Dışarıdan arkadaşlar değişik şeyler yazmış. 5 yıldır uçuyorum ve torpil vs görmedim(referans olabilir anca), bu işe uygun değilseniz zaten uzun sürmez maceranız. ingilizcesi iyi olan havada kapılmaz. DO&CO iyi bir alternatif olabilir ama söz eden arkadaşım etraftan duyduğu bir şeyler yazmış. do&co'dan kabine geçmiş ve geçmek için uğraşan bir sürü arkadaşım var. üst mevkilerde olanı da var hatta... ama yine söylüyorum güzel bir alternatif, iyi bir B planı do&co.
düşünen arkadaşlar için söylüyorum, başvurduğunuz işi doğru kaynaklardan çok iyi araştırın. yanlış bildiğinizi, emin olmadığınızı yok sayın ve araştırın. Mülakat sürecini sadece ingilizce olarak düşünmeyin. son mülakatlar nasıl yapılyor bilmiyorum ama, iş görüşmesinde ne giyilir, nasıl konuşulur, ikna edilir, inandırılır, güven verilir vs.. bunlara odaklanmak lazım.
bu işin bir kısım zorlukları var, yorucu, programlı ama düzensiz, bolca seyahat gerektiren, ailenizden günlerce uzak kalmanızın gerekebileceği, insan ilişkilerinin ve grup çalışmasının ön plana çıktığı, ülkemizin en büyük ve dünyanın hemen her yerine bayrağımızı taşıyan bir şirketi temsil edeceğiniz bir ciddi bir meslek. en az bu kadar da artısı var ama onlara girmeyeyim hiç gelince görürsünüz zaten konu şaşmasın.
hep sorulur nasıl girerim ingilizce mi çalışayım nabayım falan diye.. inanın bildiğim bir yol olsa kendi etrafımdakileri sokardım sizden önce. bu yanlış bir soru. odaklanın ve iyi araştırın. düşünen arkadaşlara başarılar dilerim.