Yerli otomobilde çıkarsa kartal dan kadiköy e 3.5 saate gideriz artık
niye makınayı çinde yaptırıp buraya getirip turk markası ismi koyduruyoruz
boktan bı hıdrolıkle calısan makına bıle uretip satamıyoruz arabamı yapıcaz satıcaz![]()
İlker G.
Bazı yorumlarda destek olmalıyız vs yazıyor
Yahu şu zaman kadar tasarımcı zaatlar nedense kendi çocukluk hayallerini hevesleri tatmin edecek saçma sapan şeyler ortaya çıkardır
Nedense hepsi tek kapı araba peşinde
etox
şamil
sazan
Ama zamanında Anadol veya Devrim öylemiydi ilk önce halka yönelikdi
Anadol mühendisleri tasarımcıları zamanında şuan dünya devi volkswagenın yaptığı şeyi aynı şaside farklı karoserleri üretip düşük maliyetle seçenek üretmeyi başardılar
![]()
İlerde olabilecek muhtemel konuşma ; Bakın istediniz yerli aracı yaptık. bilmem kaç milyon tl bütçe harcadık. Ahanda bu da size yansıyan vergisi..
Arabanın görünüşü, yürüyüşü ne olursa olsun üretsinler artık geri kalan rütuşları forumdakiler tamamlar zaten![]()
amerikayi yeniden keşfetmeye gerek yok, dizayn da önemli diil, koysunlar bi k20 yakalım heryeri![]()
05' 34 PY 777 - s2000
05' 34 CCS 05 - s2000
08' 34 MOF 34 - s2000
07' 34 HZ 3005 - Evo IX
04' 34 TB 2314 - E46 M3
araba üretemeyecekmişiz!
sadece montaj ülkesiymişiz!
kaliteden yoksunmuşuz !
tek bir örnek sunacam.
yukarıdaki arkadaşında bahsetiği gibi aranızdaki her haltı bilenlerden biriniz hiç HİDROMEK firmasını ziyaret ettimi?
Ben Volvo iş makinelerinde çalışıyorum, Volvo Eskilstuna fabrikasına muhtemelen 40 defa gitmişliğim oldu, üretim bandını görmüşlüğüm en az 10-15.
aynı şekilde Komatsu Japonya ve Almanya fabrikalarını.
size şöyle söylim o süper kalitedeki çok başarılı sandığınız fabrikaların neredeyse tamamı sadece montaj adamların bırakın motoru,şanzımanı kovalarını bile dışarıdan alıyor monte ediyorlar.
neredenmi biliyorum çünkü üreten bizim firma (kova) Cey-tech adı altında.
peki ya Hidromek?
allah aşkına biriniz bir gidin İmder satış raporunu indirin iş makinası pazarının pazar lideri açık ara kim bir bakınız,
gidin bir son kullanıcı yani müşteriden bu makinelerin performansını,kalitesini sorgulayınız adamlar malmı 1 değil 10uncu defa halen hidromek alıyor?
bugün Hidromek fabrikasında robotik kaynak olsun,el işçiliği olsun hemen hemen herşey içeride inhouse üretiliyor neredeyse tedarikçisiz çalışan bir yapı HİDROMEK.
adamlar arm,boom,şaşe,kabin,kova, hidrolik,alt yürüyen ya kendi üretimi yada türk üretimi ve bildiğim kadarıyla sadece motor ve şanzıman dışarıdanki oda kabul edersiniz gayet normal.
biz burada ufacık bir firmayız Hidromek gibi firma karşısında ama biz bile 4 sene içersinde şasesi ,kabini,koltuğu,joy sticki, frenleri, aksı kendi üretimimiz , motoru yine türk malı olan Tümosan motorlu %100 yerli forkliftimizi üretiyoruz ve Çukurova bölgesinde satışa başladık şu an pazar lideriyiz bu bölgede.
sizi bilmem ama benim için insanlarımızda ışık var ve keşke ışığı olmayanları şöyle bir kenara filtreleyebilsek onlara kendi illerini,ülkelerini verelim alsınlar vwlerini, Sonylerini muhtemelen 50seneye kalmaz Yunanistan gibi batarlar zaten o zihniyetle![]()
forklift pazariyla binek otomobil pazarini kiyaslamak harika ornek olmus,
elma ile armutu ayni seyler degil![]()
Experience is what you get when you don't get what you want.
süper bir cevap!
işte filtrelenmesi gereken zihniyete örnek 1
çünkü İş makinesi üretmek, Forklift üretmek arabadan daha kolay değilmi arkadaşım?
çünkü araba üretirken üretim bandı var ama iş makinesi üretirken Hidromek sarımsak soğanı fırına atıp 2 saat sonra gelip alıyor.
çünkü arabaya biniyoruz ama iş makinelerini forkliftleri bir giyiyoruz , aaaa bak kravatsız giyersen 3 tonluk forklifti olmaz
farkedersen konu montaj haricine,ötesine gidip gidememekti, mekanik birşeyler tasarlayıp üretip üretememekti ve açıkçası bence gayetde iyi örnekti.
Allahım diyorum başka bir şey diyemiyorum..
Neden bu kadar küçümsüyorsunuz ve hor görüyorsunuz bu tip üretim, montaj ve fabrikalaşma işlerini? Bi *** yapılmıyo mu bu ülkede? Bence sizin kafada olunduğunda bi *** olmaz bizden. İlk önce inanacaksın yapılacağına. Yapılsın veya yapılmasın, seçim olsun, siyasi olay olsun olmasın. Bu ne sığ düşüncedir ya? Bu kadar basit mi yani? Bi *** olmaz bizden deyip kenara mı çekilelim?
O bahsettiğin firmalar kendi arge leri ile kendi bilgi birikimleri kendi makineleri tasarımları ile farklı ülkelerde üretim yapıyor.
40 yıl önce alman vs bilgisi ile üretilmiş çinde bırakılmış yada kopyalanmış makinelerden çıkan ürünleri birleştirerek alman malı demiyor,
Bu işi 10 sene önce kovaladık italyan dr firması çinde olan aracı aldı, tampon koydu eu5 normuna uygun getirdi sattı kim kazandı??? Başkasının malına komisyonculuk yaptı.
Bosch'un kullanılmış bitmiş üretim bandını satın al, bizimle hiç alakası olmayan parçaları al birleştir.
Türkiyede çok önemli tasarımcılar, çine yan sanayi otomobil parçası üreten fabrikalar var, benim işçim kazanmayacak, Türk malı denen otomobilin geliri yurt dışına gidecek, sonra Türk malı otomobil.
Buradakilerin bir çoğu 'Devrim Arabaları' Filmindeki olmaz diyen adamlar gibi alaya almış.
SKODA SIMPLY CLEVER
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)