+1
ayakkabı dünyasından aldığımız orjinal ayakkabılar bile made in china
Printable View
cok guzel ozetlemissin olayi :)
ancak bana kalirsa mukemmel degil belki ancak ' iyi ' denilebilir.
bircok marka zaten uretimini čin'de yapmakta.ustune marka logosunu koydugu zmn marka isim yaptigindan dolayi aliyoruz.ilerisi icin čin'in onu cok acik teknoloji olarak.hayirlisi.:)
Pazara ilk girdiklerinde taklit ürünlerle yer aldılar.
Simdi dünyanın en iyi markalarına mal üretiyorlar.
İlerideki düsüncem de tüm pazarı ele gecirecekler, cünkü maliyetleri cok düsük...
30 dolara yarıs koltugu üretebilen bi ülke gerisini siz düsünün :)
benden uzak Allaha yakın olsun
adamlar çalışkan . herşeyin kopyasını üretyorlar. birde dünyaya satıyorlar.
sonyler nikeler elektroniğin çoğu çin malı.
evet yaff bende dikat ettim 3 ayakkabıma baktım 3 üde china yazıyor:D.çan çin çon:D
bide nike olucak. chinike:D
f1 deki son yarışta çin malı kupanın bile altı kopmuştu hamiltonun:D
daha dayanıklı ve kaliteli olmaları lazım
çin malı kotu diye biey yok arkadaşlar çinli fabrikalar ellerine ne model ve materyal verilirse o şekilde yapıolar adama mont veriolar mont ralph lauren yada tommy hilfiger ın montu diolarki bunun aynısını ustune bizim logomuzu koyarak şu malzemeden yap dikişi şole olsun falandie bi fiyat çıkarıolar yuksek gelincede bazı şeylerden kısıolar admaları adı çıkmış dandik ve ucuz die
evet ucuz olduğu doğru ama ucuz diye bukadar da kalitesiz yaptırılmazki
adamların ne günahı var zaten yerlerde olan bütçeyi yükseltin adam akıllı kalitede mal üretsinler amerikadan satın aldığımız şeylerin yarısından çoğu çin ve taiwan malı
herkes üretimini onlara yaptırıyor
çin mallarına kendimce en iyi örnek fuarda aşşalık cherrynin jipinin içine bindim tabi arabanın orda durması için elfrenini çekmişler, bende vitesleri ölesine bi geçirim dedim aha oda ne el freni çekik halde yukarda durduğundan vites 2 ye geçmiyor ona çarpıyor :eek: yani özensiz yapıyorlar dandik yapıyorlar :D uzak durmak lazım :D
olsada olur olmasada..
sırf meraktan çin malı bi kaç şey almıştım mesala cam yıkayıcısı yada tv li cep tel :D
adamlar yapıyolar bi çinliler bide amerikalılar nerde garip bişey varsa onlar icat ediyolar..:D
çin mallarının iyiside kötüsüde var tabiki..bildigmiz gibi sony de çin malı...
fakat piyasada cok dandik cok zararlı ve bi o kadar da cazip fiyatlı olunca ve birde bu ekonomi gücü iyice kötüye giden,alım gücü cok düşük olan biz türklerin karşısına sunulunca bunları alıp elimizde patlaması kaçınılmaz oluyor..
ama ne yazık ki piyasa da bulunan ucuz çoğu mal çin malı... etiketlerde veya aldığımız malların altında vs. MADE IN CHİNA yazıyordu...insanların çin mallrını almamaları için cok uğrasıldı...simdi ise insanlar anlamasın diye MADE IN CHİNA yerine MADE IN P.R.C yazıyor.. yani PEOPLE REPUBLİC CHİNA !!!!
ben ucuz dayanaıksız sağlığı tehtid eden çin mallarına karsıyım ;)
sony japon malı
Menşei japon ama üretim yeri çin.
Renault megane'lar Türkiye de üretiliyor şimdi Türk malı mı oluyor :)
benim bildiğim çin malları (hakikisi) süper kalite olur ama adamlar uydurmasını bize iyisini kendi milletine veriyolar:mad:
evet o konuda haklısın ama ben sadece özellikle sony i çin malı sanıyordum...
biz burda onları tartısmaya dvm ederken çin olsun japon olsun ve sayamadığım daha bircoğuda bizim iç pazarımızı ele gecirirler..bizim ekmeğimizi suymuzu onlar verir hale gelir artık bu gidişle...
arz talep meselesi,,kendin üretmezsen başkasının ürettiğini almak zorunda kalırsın