User Tag List

Sayfa 8/103 İlkİlk ... 6789101858 ... SonSon
1942 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Yerli Otomobiller Geliyor!!!

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi ar-ge lazımdı ? Söyleyeyim,

Şimdi Türkiye veya Türk firmasının kaçı o ürettiği jantın , kaporta sacının , suspansiyonu , şanzıman dişlisini vs. vs. kendi geliştirmiş ? Belki 10 tane den bir tanesinde vardır bir ihtimal. Şimdi teknolojisi mantığı herşeyi içinde kullanılacak alaşımına kadar herşeyi belirlenmiş ve modellenmiş son şekliyle türkiyeye gelecek,
    ve türkiye de basılacak bu mal. Ondan sonra dışarıdan motoru şanzımanı da oturt üstüne, bu şimdi türk malı mı oldu ? Bu sadece olsa olsa sanayideki ahmet ustanın endüstriyelleşmiş hali olur.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belkide boyle baslamak lazim;
    https://www.youtube.com/watch?v=5U-grFuXZ9U
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya daha ne bombalar patlayacak çok merak ediyorum.

şimdide arkadaşlar Motoru yan sanayi alan (yani mercedesin Renault motor kullanması) firmaların evveliyatında bir motor varsa o halde onlar ticaret yapıyor ama yok ise o adamlar adam değil oldu.

demekki Hako arkadaşımıza göre aşağıdaki üreticiler rezillllll rezillll, adam değil, arge ürge denilen hiçbir halt yok

yıllarca sadece ford motoru kullanan:http://koenigsegg.com/regera/

yol arabalarında önce BMW sonra Toyota motoru kullanan:

https://tr.wikipedia.org/wiki/McLaren_F1

ya bu adamlar bir türlü araba yapamadı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bu hangi dünyada böyle ya allah aşkına ? neye göre kendi yargına göremi?

kanunen türk malı diyebilmek için uluslar arası kanun neyi belirlediyse o. Hako nun yada Mertin kendi yargısı değil, önemli olan kanunlar ne diyorsa o.

onun haricinde ister Yanmar motoru tak, ister Deutz ister Mercedes ister Renault ,

ister robot kaynak yap kaynak makinası Avusturya malı ABT olsun ister firma yöneticisi Alman olsun.

kanunlar içersinde Türk malı olarak onay alınabiliyormu? soruya cevap evet ise evettir Hako ya aliye veliye göre doğrusu nedir değil.

yine kanunen Türk malı olarak üretilen arabada edilen kaar türk devletine gidecekmi? çalışan türklerin maaşı işi ödenecekmi, kariyer kapıları açacakmı?

o halde sorun arkadaşlar?????

emin olun o kral ilan ettiğiniz Mercedes,Bmw hele hele VW bu mantıktan çokta uzak değiller ,

İngilizce bir deyim var , herzaman komşunun çimi daha yeşildir diye bu ona benziyor, büyütmeyin gözünüzde bukdr görende adamlar ışık yılı kadar uzaklara gidecek uzay kapsülleri üretiyor sanacak.

Biz burda neye Türk malı deniri mi tartışıyoruz sizce ? Lafı haklı çıkmak için evirip çevirmeyin. Ben yapmak istedikten sonra tüm üretim ve faaliyet belgelerim olduğu için çinden gelen malın üstüne MADE IN TURKEY yazdır avrupaya satarım. O da türk malı oluyor kanunlar önünde kendim üretmiş gibi gösterebilirim.

Bunu yapan da 10larca firma var zaten. Ticarette bunlar hep var. Biz burada bambaşka birşeyi tartışıyoruz. MADE IN TURKEY yazan türk malı otomobil yapmak çok zor değil yoksa dediğiniz gibi.

