Gecmis olsun
Gorunur hic 25 bin gibi degil, yapilmaya baslandiginda ekstra birsuru sey cikicaktir diye dusunuyorum
Printable View
Gecmis olsun
Gorunur hic 25 bin gibi degil, yapilmaya baslandiginda ekstra birsuru sey cikicaktir diye dusunuyorum
kasko şirketi perte ayırıp kazalı halde sattığında daha karlı olacaksa ayırır.40bin hasar var diyelim hasarı karşılamak yerine perte ayırıp araç sahibine 60 bin verecekse aracı da 25-30 a satabilecekse perte ayırır.şasede birşey yok pert olmaz bu araç mantığı saçma yani.
Eksper gelmeden birazda siz hırpalasaydınız keşke,garanti olurdu enazından.
hırpalamak:araca kazadan sonra insan gücüyle zarar vermek?se eğer ne kadar doğru bir hareket olurdu sizce tavsiyenizi yerine getirmiş olsaydı?
sıfır km supersport motosikletim var lüks araçlarla eşdeğer fiyatlara kasko yaptırdım(hayvan gibi para verdim anlayacağınız) geçen bayram arka koltuğunu uçurdum, kilitli halde çıkma ihtimali yok kendi hatam tam bastırmadığımdan kilidi oturmadı sanırım.ve gidip kendi cebimden koltuk aldım.kaskodan alamaz mıydım?hertürlü alırdım.ama doğru bir yol değil bence bu.
yorgun ufak tefek kazalara karışmış araçları değerinden düşüğe alıp bile bile gülerek kaza yapıp kaskodan perte çıkmasını beklemeyi sektör haline getirmiş kişilerden birkaç tanesiyle yanlışlıkla tanışmış buludum bikaç sene önce.şuan bakıyorum da ağlanacak durumdalar.kaskodan kendi hatanın parasını almak bence hırsızlıktan başka birşey değildir, hak yemektir.kimsenin hakkı kimse de kalmaz, er geç çıkar.bunları düşünmek gerek diye düşünüyorum.herkesin kendi kararı tabi.
iyi ki yapmamışsınız.
Masraf banada daha cok cikicak gibi geldi. Zaten airbagler falan ciddi para tutuyor. Buyuk ihtimalle on yuruyen takimdada sorunlar vardir.
Yanlış açıdan bakıyorsunuz olaya.Kaskonun mantığı nedir?Hernagibir zarar durumunda cebimden para çıkmasını engellemek değil mi?Sizin mantığınız kasko yaptırdığınız süperspor motosiklet ile 5 sene kaza yapmayıp,5 sene sonunda sigorta şirketine gidip ödediğiniz parayı geri istemekle aynı şey.Sizin açınızdan bakarsak kasko şirketi 5 yıl boyunca sizden para almış,karşılığında hiçbirşey sağlamayarak sizin hakkınızı yemiştir.
Zarar verme mevzusuna gelirsek Türkiye de dalaverenin en çok döndüğü işlerde sigortacılık işleri üst sıralardadır.Ben zır orijinal arabamla kaza yapıcam,içinde herşey var diye full kasko yaptırıp bi dünya sigorta primi ödicem,benim arabamı yan sanayi parçayla toplayacaklar?Ondan sonra arabanın ağzı biyerde burnu biyerde.Ya da orijinal parça kullanılmasını istersem yan sanayi parça üzerinden ne kadar fark çıkarsa cebimden ödicem.Ne güzel İstanbul.
Bu durumda kaza sonrası kim aracının perte ayrılmasını istemez ki?Ekstra zarar verme konusunda hak hukuk olarak hiçbir ters durum yok bana göre.Hasarsız yıllarda ödenen poliçeler,hasarlı aracın satılması,bi sonraki poliçede çıkacak meblağ ile sigorta şirketi her şekilde karda zaten...
ben hala yanlış düşünüyorum, kusura bakmayın.
aracımla kaza yapıpta 'ulan bi de perte ayırmazlar sa:s' diye düşünerek bikaç parçasını da kendim kırmam.kendi aracını kıranı dökeni görürsem de sessiz kalmam.
ben beş sene sonra gidip kaskodan sizin düşüncenizle bedavadan verdiğim paramı geri almak için kasko yaptırmadım.
kasko denilen olayın zorunlu olmadığını hepimiz biliyoruz sanırım.
