User Tag List

Sayfa 5/103 İlkİlk ... 345671555 ... SonSon
1942 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Yerli Otomobiller Geliyor!!!

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yerli otomobilde çıkarsa kartal dan kadiköy e 3.5 saate gideriz artık

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    niye makınayı çinde yaptırıp buraya getirip turk markası ismi koyduruyoruz

boktan bı hıdrolıkle calısan makına bıle uretip satamıyoruz arabamı yapıcaz satıcaz

İlker G.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    niye makınayı çinde yaptırıp buraya getirip turk markası ismi koyduruyoruz

boktan bı hıdrolıkle calısan makına bıle uretip satamıyoruz arabamı yapıcaz satıcaz
    abartmayın yahu

hidromek var ankarada, mst var izmirde

türkiyede irili ufaklı çok sayıda makinacı var.

ama problem şurda bizim makinacılar motoru ithal kullanmak zorunda, pompayı, hidrolik valflerini ithal kullanıyor mecburen çünkü bunları üreten doğru düzgün firma yok.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı yorumlarda destek olmalıyız vs yazıyor
    Yahu şu zaman kadar tasarımcı zaatlar nedense kendi çocukluk hayallerini hevesleri tatmin edecek saçma sapan şeyler ortaya çıkardır
    Nedense hepsi tek kapı araba peşinde

etox

şamil

sazan

Ama zamanında Anadol veya Devrim öylemiydi ilk önce halka yönelikdi
    Anadol mühendisleri tasarımcıları zamanında şuan dünya devi volkswagenın yaptığı şeyi aynı şaside farklı karoserleri üretip düşük maliyetle seçenek üretmeyi başardılar

Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sürekli değişen bir şanzıman yok,vites kolu elbette yanlız vites değiltirmek için değilde konum değiştirmek için,vites modlarıda şu şekilde ,park-geri-boş-ileri yani siz ileri veya geri moda aldığınızda birdaha vite attırma düşürme vs gibi birşey yok bir kere vites kolunu ileriye aldığınızda son sürat 160kmh'a kadar gidiyorsunuz yaklaşık 90hp ve 350nm tork ile
    Tek vites olmasının sebebi her devirde aracın aynı torku vermesinden dolayı mıdır .
    mesela 4 vites olsa da hızlanma 180-200 km/h lere çıksa mesafe daha uzun olsa olamaz mı böyle bir şey

Remon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlerde olabilecek muhtemel konuşma ; Bakın istediniz yerli aracı yaptık. bilmem kaç milyon tl bütçe harcadık. Ahanda bu da size yansıyan vergisi..

mertkaral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanın görünüşü, yürüyüşü ne olursa olsun üretsinler artık geri kalan rütuşları forumdakiler tamamlar zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek vites olmasının sebebi her devirde aracın aynı torku vermesinden dolayı mıdır .
    mesela 4 vites olsa da hızlanma 180-200 km/h lere çıksa mesafe daha uzun olsa olamaz mı böyle bir şey
    Aslında sonradan elektrikliye çevirilen araçlar üstündeki mevcut şanzımanla vitesli olarak kullanılabiliyor ama firmalar muhtemelen maliyeti kısmak için vitessiz üretiyorlar.

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yesil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında sonradan elektrikliye çevirilen araçlar üstündeki mevcut şanzımanla vitesli olarak kullanılabiliyor ama firmalar muhtemelen maliyeti kısmak için vitessiz üretiyorlar.
    emin olun araç üzerindeki manuel şanzıman kullanıldığı zaman maaliyet azalıyo
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amerikayi yeniden keşfetmeye gerek yok, dizayn da önemli diil, koysunlar bi k20 yakalım heryeri
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba üretemeyecekmişiz!

sadece montaj ülkesiymişiz!

kaliteden yoksunmuşuz !

tek bir örnek sunacam.

yukarıdaki arkadaşında bahsetiği gibi aranızdaki her haltı bilenlerden biriniz hiç HİDROMEK firmasını ziyaret ettimi?

Ben Volvo iş makinelerinde çalışıyorum, Volvo Eskilstuna fabrikasına muhtemelen 40 defa gitmişliğim oldu, üretim bandını görmüşlüğüm en az 10-15.

aynı şekilde Komatsu Japonya ve Almanya fabrikalarını.

size şöyle söylim o süper kalitedeki çok başarılı sandığınız fabrikaların neredeyse tamamı sadece montaj adamların bırakın motoru,şanzımanı kovalarını bile dışarıdan alıyor monte ediyorlar.

neredenmi biliyorum çünkü üreten bizim firma (kova) Cey-tech adı altında.

peki ya Hidromek?

allah aşkına biriniz bir gidin İmder satış raporunu indirin iş makinası pazarının pazar lideri açık ara kim bir bakınız,

gidin bir son kullanıcı yani müşteriden bu makinelerin performansını,kalitesini sorgulayınız adamlar malmı 1 değil 10uncu defa halen hidromek alıyor?

bugün Hidromek fabrikasında robotik kaynak olsun,el işçiliği olsun hemen hemen herşey içeride inhouse üretiliyor neredeyse tedarikçisiz çalışan bir yapı HİDROMEK.

adamlar arm,boom,şaşe,kabin,kova, hidrolik,alt yürüyen ya kendi üretimi yada türk üretimi ve bildiğim kadarıyla sadece motor ve şanzıman dışarıdanki oda kabul edersiniz gayet normal.