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Amacınız masturbasyon yapmak mı yoksa gercekten yerli uretim birseyler yapmak mı ? ilk secenekse gidin, örnegin turktraktor'de, tumosan'da, yada karsan'da bir karoser imal ettirin, icinede istediginiz bir ureticiden bir motor koyun ve de suspansyon gelistiren lotus gibi diger bir firmanın yardımı ile de bir suspansyon sistemi aktarın, sonrada ben yerli araba yaptım diye ortaya cıkın. Bunda tabiki bir beis yok niyet ve amac onemli
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz burda neye Türk malı deniri mi tartışıyoruz sizce ? Lafı haklı çıkmak için evirip çevirmeyin. Ben yapmak istedikten sonra tüm üretim ve faaliyet belgelerim olduğu için çinden gelen malın üstüne MADE IN TURKEY yazdır avrupaya satarım. O da türk malı oluyor kanunlar önünde kendim üretmiş gibi gösterebilirim.

Bunu yapan da 10larca firma var zaten. Ticarette bunlar hep var. Biz burada bambaşka birşeyi tartışıyoruz. MADE IN TURKEY yazan türk malı otomobil yapmak çok zor değil yoksa dediğiniz gibi.

arkadaşım asıl sen kendini haklı çıkarma,

hadi bize anlat neyi tartışıyorsun o halde? neyi gözünü sevim ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya daha ne bombalar patlayacak çok merak ediyorum.

şimdide arkadaşlar Motoru yan sanayi alan (yani mercedesin Renault motor kullanması) firmaların evveliyatında bir motor varsa o halde onlar ticaret yapıyor ama yok ise o adamlar adam değil oldu.

demekki Hako arkadaşımıza göre aşağıdaki üreticiler rezillllll rezillll, adam değil, arge ürge denilen hiçbir halt yok

yıllarca sadece ford motoru kullanan:http://koenigsegg.com/regera/

yol arabalarında önce BMW sonra Toyota motoru kullanan:

https://tr.wikipedia.org/wiki/McLaren_F1

ya bu adamlar bir türlü araba yapamadı
    He yav he BU kadar boş ve alakasız bir cevap verilebilirdi zaten yazdıklarıma Kusura bakmayın ama muhattap olup cevap yazmayacağım bende Merttepe gibi.

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dayım foruma üye olduğundan beri yazdığı konulara girip okuyasım gelmiyor. O derece uzakk.

Yerli otomobili istemeyen zaten bu ülkenin vatandaşı olmamalı. Çünkü bir şekilde üretememizin acısını bizden çıkarıyorlar. Montajla olacak iş değil bu, Türkiyenin kaşına gözüne montaj yaptırmıyorlar, işgücü ucuzluğu için yaptırıyorlar. Yani hepsi stratejik, adamlara en çok parayı kazandırdığımız için bizi seçiyorlar.Montajın bize getirisi ne kadar olabilir ki? Düşünün apple çinde montajlattırıyor telefonları ama apple merkez kasasında yanlış hatırlamıyorsam +- 200 milyar dolar nakit para var. Kısaca esas parayı herzaman marka sahibi kazanıyor.
    Otobüs ve iş makinesi üretebiliriz ama araba geliştirmek, üretmek ve pazarlamak şuan dünyanın en zor işlerinden biri. Uzun adam babayiğit yokmu araba üretecek dediğinde o türkiyenin sayılı aileleri ve marka distribütörleri o iş öyle kolay değil dedi, ticari intihar gibi bir cümle kullandı. İşe girişseler distribütörlüğünü yaptığı firmalar karşı çıkacak. Bu yüzden devlet kendi el atmalı, sonra birine devretmeli.

Demekki neymiş dayı o işler bildiğimiz gibi değilmiş.

Benim tek istediğim ve şuan yapmaları bana göre en mantıklı şey olan b-c sınıfı ve hafif ticari araç üretmeleri. B ve C yi taksilere zorunlu kılarsın, dersinki 2 sene içinde herkes geçicek ÖTV almayacağım dersin. Filo satışlarında zaten bu araçlar satılır, yeter ki devlet destekli olsun.

