aklıma gelmıstı boyle bırsey yapacagın abı o yuzden folyo ser demıstım nargılenın etrafına neyse kı hastanelık etmemıs yenge :D
Printable View
aklıma gelmıstı boyle bırsey yapacagın abı o yuzden folyo ser demıstım nargılenın etrafına neyse kı hastanelık etmemıs yenge :D
çok görünür bir yerde değil ise yapı marketlerde parke fonlu folyolar var hemen hemen her renk ve modeli var çizgileri uyşucak şekilde yapıştırsanız çözüm olabilir
Geçmiş olsun.
Öncelikle kaç mm yanık olduğunu tespit edin. Bıçakla en ciddi yanan yeri biraz kazıyabilirsiniz. Eğer en derin yerde 2-3 mm gibi bir yanık varsa, sistre ile oldukça zor (detay bilmiyorum ama tüm parkeden 3 mm almak baya zahmetli) bir işlem olacaktır. (Her sistrede normalde 1 mm gibi bir incelme oluyor). Kalınlığı tayin ettikten sonra bir parkeciden/sistreciden telefonla dahi bilgi alabilirsiniz.
Değişim de istenmiyorsa, parke boyama gibi bir alternatif de olabilir.
Not: Masif demişsiniz ancak parke lamine ise (laminat demiyorum, 3 çeşit parke var; laminat, lamine ve masif), 3 mm sistre atılamaz diyebiliriz, 4 mm kadar üst ahşap kalınlığı olur.
Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
sistre + komple cila şart sanırım. Eşyaları çıkarmak, koyacak yer bulmak..
Büyük dert var başımda :(
edit: şöyle bir baktım da; 3 parke fena durumda.. onlar kazınıp cilalansa; renk farkı da olursa olsun 3 parça parke için. bir sorayım bakalım gelecek ustaya mümkün mü böyle birşey
Waxlı yüzeyler için: Çok derin yanıklar değilse bulaşık teli çoğunlukla bu lekenin çıkmasını sağlayacaktır. Bulaşık telini biraz su ve sabunla hafifçe ıslatarak etkisinin artmasını sağlayabilirsiniz.
Sonra waxlayın. Yüzey cilaları için: Zarar gören bölgeyi keskin ve sivri bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyın. Cilanın kazındığı ve yokolduğu alana çok az miktarda cila uygulayın.
Sigara yanıkları varsa kazıyarak temizlenir zımpara yaparak vernik ve cila sürülmelidir. Siyah lekeler ve mürekkep lekeleri varsa çelik telle ovarak bal mumu sürülebilir ahşap temizleyici ile temizleyip parlatma yapabilirsiniz hala lekeler duruyorsa sirke damlatın 1 saat sonra temizleyin cilalama ve parlatma yapabilirsiniz.
3-4 metrelik parke görünümlü marley falan kestirip altına serseydin keske abi içerken :D
Ölmüş adam kesilmez
http://aetherforce.com/wp-content/up...y-Smoke-HD.jpg
Yokki evde balkon :/
Yeni binalarda paso Fransız balkon var, ona da ayak zor sığıyor
2. vukuata kadar ses etmez, 2. vukuatta nargileyle beraber beni de fırlatır muhtemelen camdan :D
okudum bunu dün :D
Ne bileyim işte, gerçi ne kesersem keseyim düşen nargilenin kömürleri epey uzağa dağıldığından kurtarmazdı
ha ilk düştüğü yerdeki siyahlıklar olmazdı, ayrı :)
Anasını satayım bi de kömürün dağılacağı tuttu 50 parçaya
3 parça kömür düştüğünde de 3 parça kalaydı bu kadar büyük sıkıntı olmazdı
Parke %90 laminat hayatta çıkmaz geçmiş olsun
çok geçmiş olsun, hem yangın hem de aile faciasından iyi yırtmışsın abi.
abi geçmiş olsun verniğin yanmış kendin yapamazsın ama zor bir işlem değil. salonun kaç m2 söylersen bilgin olması için ortalama bir fiyat çıkarabilirim
30m2 civarı ama tüm salona sistre düşünmüyorum. Tozu vs rezalet, uğraşamam.. Eşyaları salondan çıkarırsam evde koyacak yerim de yok
Bakalım bir olasılık bu parkeleri çıkarıp koltuğun altına koymak, koltuğun altındakileri çıkarıp buraya koyma bir fikir
Sorunlu olan 8 adeti ince zımpara yapıp cilalatmak başka bir fikir.. renk farkı olursa da olsun.. evden çıkarken ( ev kira ) tüm odalara sistre cila yapıcam zaten..
Tam onu diyecektim kuytu kosedeki parkeler sokulup oralara koyulabilirmi diye
Bakalım, akşam usta gelecek. inşallah mümkün olur da tozsuz dumansız hallederiz işi
daha önce başımıza geldi, yaptık, şöyleki yapacağınız işlem;
öncelikle köşeden sökeyim yerlerini değiştireyim yapamazsınız vernikler yapışmıştır sökerken kırılır birçoğu ve kilitli olduğu için parkeler baştan sona sökemeniz gerekecek bayaa bir iş çıkar.
en güzeli yanığın derinliğini tayin edip ince ince zımpara atıp parke dolgu vernikleri var caparol un filan, bildiğiniz dolgu yapar. onunla yada ne ağacıysa macunundan bulup tekrar dolgu verniğiyle üstünden geçmeniz lazım.
Sistre cila en mantıklı çözüm. Trio denen makina ile yapılırsa toz yok denecek kadar az çıkar. Yerli cila ile m2 si 15₺ civarı ithal cila ile 20₺ civarı işçilik tutar