biz burada ufacık bir firmayız Hidromek gibi firma karşısında ama biz bile 4 sene içersinde şasesi ,kabini,koltuğu,joy sticki, frenleri, aksı kendi üretimimiz , motoru yine türk malı olan Tümosan motorlu %100 yerli forkliftimizi üretiyoruz ve Çukurova bölgesinde satışa başladık şu an pazar lideriyiz bu bölgede.

sizi bilmem ama benim için insanlarımızda ışık var ve keşke ışığı olmayanları şöyle bir kenara filtreleyebilsek onlara kendi illerini,ülkelerini verelim alsınlar vwlerini, Sonylerini muhtemelen 50seneye kalmaz Yunanistan gibi batarlar zaten o zihniyetle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı can2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amerikayi yeniden keşfetmeye gerek yok, dizayn da önemli diil, koysunlar bi k20 yakalım heryeri
    Abi K20 kare motor ya yeteri kadar devirlenmiyor daha kısa stroke lazım sende naptın bilmiyon bu işi.

doğru seçim F20 arkadaşlar

can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi K20 kare motor ya yeteri kadar devirlenmiyor daha kısa stroke lazım sende naptın bilmiyon bu işi.

doğru seçim F20 arkadaşlar
    abi başımıza icat çıkarma

şaka bi yana hepsini oylesine yazdım konuyu bile okumadım
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forklift pazariyla binek otomobil pazarini kiyaslamak harika ornek olmus,
    elma ile armutu ayni seyler degil
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    süper bir cevap!

işte filtrelenmesi gereken zihniyete örnek 1

çünkü İş makinesi üretmek, Forklift üretmek arabadan daha kolay değilmi arkadaşım?

çünkü araba üretirken üretim bandı var ama iş makinesi üretirken Hidromek sarımsak soğanı fırına atıp 2 saat sonra gelip alıyor.

çünkü arabaya biniyoruz ama iş makinelerini forkliftleri bir giyiyoruz , aaaa bak kravatsız giyersen 3 tonluk forklifti olmaz

farkedersen konu montaj haricine,ötesine gidip gidememekti, mekanik birşeyler tasarlayıp üretip üretememekti ve açıkçası bence gayetde iyi örnekti.

Allahım diyorum başka bir şey diyemiyorum..

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neden bu kadar küçümsüyorsunuz ve hor görüyorsunuz bu tip üretim, montaj ve fabrikalaşma işlerini? Bi *** yapılmıyo mu bu ülkede? Bence sizin kafada olunduğunda bi *** olmaz bizden. İlk önce inanacaksın yapılacağına. Yapılsın veya yapılmasın, seçim olsun, siyasi olay olsun olmasın. Bu ne sığ düşüncedir ya? Bu kadar basit mi yani? Bi *** olmaz bizden deyip kenara mı çekilelim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neden bu kadar küçümsüyorsunuz ve hor görüyorsunuz bu tip üretim, montaj ve fabrikalaşma işlerini? Bi *** yapılmıyo mu bu ülkede? Bence sizin kafada olunduğunda bi *** olmaz bizden. İlk önce inanacaksın yapılacağına. Yapılsın veya yapılmasın, seçim olsun, siyasi olay olsun olmasın. Bu ne sığ düşüncedir ya? Bu kadar basit mi yani? Bi *** olmaz bizden deyip kenara mı çekilelim?

Aynen katılıyorum size, cidden amma negatif ve kendimimize inanmayan bir toplum haline dönüşmüşüz üzücü ve korkutucu..

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o aldığınız alman fransız japon araçlarının bütün parçaları aynı ülkesindemi üretiliyo ?? Bir alman arabasında kaç tane almanların kendi ürettiği kendi malzeme elektronik vs var ?? Ben dma'da çalışıyorum işimizde elektrikli araç bizim insanımız vekilimiz bilmem ne başkanımız gelipte abi ben bu arabayla istanbuldan karsa nasıl giderim veya abi tekerlere dinamo taksanız şarj olmazmı dedikçe bu iş türkiyede olmaz(herhangi bir bakan ismi yönetici vs ismi vermiyorum) bizim insanımız aa bu araba toyota diyo,ama kimse 9 tlye 400km yol gittiğini bilmiyo,kimsede sormuyo zaten eğerki araç mercedes veya bmw olsaydı ama 100km yol gitseydi ondan kral araba yoktu,çünkü eşine dostuna arkadaşlarına bu araç bmw diye reklam yapacaktı
    O bahsettiğin firmalar kendi arge leri ile kendi bilgi birikimleri kendi makineleri tasarımları ile farklı ülkelerde üretim yapıyor.
    40 yıl önce alman vs bilgisi ile üretilmiş çinde bırakılmış yada kopyalanmış makinelerden çıkan ürünleri birleştirerek alman malı demiyor,
    Bu işi 10 sene önce kovaladık italyan dr firması çinde olan aracı aldı, tampon koydu eu5 normuna uygun getirdi sattı kim kazandı??? Başkasının malına komisyonculuk yaptı.

Bosch'un kullanılmış bitmiş üretim bandını satın al, bizimle hiç alakası olmayan parçaları al birleştir.

Türkiyede çok önemli tasarımcılar, çine yan sanayi otomobil parçası üreten fabrikalar var, benim işçim kazanmayacak, Türk malı denen otomobilin geliri yurt dışına gidecek, sonra Türk malı otomobil.

Ahmet Bby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buradakilerin bir çoğu 'Devrim Arabaları' Filmindeki olmaz diyen adamlar gibi alaya almış.
    SKODA SIMPLY CLEVER

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)