Haberde bile orta üst sınıf diyor, yani başlı başına bir yanlış. Bizim şimdilik üst sınıfla işimiz yok.
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya neyse hakkımızda hayırlısı deyip kapatalım.

belli arkadaşlarla polemik kazanmak uzaya gitmekten daha zor değil ben Einstein dirilse izah etse haksız çıkar

işine gelince Korede üretilen Mercedes motorlu araba Alman

işine gelmeyince Kore malı olur.

işine gelince motor tedarik eden firma ticari kararlar alan profosyonel firma olur

işine gelmeyince bir halt bilmeyen olur.

işine gelince kanun %75 türkiyede üretilmeli der.

işine gelmeyince %-1milyon da olsa türk malı sayılır.

diyorum ya gereksiz polemik, hakkımızda hayırlısı arkadaşlar

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turk otomobili uretmek icin eski teknoloji kullanamazsiniz herseyin gunun teknolojisine ayak uydurmasi ve yapilan arge uretim calismalarinda en iyisini yapmak zorundasiniz cunku 0 dan birsey yaratiyorsunuz ve devaminin gelmesi icin ilk in etkileyici olmasi lazim montaj degil %100 turk mali otomobil diyince isin icine cok buyuk yatirim giriyor bu yatirimin karsilanmasi zarara girmemek icin her ne kadar ulkemizde satilan arabalardan otv vs alinmasada ne kadar satarsa satsin yeterli olmaz italat sart 3 cu 4 cu sinif ulkelerine italat olabilir ama cok iyi hesaplanip planlanmasi lazim bana gore ortadogu karisik boyle bir yatirim ulkeyi zorlayabilir bana gore gerek yok otomobil yapariz yapamayiz kismina bosuna takiliyorsunuz yapariz tabiki yil 2015 otomobil yapmak etkileyici birsey degil bazi seyler icin cok gec kaldik
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yuzde yuz turk malı olması imkansız .

o meşhur araba firmaları bir günde kurulmadı.

bir adım olması için ötv siz ucuza satması gerek sonu tofaş gibi olucaksa hiç boşuna para harcanmasın zaten.

yerli üretümi yuzde 75 olması bile imkansız bence

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşım bu hangi dünyada böyle ya allah aşkına ? neye göre kendi yargına göremi?

kanunen türk malı diyebilmek için uluslar arası kanun neyi belirlediyse o. Hako nun yada Mertin kendi yargısı değil, önemli olan kanunlar ne diyorsa o.

onun haricinde ister Yanmar motoru tak, ister Deutz ister Mercedes ister Renault ,

ister robot kaynak yap kaynak makinası Avusturya malı ABT olsun ister firma yöneticisi Alman olsun.

kanunlar içersinde Türk malı olarak onay alınabiliyormu? soruya cevap evet ise evettir Hako ya aliye veliye göre doğrusu nedir değil.

yine kanunen Türk malı olarak üretilen arabada edilen kaar türk devletine gidecekmi? çalışan türklerin maaşı işi ödenecekmi, kariyer kapıları açacakmı?

o halde sorun arkadaşlar?????

emin olun o kral ilan ettiğiniz Mercedes,Bmw hele hele VW bu mantıktan çokta uzak değiller ,

İngilizce bir deyim var , herzaman komşunun çimi daha yeşildir diye bu ona benziyor, büyütmeyin gözünüzde bukdr görende adamlar ışık yılı kadar uzaklara gidecek uzay kapsülleri üretiyor sanacak.

Yazdiklariniza anlam veremiyorum siz neden mercedesin vw nin alman kimligini sorguluyorsunuz bunun bize hicbir yarari yok adamlar kendini kanitlamis hep en iyisini yaptilar adamlarin derdi iyi birsey nasil yapabilirim nasil olurla ugrasmiyorlarki zaten en iyisini yapiyolar vw ag dedigin grup suan toyotayi solladi dunyanin en cok satan markasi oldu istediginiz kadar cinde uretiliyor meksikada uretiliyor diyin sonuc degismiyor bugun butun parcalarin tr de uretildigi bir otomobilin bize faydasi nedir ?? Sadece zarar eger ego tatmin etmek istiyorsaniz eskisehire muzeye gidin ama oda tatmin etmez devrimde chevrolet bozmasi
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almanya'ya da gelecekmiymiş bu yerliler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yuzde yuz turk malı olması imkansız .

