Bende böyle diyenler yüzünden yanıma para almadan gittim bizim birlikte de kart geçmiyordu atm de yoktu:D Allah'tan kantin ucuzdu da cebimdeki parayla çarşıya kadar idare edebildim :D
Printable View
5 don 5 tshirt 10 tanede corap gotursen yeterli.Coraplari fazla soyledim , kışa denk geldigin icin ust uste giyersin. Zaten tam sen adapte oldugunda askerlik bitiyor. Unutmadan tabanlik ve pudra al , acemilikte isine yaricak. Ne kadar az eşya o kadar kafan rahat olur.
Ben askerliğimi temeltepe ve sivas lojistikte yaptım.
Don, atlet falan yoktu kantinde, boyunluk al diyen olmuş takmak yasaktı hiç kullanamadım neredeyse.
Kısaca nereye çıkacağın belli olduktan sonra tavsiye vermek çok daha doğru olur.
Temeltepeye veya sivasa çıkarsan tavsiyem, acemilik boyunca 2 günde 1 veya hergün iç çamaşırlarını at ve yıkamakla uğraşma bu yüzden yeterli miktarda atlet don al yanına.
Mutlaka çok kaliteli silikon 1 çift tabanlık al. Botunu 2 numara büyük al ve ayağına giydikten sonra önlerini ayaklarınla ez (çalınmasın diye)
Mutlaka çok kaliteli en az 1 çift içlik al.
Gece yatmak için lacivert veya koyu tonlarda bir eşofman al, askeriye sadece spor için ve hastane için takım veriyor.
Dikiş seti mutlaka al çavuş rütbelerini sana diktiriler.
Bozuk para yanında mutlaka bulunsun ve yanında para mutlaka olsun, boyuna asılan cüzdana koy.
Gece yetarken giymek için önden fermuarlı uzun kollu bir sweat shirt al ve hem sağ içe hemde sol içe fermuarlı çep diktir. Yani sweat shirtün fermuarını açmadan ulaşılamasın ceplere.
En önemlisi asla şafak sayma ve sayanlada muhatap olma :)
Son olarak beyni evde bırak ve yanına bolca sabır al.
Umarım temeltepe veya etrafına düşmezsin, şimdiden hayırlı teskereler...
Cüzdan önemli konu.. Boyna asılan cüzdan hem rahatsız eder hem de ipini keserler diye ben farklı bir şey yaptırmıştım..
Dikdörtgen bir kesenin ağzına fermuar yaptırıp o keseyi de don lastiğine diktirmiştim. Her daim üzerimdeydi.. Cüzdanımı, nöbete giderken sigaramı, telefonumu vs orada saklardım. Kese de her daim pantalonumun içerisinde, çük hizamda olduğundan ne kimse el atardı ne de çalınabilirdi..
askere gitmeden önce şunları al bunları al çalarlar çırparlar cüzdan al içlik al don al ( ama don al yani :D ) falan bi dünya iş çıkarttılar bi gittimki askeriye herşey veriyo ihtiyacın olabilecek herşeyi sadece sivil kıyafetlerinle gitsen bile olur o derece
ben sivilde kullandığım cüzdanı götürdüm kamufülajın yan cebine koydum hiçte sıkıntı olmadı
acemilikte makaranın dibine vurursun herkez aynı kafadadır usta birliğinde iş yaparsın heryerin ortamı farklıdır
komutanların kısa dönemlere bakışı farklıdır oturup çay kahve içip siyaset konuşacak kadar yakındır ki ben diyarbakırda yaptım usta birliğini gene olsun aynı komutanlarla vatan hizmete seve seve giderim ki geleli 3ay oldu :) askerlikte çekincek korkacak hiç bişey yok
herşeyden biraz var gülersin eğlenirsin sinirlenirsin kavga edersin 10dakka sora tekrar makara gırgır
Kurallar gidilen yere göre değişir.Benim pişman olduğum tek şey bardak götürmemekti.Sabahları kendi bardağınla çay içmek güzel oluyor.