User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Asılsız Trafik Cezası(usule uygun itiraz)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Asılsız Trafik Cezası(usule uygun itiraz)

Herkese merhaba.Konu başlığındanda anlaşılacağı üzere bir trafik cezası söz konusu ve buna itiraz etmek istiyorum.Konu aşağıda yazağım gibidir.Yardımlarınızı bekliyorum.

91 model Honda civic EF sedan araca sahibim(bileniniz vardır belki) aracımı satılığa koymuştum ve gün içerisinde 2 arkadaş gelip araca baktı.2 haftadır kapalı garajımda yatıyo ve gelen arkadaşlarla birlikde 2 hafta sonra ilk kez aracın yanına gittim dedim bir kaç tur atayım benzin alayım aracı yerine koyayım v.s . Beylikdüzünde ikamet etmekdeyim ve aracı çıkardım otoparktan çıktım biraz dolaştım benzin aldım ve beylikdüzü mc'in orda bir trafik polisiyle karşılaştım aracım park halinde ve çalışmaz durumdaydı.Gelen ekipler plakamı anons edip yanlarına çağırdı.Evrakları alabilirmiyiz dediler bende rutin kontrol sanıp verdim.Aracımda usulune uygun olmayan veya ceza yememe sebebiyet verecek hiç bir şey olmadığını düşünerek.Evrakları aldıkdan sonra hemen ceza yazmaya başladı ve ''noldu abi'' dedim.''Şikayet var etraftaki binalardan egsoz sesinden rahatsız olmuşlar'' dediler ve şok oldum.Çünki bilenler vardır ef ve crx kasa model araçlarda arkada zebellah gibi bir susturucu mevcut ve aracın arkadasında olsanız dahi motor sesinden başka bişi duyamazsınız.Abi yapma etme dememe rağmen yazdı cezayı ve üstüne üstlük kumandalı olduğunu söyledi ,''eğil bak'' dedim ve bana teknik bilgili olmadığını sadece duyduğunu uyguladığını söyledi.Hal böyle olunca yazdığı cezaya bende ıslak imzamı atmadım.Ekip otosunun plakası olay saat'i yer ve mekan mevcut size sorum bu olayı nereye itiraz etmem gerektiği %100 haksız yere ceza yedim ve 172(yeni ücret nedir bilmiyorum) az bir para değil bu parayı kazanmak için 3 iş günü çalışması gerekiyor normal bir insanın.Sizden ricam bana yardımcı olmanız nereye şikayet veya itirazda bulunmam gerekiyor.Teşekkürler.

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun.Beylikdüzünde oturmanıza rağmen mc nin önünde neler döndüğünü bilmiyor olmanız garip Şirket arabası olan gri kangooyla bile o taraftan geçmemeye çalışıyoruz.Malesef günün her saati her dakikası polislere şikayet geliyor ve bu şikayetler haklı.Polislerde artık bezmiş durumdalar uçana kaçana yazıyor itiraz edin diye geçiştiriyorlar. Cezaya itirazı bilmiyorum fakat google a yazdığınızda bir ton bişeyler çıkar illaki. Tekrar geçmiş olsun
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

ozans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun, okurken benim sinirlerim gerildi.

Şuraya bir göz atın itiraz dilekçesi örneği için :
    http://www.kararara.com/forum/viewto...p?f=38&t=11114

ilker AKTAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cezayı ödeyin indirimden faydalanın olurda itirazınız kabul edilmezse en azından indirimden faydalanmış olursunuz. Herhangi bir adalet sarayına girin kapıdaki güvenliğe sorun ben trafik cezasına itiraz edicem diğin yönlendirirler 16tl karşılığında bi dilekçe kağıdı alıp dolduruyorsunuz ve ilgili birime teslim ediyorsunuz sonra mahkeme oluyo ama sizi mahkemeye çağırmıyolar bile eğer haklı çıkabilirseniz cezanız iptal oluyo ama eskisi gibi para iadesi olmuyo devletten alacaklı oluyorsunuz ceza tutarı ne kadar ise onuda yarın birgün herhangi bir vergi öderken ondan düşüyolar yani size nakit olarak dönmüyor itirazınız kabul edilmezse zaten yapacak bişey yok ve 3-4ay sürüyomuş bu süreç ben araştırdım 2ay önce sonra şirket arabasıydı biraz daha tefferrüatlıydı üşendim uğraşmadım

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herhangi değil,cezanın yazıldıgı yere bağlı olan adiyeye gidip dilekçeyi verıceksın,ödemezsen ve eğer haksızsan sonuçlandıktan sonra faizsiz ödeyebiliyorsun,ama %25 indirimi kaçırmış olursun.3 4 ay sürer.

ahmet_xy
    Misafir
    Aslında böyle hatalı yazılan cezalar tespit edilip, mahkemede olumlu karar çıktığında, cezada yazılan tutara karşılık gelen parayı cezayı yazan polis memurundan alacaklar ki; bak o zaman bir daha böyle ceza yazabiliyorlarmı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorumlarınız için teşekkürler.Bende dün gece uzun bir araştırma yaptım ve devleti devlete kırdırmanında kolay olmayacağı kanısına vardım.Sadece yazılı bir kağıt üzerinden kılınan bir karar ne kadar benim lehime olur şüpheli o yüzden mecburi ödemek zorunda kalıyorum.Ama ben hakkımı bu tarz polislere helal etmiyorum.Bu ülkenin bir vatandaşı olarak ve vergisini veren bir birey olarak allahım haksızlık,dolandırıcılık rüşvet ve çeşitli eylemde bulunan polislerin cezasını versin.Ben hakkımı helal etmiyorum.Söz konusu memurunda dediği gibi '' bu araçda abart egsoz yok ise allah benden 1000 katını çıkarsın '' allahım çoluğunun çocuğunun rızkına dokunmasın inşallah.Hayırlı günler konu kilitlenebilir.Teşekkürler.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun, egsoz cezaları db metre sonucu kesilmediği sürece bu durum düzelmez ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

