Haftaya cuma program yapma ;)
Printable View
Tamamdir,ne demek....
Hayır tanımıyorum. Bizden birileri oradaysa giderdim hiç Ford tarafına gitmedim.
Gidecek arkadaşlar için Mercedes ve Audi stantlarına fazlaca zaman ayırmalarını özellikle tavsiye diyorum. çok iyiydi. 5. holde VW gurubu bulunuyor. fena değildi. 3. holdede Brabus, Mansory gibi firmalar var. araçları görmenizi tavsiye ederim.
İyide İAA oyle bir fuar degil yani Geneva yada Paris gibi degil.
Cokkkk buyuk cokkk farkli,2 gun yetmez...
Her stand guzeldir ve cokkk fazla aftermarket yada farkli marka var.
Ben stand karti aldim , stand gorevlileri vs icin ayri giris durumu var mi?
Ne kadar surecegi,fuara ve markalara olan ilginize bagli...
Bugün halk icin fuar acildi. Hic bu kadar kalabalik görmemitim sehiri. Havalar cok soguk , gelecek arkadaslar kalin giyinsin :)
Tecrübeli arkadaşlar , frankfurter ve bira ikilisini eli yüzü düzgün nerede buluruz ?
nolur dalga geçmeyin konuda sıfır tecrübeliyim ama bu pistde yarışmak istersek adımları, kuralları neler, ortalama bir araçla mesala swift yada clio ile yarışmak neyi mal olur?
en önemliside kiralandığında araç için sigorta yaptırabilmek mümkünmü? aramızda bazı arkadaşların maddi gücü baya iyi allah artırsın ama 3-4 tur atacam diye 20bin Euro ceza yersem intihar ederim herhalde :) , sigorta olayı mümkünmüdür?
Pistte herşey dahil 4 tur clio rs 400 eur. Buna giriş bileti, yakıt dahil. Ekstra sigorta talep ederseniz yaklaşık 130 eur karşılığı teminatı arttırabiliyorsunuz. Kazalarda bir muafiyet var , yani 5000 eur a kadar olan hasarı sizden alıyor şirket ( buna bariyer dahil değil , diğer araçlara verilen hasar konusunu bilmiyorum) üzeri sigorta karışıyor. Eğer 200 eur ek ücret öderseniz 5000 eur muafiyeti 2500 eur olarak değiştiriyorlar. Benim okuduğumdan anladığım bu.
Yani dikkatli bir sürüş, tehlike yaratmayacak şekilde 400 eur karşılığı bu efsanevi pistte 4 tur atmak kulağa hoş geliyor. Çünkü herhangi bir pist değil orası. Dünya üzerindeki en popüler , en tehlikeli , en saygın nokta. Bugün spor arabaların tur süreleri resmen referans ve reklam amaçlı kullanılıyor şirketlerce.
Bu sene kiralık araç ile gtr ın karıştığı bir kaza var mesela, olay bu.
https://www.youtube.com/watch?v=2SiRj3gteI0
cevap ve paylaşım için çok teşekkür ederim Barış bey,
valla arkadaşlarda mangal gibi yürek var helal olsun ama yinede dikkatli olsunlar.
ben çok sık araba kiralıyorum Avrupada ve çoğu gezimde Almanyada Autobahndan geçiyorum, çoğu kiralamamda kiraladığım araca alışmam gerek süspansiyon gerek fren hissi gerek görüş açısı performans kullanım anlamında zaman alıyor.
öyle gönlümce rahat şekilde haydiii deyip bodozlama virajlara rahat rahat atamıyorum kendimi , ancak 2-3 gün sonunda epey mesafa aldıktan sonra aracı ve limitlerini tanıyabiliyorum.
bu durumu bir Clio ile vede dünyanın en zorlu olduğu yetmiyor birde en uzun pistlerinden birinde vede ciddi ciddi tüm yanındaki araçlarda yarışır halde giderekten atılmak cidden biraz risk eğer sigorta belli noktaları karşılamıycaksa.
dikkatli olur ve kazasız belasız geçer süreç arkadaşlarımız adına, yeterki dinamik olup,sürekli gözetip aptallık boyutunda cesur olmasınlar..