmış agalar :)
Gerçekten bazı insanların durumu çok zor. İlanı aradım bulamadımda 30 küsür bin'e civic 1.6 ies vardı bir tane onu paylaşacaktım :D
Öyle dededen nineden felanda değil, bildiğin normal araba işte..
6 yıldır sahibindende ilanı olan satılmayan araçlar biliyorum.. artık hobi oldu bazen sahibindene girdim mi araba için değil herhangi başka bir şey için bile girdiğimde acaba o ilan duruyormu diye bakıyorum.. 6 yıldır adamlar yılmadan ilana koyuyorlar .. ilanın süresi doluyor başka bir ilandan yeniden koyuyorlar..
hatta o kadar unutuyorlarki 2015 yılında idi sanırım 2013 de trigeri daha yeni değildi yazmışdı adam her ilanda copy paste yaptığı için 2015 e kadar o yazı duruyordu sonradan kaldırdı o yazıyı.. :))
boş verin satan satıyor alanda alıyor.. ne araba alıcak adam etrafa para saçarak paraları çil çil dağıtarak öyle parayıda havadan kazanarak araba arıyor nede satıcılar ne öldürüyor fiyatı uçururlarsa arayan soran olmayınca el mahkum düşürüyorlar .. kısaca satmak isteyen satıyor almak isteyen alıyor..
sahibinden ilanları bana göre çoğu balon rakamlar .. önemli olan o balon rakamlar içinden doğru rakamlı aracı bulup alabilmek zaten zor olan bu..
araba çok 45 binde gibi durmuyor fakat bu piyasada 2006 45 binde hatasız ES VTEC2 bence her zaman 42-43 satar. sen olsan verirmisin bu parayı diyenlere sende olsa bu arac kaç para istersin diye soru sorarım bende.
374706517 ilan numarası , bu araç 68 binde fakat ondan daha iyi duruyor.