Bana sigorta demeyin.
4500 e de inanırım.
Printable View
Bana sigorta demeyin.
4500 e de inanırım.
adam rüşvet almıo ki sigortacı tanıdığından prim alacak. Olay rüşvete girmez yani. Sigorta poliçesi sistme girmediyse adamın suçu ne. Görmüşsün poliçeyi kağıttan ya da resimden ne fark eder. 0 kadar yeni araba zaten trafik sigortasız üzerinde plaka ile bayiden çıkamaz bunu da mı bilmiyorlar.
Noter satis donem oncesinde 2.el aldigim aracin devir islemlerini muameleciye vermeden prosedure gore kendim halletmistim. Ruhsat icin Mecidiyekoy emniyete gittigimde orada gorevli sivil memur sigorta yaptirmam icin yakinlarindaki bir han icerisindeki acentaya yonlendirdi (direk adres ve isim vererek) gittim ve x memurun yonlendirdigini soyledim yaptirdim sigortami. Masa ustunde duran bir ajandanin arka sayfasini acti isimler yaziyor altinda da X X X yaziyor, benim soyledigim isimin altina bir / koydu o an. Cafelerde adisyon fisine adet yazar gibi. Belli ki prim alıyorlar bu işten. O an ben farkli yerde yaptirmak istemedim işimi yokusa surmesinler diyerek. Su an tabi sistem cok farkli, aklima gelince paylasmak istedim sadece. Umarim bir cezai islem uygulanmamistir size de.
Benimde anlayamadığım nokta, insanlar neden poliçeleri yanında taşımıyor? Sistemsel sorgulama olasa da zaman zaman aksaklıklar olabiliyor şekildeki gibi.
Benim takildigim nokta hadi sigortaci tanidigi vardir yaptirir , belki primde aliyor belki niyeti sadece ona kazandirmak her neyse.. Boyle direk baglama hakki var mi? Yoksa egsoz , film gibi 1 hafta men vermesi uyari durumu olmuyor mu once ?
Trafik sigortası olmayan araç direk bağlanır benım bildiğim
Eskiden poliçe basılı olarak yanınızda değilse direk bağlanıyordu. Yeni sistemde eğer sigortası var ise aracın, görüyorlar ve bağlamıyorlar.
2 ay kadar önce başıma geldi, çevirmeye girdim; eski poliçeyi koymuşum ruhsata, sistemden bakıp bıraktılar.
Senin meselede iş içinde iş var.
1 ay önce bir çevirmeye denk geldik, arkadaşımın aracı,
memur bey sorgulama yaptırdı, aracı bağlıyorum dedi,
standart, aile spec bir araç, haliyle çok şaşırdım ve hemen nedenini sordum,
"sigortan bitmiş" cevabını aldım, hemen ruhsata bakmayı talep ettim(arkadaşın aracı olduğu için bilmiyorum),
ve sigortanın bitmediğini, hala günü olduğunu gördüm,
memur beyede gösterdim, yeniden sorgulattı, karşı taraftan ısrarla sigortasının olmadığını söylediler,
ancak poliçe elimizde olduğu için, ve anlayışlı bir memur beye denk geldiğimiz için,
evraklarımızı alıp, herhangi bir işlem yapılmadan devam ettik,
şimdi sizin olayda, buna benzer bir durum gibi, art niyet olabileceğini pek düşünmüyorum,
sistemlerinde bir sıkıntı olma ihtimali yüksek,
daha önceden bir kaç kez, şahit olduğum bir olayda,
sigortası olmayan aracı bağlamak yerine, 15-20 dk gibi zaman tanıyıp,
araç sahibinin, hemen sigorta yaptırmasını istemeleri,
bizim burada çıkar güden bir memura hiç denk gelmedim, İstanbul'da işler nasıldır bilemiyorum,
geçmiş olsun
bende 5 gün önce 2.el bir araç aldım. saat 17.15 gibi satış işlemi bitti.
aynı gece 02.30'da çevirmeye girdim.
trafik sigortanız yok, aracı bağlayacağız dediler. nasıl iş bu anlamadım, daha aracı alalı saatler oldu diyorum polis anlamıyor.. saat 17.30da aldım zaten. istanbul trafigi 20.30'da eve ulaştım dedim. nerde yaptıracaktım trafiği falan dedim ama nafile.
aklıma gelen bütün küfürleri ettim içimden.. çıldırdım resmen..
sonra aracı aldığım kişinin poliçesini sorguladılar. o poliçe sistemde görününce yarım saat beklemenin ardından tekrar yoluma devam ettim...
Hepsi demeyelim ama cogu gozumuzde memurdan baska izlenimler olusturdugu icin artik hakli olsa bile hareketlerinden suphe ediyoruz
Geçen sene bağdat caddesi girişte yunus durdurup kontrol yaptı gerçekten de sigortamız bitmiş farketmemiştik 15 20 dakika müsaade etti telefondan halledip yolumuza devam ettik sizin durum enteresan olmuş