adamlar diyor ki ben senden yıllık belli bir ücret alırım kapının önünde tepesine saksı düşer, sel götürür,, öküzün biri vurur kaçar, veya istemeden kaza yaparsın sigorta seni haklı bulmaz hasarını karşılarım, hiçbir hasarın olmazsa da girdiğim riskten dolayı ödediğin bedel bana kar kalır.zaten kasko denilen bokun bunun haricinde birşey olduğunu düşünen insana tavsiyem kasko yaptırmasın.
kimse sana aracın yansanayi parçayla toplanacak diye birşey demiyor burda.konuyu neden başka yönlere çekiyorsun anlayamadım.açık açık 'sağını solunu parçala pert olmama ihtimali kalmasın' tavsiyesinde bulunmadın mı?yansanayi parça ne alaka?
kimse de çıkıp kaza yapan arkadaşa senin hakkını yiyecekler parçayı değiştirmeyip tamir edecekler ya da yansanayi parça takacaklar demedi, diyemez.kendisi de umursamaz biri değilse öyle bir olayla karşılaştığında sesini çıkarır hertürlü hakkını savunur, haklı olduğu sürece.
araç belki şuan pert olacak, bilmiyoruz.ama senin kafanla hareket edip daha fazla masraf çıkarsaydı belki hakkı olmadığı için pert olmayacaktı ve kendi başını yakıp hasar kaydını şişirmiş olup pişman olacaktı.
buarada hem benim adıma senaryo yazmışsın hem kasko şirketlerinin kar zarar olayını açıklamışsın.
1-ben senin benim adıma canlandırdığın senaryodaki kişi olsam yani öyle düşünsem kasko yaptırmam.baya baya net konuşuyorsun sanki aklımı okuyor, düşüncelerimi biliyorsun gibi.5 yıl sonra gider paramı istermişim falan.ağır saçmalıyorsun yine de saygımı bozmuyorum.açıklamamı yaptım adam riske girip kar veya zarar ediyor.benden bir yılda bikaç bin kazandı kasko değil mi? bu arkadaştan da ciddi zarar etti, nasıl olacak?
2-kasko yaptıran mal sahiplerinin onda biri senin kafanda olsaydı kasko şirketleri düşündüğün kadar kazanamazdı merak etme.
sen yine de bildiğin yoldan git.ama kimsenin hakkında net konuşma.ben senin tavsiyenin hak olmadığının altını çizerek kendi düşüncem olduğunu belirttim.
Saygılar
Rıdvan
2012 yılında minim ile kaza yaşadım aracı sanayiye anlaşmalı oldugu bi yere çektiler. Yan sanayi toplanıcaktı resmen hacı usta tarzı bi yerde hemen çektirdim avcılar borusana pert olmaz dedikleri arabada 34 bin lira hasar çıktı. Ve pert oldu adamlar bu aracı 9bine topluyolardı. Pert olduktan sonra sigorta aracı bi yerde toplattı. Selimpaşada iki kişiye mezar oldu araba neden bilemem ama saçma sapan işler
çektirdiğiniz servis muhtemelen yapıştırmış iskontoyu, 25 bin lira doğru olabilir aracı pert etmek yerine her parçasını değiştirmek onlar için karlı oluyor bu nedenle yüksek oranda iskonto uyguladıkları oluyor, son sözü eksper söyler tabiki.
Arkadaşlar servisler araba perte çıkmasında işçilikten para kazanmak adına dünya kadar alavere dalevere çeviriyorlar. Nasıl mı oluyor. Herşeyi tamir etmeye çalışıyorlar. Far ayakları mı kırık. Tamir. Tampon kesin tamir. Radyatör tamir Jant eğri ve çatlak kaynak sonra tamir. Ön taşıyıcı vs hop yan sanayi. Kaskon mu yok hop o zaman herşey değiştirilir orjinal takılır parçadan da para kazanılır. Sen girersin 25 bine araba çıkar 35 e. Abi şurasıda varmış görmemişiz burasıda varmış değişmesi lazım diye diye.
Öncelikle geçmiş olsun..
Servis arabayı perte ayırtmamaya çalışırki para kazansın..
Sigorta şirketi hasar masrafı ile perte ayırıp sana ödeyeceği para ve aracı satacağı parayı hesaplar daha az masraflı çıkıyorsa perte ayırır..
Yani Servise pek takılmamak lazım pert olmaz dedi diye.. Sadece sigorta şirketine gösterecekleri masraf ve parça listesine dikkat etmek lazım araç perte ayrılmasın diye değişimi gereken parçalara onarım yazıp masrafı düşük tutabilirler..