Arkadaşlar çin malları sizce nasıl
ÇOK İYİ
İYİ
OLSADA OLUR OLMASADA
BENDEN UZAK OLSUN
ben şu fikirdeyim adamlarında sanayi olayı var götür elinde bi gt28 i adam ertesi gün 1 tane çakma al hazır diyor.ordaki yaşayanlar ne yapsın diyorum yani ilgilenmediğim için nüfusu hakkında bilgim yok ama 1 milyarmı neyse işte o kadar insan mallar kötüyse ne yapsın kullanmak zorundalar,onlarda ordakilerle idare ediyor bizde olsa bizde aynısını yapardık![]()
hıc hoslasmıyorum nebılım guven vermıyor. alamıyorsam cın malına yonelmıyorum para bırıktırıp orj ını almak daha mantıklı
Çin malından kastın nedir?
Paramız çöpe gidiyor Çinliler zengin oluyor. Aç gözlülüğümüze yenilmeyelim. okadar ucuz olmasının sebebi illaki ucuz insan kaynakları degil....
iş güçü çok , işçi maaşları az. Ben benden uzakdursun diyorum çünkü herşeyin imitasyonunu yapıyorlar. Adamlar fuarlarında çakma mersedes, bmw yapıp sergiliyolar git kendi markanı çıkar,tekstil sektöründeki esnaf çin malı yüzünden kan ağlıyo
En basitinden turkcell bayinden çin malı şarz aleti alıyosun , adam diyoki garantisi yok bozula bilir bumu yani şimdi ticaret...
yıllar önce japon markaları da böyleydi ama,kopyalıp yaparak bugünler geldiler kendilerini geliştirdiler sanayilerini oturtrdular.
adamlar herşeyin imitasyonunu yapıyor belki ama herşeyide yapabiliyor adamlar ,10-15 sene sonra çok daha farklı olur çin.
çinlilere her fırsatt laf söylemesini biliyoruz ama adamlar öyle yada böyle kendi otomobil markalarını yaratıp kendi otomobillerini üretiyorlar.
Çin maLLarından artık kaçiş yok herşey çin oLdu.. İlerde deriz kaLiteLi,kalitesiz cin mallari die de cıkar![]()
şuandada kaliteli veya kalitesiz çin malı ayrımı var... ki zatende çoğu şey çinde üretiliyor sadece üstüne marka basılıor bizde orjinal die alıorz...
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
birebir markasıyla sahibiyle çin mallarından uzak durmanın faydası var ama kullandığımız markalı bir çok ürün maliyetler nedeniyle çinde üretiliyor...
kıvrak zekayı çok iyi kullanıyorlar ve ellerindeki olan teknolojiyi herşeyin aynısını yapabiliyorlar helal olsun ilerleyen yıllarda dünya pazarının çok büyük bi kısmını kaplayacaklar her alanda..
çinde okuyan bir arkadaşım vardı, telefon kapağı işine giriceklerdi, bi kaç yer gezmişler ve aldıkları ilk soru "ne kadarlık mal istiyosun?" 0.30 $ ada yapıyorlar 3 $ ada yapıyorlar aynı şeyi. kalite farkı çıkıyo ortaya demişti. kaliteli olan mallarıda var ama forumda bir arkadaşımız yazmıştı "Kullanılmış condomdan bebek yapıp sonra bir milyoncularda satılan çin mallarından ne beklersin?" tarzındaydı sanırım. sonuna kadar katılıyorum.
pazar gunu cevahirdeki oyuncakcıya gittik ismini hatırlamıyorum şimdi..oyuncakların hepsi çin malı. geliş fiyatları belli 2-3-4 ytl max. satış fiyatlarını inanılmaz pahalı. ufacık şeylere 10 ytl yazmışlar.. bizim ticaret anlayışımızda farklı , çin mallarına hok atmayalım. adamlar yapıyor. ya biz napıyoruz !!!!
Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.
Bi dönem bende çinde üretim yaptırdım...Wede gayet kaliteliydi ürünler...işim gümüş kaplama sadece polyester kısmını çinde yaptırdık zımpara ws de dahil direk kaplamaya hazırdı...Ama çindede üretilse petrol bazlı ürünlerdi we nakliye masrafınıda ekleyince çokda farklı bi maliyeti olmuyodu bana..Bunu üzerine stok maliyetide eklenince....Belki burda hazırda üretim yapan bi tesis olmasa çok daha mantıklı olurdu çinden getirtmek ama burdakinden çokda ucuz olmuyo kaliteli ürün istendiğinde.Sonuçta hammadde fiyatları ortada.Ha eyer işçilik gerektiricek ürünler warsa fiyat farkı olabilir ama aksi halde çıkan tek sonuç kalitesizlikdir...
bazıları cidden dandik
mecburen meeting lerin birinde bi sarj aleti aldım prize taktıktan 2 dakka sora patladımıstı cihaz mesela![]()
1881 - 193∞
çin malı iyimi kötümü tatışılır ama
benim en çok dikkatimi çeken olay esnafların satış politikaları.
X malını çinden 1 lıraya avrupadan 3 lıraya getırıyorlar dıyelım.
satarken ne yapıyor. çin malını 10 lıra avrupa malıda 30 lıraya satıyor.
aradakı fark 2 lıradan 20 lıraya cıkıyor.sende mecburen 10 lıralık cın malını almak zorunda kalıyosun.20 lıra fazla vermek ıstemıyosun.eskıden pazarlık yapardın sımdı onuda yapamıyosun.mal alacaksın kaç lira dıyosun.30 lıra dıyo adam.daha aşşa olmazmı soyle boyle bıraz ındırım yap.şlak diye karsına cın malı cıkıyo abi bak bu 10 lıra olur sana.el mahkum alacaksın.
avrupa alsan 30 lıraya onun degerı zaten 30 lıra degıl.cın malı cıktıgı ıcın avrupa malın fıyatıda arttı.ondanda kazık yıyıosun.
avrupa mal 10 lırayken cınden mal geldı cınler 10 lıa oldu avrupa 30 lıra oldu bızde sanıyoruz cın malı ucuz nah ucuz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)