yaniss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç kendini yorma tıpış tıpış cezayı yatır. Adaletsiz bir ülkede yasadıgınızı unutmayın.
    Geçen ay haksız yere trafıkte tehlıkelı araba kullanmak dıye sacma sapan bır ceza yedım ustune durdugum yerde telefon ıle konsyordum bıde telefonla konusmaktan ceza yedım gitti itiraz ettım mahkeme sonucu delıl yetersızlıgı dendi ama polısın elınde ne goruntu ne vıdeo var sadece tek sucum mavi scirocco kullanmak kısaca uğraşmayın ...

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CanD. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yorumlarınız için teşekkürler.Bende dün gece uzun bir araştırma yaptım ve devleti devlete kırdırmanında kolay olmayacağı kanısına vardım.Sadece yazılı bir kağıt üzerinden kılınan bir karar ne kadar benim lehime olur şüpheli o yüzden mecburi ödemek zorunda kalıyorum.Ama ben hakkımı bu tarz polislere helal etmiyorum.Bu ülkenin bir vatandaşı olarak ve vergisini veren bir birey olarak allahım haksızlık,dolandırıcılık rüşvet ve çeşitli eylemde bulunan polislerin cezasını versin.Ben hakkımı helal etmiyorum.Söz konusu memurunda dediği gibi '' bu araçda abart egsoz yok ise allah benden 1000 katını çıkarsın '' allahım çoluğunun çocuğunun rızkına dokunmasın inşallah.Hayırlı günler konu kilitlenebilir.Teşekkürler.

odedikten sonra genede şikayetçi olup itiraz edin derim ben

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw yatan arabaya polis bişey yapamaz. Neden veriyorsun bilgilerini. O zaman anonsla evden çağırsın bütün arabaları. Mahallenin başından başlasın sonuna kadar gitsin. Yemeyin bu tip hareketleri.
    IN BOOST WE TRUST

HONDAHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkametinizdeki sulh ceza mahkemesine başvuruyorsunuz. Resim, delil, şahit vs.. güzel bir de dilekçe
    Ben haksız yere çekilen arabamın davasını kazandım, cezam iptal oldu, ş.sizler sadece çekici parasını iade etmediler. Mahkeme cezanın iptaline karar vermiş, çekici ücretiyle ilgili bişey dememiş

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun, egsoz cezaları db metre sonucu kesilmediği sürece bu durum düzelmez ...
    db metre ile ceza nasıl kesilecek? Otobüs, kamyon vs araçların egzozlarından kaç db ses çıkıyo, onlara göre ayarlanırsa zaten düz borulu, sıfır susturuculu atmosferik araba o kadar ses çıkarmaz, yok normal binek araca göre ayarlanırsa o zaman otobüs kamyon trafikte gezemez, nasıl olcak bu iş?
    öyle işte.

Raindrops - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    db metre ile ceza nasıl kesilecek? Otobüs, kamyon vs araçların egzozlarından kaç db ses çıkıyo, onlara göre ayarlanırsa zaten düz borulu, sıfır susturuculu atmosferik araba o kadar ses çıkarmaz, yok normal binek araca göre ayarlanırsa o zaman otobüs kamyon trafikte gezemez, nasıl olcak bu iş?
    Bineğe ayrı büyük araçlara ayrı desibel seviyesi uygulaması olur?

TD251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardesm senin sansızlığına denk gelmiş arabanın kurbanı değil yerin kurbanı olmussun polis arabayıda farklı görünce olup bitenin kurbanı sen olmussun geçms olsun :/
    Bunca boş konuşan insanın arasında dilsiz olmak engel değil;devrimdir.

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir şey soracağım. Bu akşam bebek abbasta waffle alıyordum aracı karşı kaldırıma bıraktım. Tam ben alırken motorlu ekip geldi bende geri döndüm elim kapıdayken fotoğraf çekti, bende dedim ki zaten araca biniyorum fotoğraf çekmenize ne gerek var. Aracı kaldırırsan 80 tl yiyeceksin kaldırmazsan 252 dedi. Her neyse bindim araca daha kapımı kapatmadan (inanın koltuğa oturduktan 1 sn sonra) demek kaldırmıyosun falan yaptı tekrar fotoğraf çekti.

Bende şartel attı bu kasti ve artis tavrına karşı indim arabadan dedim ben kaldırmıyorum arabayı ister 252 yaz ister 452 yaz, keyfim istediği zaman gideceğim. Şimdi bu hoşgörüsüz şerefsize ben ne imza attım ne bir şey ortada kağıt bile yok. Gelecek ceza eve mi gelir yoksa gidip hemen ödeyebileceğim bir yer var mı öğrenmek istedim ?
    .

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ewe gelir banada geldi yanlış parktan 88tl... ben birşeyi merak ediyorum böle egzoz vs durumlarda itiraz edip asayiş polis çağırıp durumu izah etsek olmayan şeyden ceza yazıyor memurlardan şikayetçiyiz desek bir sonuç çıkarmı acaba memurun ceza alması için sonuçta şikayetçi oluyorm asayiş görevini yapmak zorunda
    Hakkı Can Eryüzlü...

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyvallah teşekkürler
    .

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istersen bir araştır, mevcut yasada zaten db ayırımı var, sadece uygulanmıyor ... alkolmetre gibi db metre ile söz konusu ölçümler kayıt altına alınsa ne itiraz olabilir ne de göz kararı ceza kesme.
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)