Nisan'da taşıt kredisi kullanarak araç aldım @
wolkanku ;
- Önce ben ruhsatın fotokopisini vs bankacıma atıyorum, o krediyi hazırlatıp onaylatıyor.
- Miktar Ömer'in dediği gibi full de çıkabilir, aracı kaça aldığın bankayı bağlamıyor.
- Kredi onaylandıktan sonra bankadan benim ismim, satıcının ismi, plaka, şase vs gerekli tüm bilgilerin olduğu bir kağıt alıyoruz. "bu adamın, sadece bu belirli arabayı almak üzere bu kadar kredisi hazırdır, satıcı olan xx isimli aracı sattığına dair evrakı getirirse xx miktar parayı hesabına yatırırırız" şeklinde yazabilirler, sabit bir kalıp yoktu benim bankamda, talebine göre yazıyorlar.
- sonra ben satışı alınca evrakları bankacıma yolladım, onlar krediyi salıp da satıcının hesabına veya benim hesabıma nereye isterseniz parayı salana kadar adamın yanından ayrılamadım. O da öğle arasına denk gelince saat 11:30-45 gibi noterden çıktım saat 15'e geliyordu adamın yanından ayrıldım. en büyük eziyet buydu :)
- bir daha taşıt kredili araç alır veya satar mıyım? hayır :) ilk fırsatta hazır faizler düşükken ihtiyaç kredisi çekip taşıt kredisini hayatımdan çıkarmak istiyorum