o meşhur araba firmaları bir günde kurulmadı.

bir adım olması için ötv siz ucuza satması gerek sonu tofaş gibi olucaksa hiç boşuna para harcanmasın zaten.

yerli üretümi yuzde 75 olması bile imkansız bence

hocam zaten onu anlatmaya çalıştık ya, arkadaşlar konuya KDV kata kata önce aracın %75 yerli olmalıya döndü sonradan bir baktık konu %100 yerli oldu.

konun neresinde %100 yerli diyorki bu üretilecek araba için? yokki kimsenin öyle bir iddiası zaten, varmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Wankel Batu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazdiklariniza anlam veremiyorum siz neden mercedesin vw nin alman kimligini sorguluyorsunuz bunun bize hicbir yarari yok adamlar kendini kanitlamis hep en iyisini yaptilar adamlarin derdi iyi birsey nasil yapabilirim nasil olurla ugrasmiyorlarki zaten en iyisini yapiyolar vw ag dedigin grup suan toyotayi solladi dunyanin en cok satan markasi oldu istediginiz kadar cinde uretiliyor meksikada uretiliyor diyin sonuc degismiyor bugun butun parcalarin tr de uretildigi bir otomobilin bize faydasi nedir ?? Sadece zarar eger ego tatmin etmek istiyorsaniz eskisehire muzeye gidin ama oda tatmin etmez devrimde chevrolet bozmasi

diyorum ya bazı arkadaşlara çattınızmı çatıyorsunuz,

ismi Wankel Batu olan

altda BEST GERMAN ENGINEERING yazan arkadaşla gelde Alman gruplarına en ufak bir şey de haklı çık

hakketden Almanlar hele hele VW baya iyi motor yapıyormuş ya

http://www.autoexpress.co.uk/car-new...ngine-failures

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanOluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amacınız masturbasyon yapmak mı yoksa gercekten yerli uretim birseyler yapmak mı ? ilk secenekse gidin, örnegin turktraktor'de, tumosan'da, yada karsan'da bir karoser imal ettirin, icinede istediginiz bir ureticiden bir motor koyun ve de suspansyon gelistiren lotus gibi diger bir firmanın yardımı ile de bir suspansyon sistemi aktarın, sonrada ben yerli araba yaptım diye ortaya cıkın. Bunda tabiki bir beis yok niyet ve amac onemli
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Pagani

böyle masturbasyonmu olur ya
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı alperkirman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Pagani

böyle masturbasyonmu olur ya
    hocam pagani orta alt sınıfa araba uretiyor degil mi niyet ve amac diyorum gidip super spor ureticiden ornek veriyorsunuz, iyiymis ne diym

www.drecu.com

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya farkedermi yarın biri superspor bi otomobil çıkartıcak "sazan" gibi onada diceksiniz türk malı değil la bu motoruna bak fort!!! amk diye
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı alperkirman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya farkedermi yarın biri superspor bi otomobil çıkartıcak "sazan" gibi onada diceksiniz türk malı değil la bu motoruna bak fort!!! amk diye
    Kim cıkıp diyecek amk! diye bi sakin ol şampiyon sen önce !
    Onuk o arabayı yaptı senin kadar bizde sevindik merak etme. Senin yüksek miktarda yapılacak uretim ile yılda 50 bilemedin 100 adet olacak süper spor ve niş bir üretimi kıyaslaman, ne demek istediğimi anlamadıgını zaten gosteriyor.
    Birde insanları kategorize etmeden once biraz dusun, hemen yaftalama ! Senin kadar bizde istiyoruz bu için olmasını, ama adam gibi olmasını istiyoruz aradaki fark bu.

www.drecu.com

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)