bir gün ya BK yı geri alacağım ya da sıfır bir e36 cabrio toplayacağım :)
Printable View
kanadada amerikada 2-3bin dolar bandında olan araçlar burda 30-35 hatta 40 lira.ama bizim millette suç.alma abicim.alma ki düşsün fiyatlar.satmak isteyen mecbur ddüşecek yani
Zamanının ötesinde donanımlı, arkadan itiş sürüş zevki olan, lego gibi vs. başka model araba var mı bilmiyorum. Daha dün 2. e36 mı aldım hevesiniz varsa düzgünü bulundumu kaçırmayın bence tabi mantıklı rakamlara :)
Ayrıca alım ben toplıyım diyerek aldğım e36 çoğu şeyi hakkında bilgi sahibi olmama ve çok iyi bi servisle çalışmama rağmen tahmini masrafını geçti satmak zorunda kaldım. Tabi birde bizim beğenmediğimiz araba başkasına baby oluyo oda ayrı :)
tr de hiçbir araba parasını hak etmiyor benim gözümde. e36 en temizi olsun 25 lira. üstü haram...
işte biniciler ile al-satçıları ayırt eden konu :)
binici adam bütçesine göre alabilecegi en temizini alıyor, üstüne para harcıyor, daha iyi olsun diye ugrasıyor, incigini boncugunu yeniliyor. sonra da satmaya kalktıgında gözden cıkaramadıgı icin yuksek fiyatlar istiyor. sonra bu yuksek fiyatlı aracı verilen ugrasın kıymetini bilen birisi yuksek paraya alıyor. bence bu gayet normal.
öte yandan alsatcı adam, piyasadaki en ucuz arabalardan bakmaya başlıyor, e işin içinde de degil temiz düzgün araba bulamıyor. sonra 20 liraya aldıgı cöpü 2 ay sonra ilana koyup 23-25 yazıp satmaya calısıyor. satıyor da... bence bu da gayet normal.
kısacası düzgün bmw her zaman para eder, çöp bmw de her zaman para yer.
amerikayla kanadayla bilmem nereyle kıyaslayan olmuş. hangi kafayla kıyaslamış bilmiyorum ama bugun ülkemizdeki vergi sistemi ve sıfır arac fiyatları bu seviyelerde oldugu sürece, 2.elde hangi marka olursa olsun prim yapar.
mesela benim arabam 96 model 328i orjinal 100 binde elektrikli ısıtmalı koltuğuna kadar dolu yürüyeni büyük freni coiloverı bilmemnesi fabrikasyon m paket vs vs vs bana aşa yukarı 230bg kilitli difransiyeli olan arkadan itişli bir araba bulursan 25 bine ben arabamı sana helal edicem ?
Ben sadece ettiğim masrafı yazayım;
6.000 TL e30 kasa
4.000 TL Kaporta & boya
2.500 TL Body kit
7.000 TL M50 motor
2.000 TL Takma (ıvır zıvırı yazmıyorum ki düz hesap çıksın benzim pompası egzoz vs. işin içine girerse o 3500 tl olur)
2.500 TL Döşeme (500 TL yalıtım)
1.500 TL Fren güçlendirme
2.000 TL Difransiyel
1.000 TL arka takım ek parçalar (denge kolları vs.)
1.500 TL Ses sistemi
Dış hesap 30.000 TL. jantları lastikleri mor stoplar kara farlar, coiloverlar vs. eklemiyorum bile.
30.000 TL'ye 1985 model bir araba mal ediyorum.
30.000 TL yazdığım zaman arabaya çok deniyor neden?
200 hp sorunsuz bir araç yapıyorum.
Gidişi sokaktaki arabaların %90'ından hızlı.
Duruşu son model binek araçlardan daha iyi. (fren olarak bahsediyorum)
Takur tukur ses yok içinde.
İçinde bagaj kapağını titreten değil plakta çalar gibi netlikte ses dinliyorum.
Bu aracın tek dezavantajı 1985 model olması ve Türkiye'mizde benzin fiyatlarının fazla olması (ki şehir içinde 40 kuruş yakıyorum).
ama gidip bir 1.6 ies'e 25000 tl veriliyorsa benim arabamı kimse sorgulayamaz.
suan piyasa cıddı arrttı e30 larda arabaya sumugunu atmassın 13 dıolar biton masrafı var devır tutmuo gösterge ısıgı calısmıo felan
herkesin kendi seçimi hocam,ben de fikrimi söyledim.bmw beş para etmez tü kaka demedim.hangi kafayla kıyaslamış falan pek olmamış.ben acı bi durumdan bahsediyorum.maalesef trde hiç araba değerinden satılmıyor senin de bildigin üzere. yoksa ben de isterim benim de bi e36m olsun.
sıfır araba piyasası arttı diye ikinci el piyasasının artması kadar sacma birşey olamaz , sıfır piyasası artar ama biryandan ikinci el arabada her sene eskir her sene ömrünü dahada bitirir , sıfırlar 60 lira olmuş yaz 1980 model bmwye 35 milyar diye bir kafayı kabul etmiyorum. bu işin sonu yok malesef , tek çare almamak 25 yazsada almayın düşsün satıcılar eşşek gibi eski fiyatına 19 lara 20 lere
alan varki yazanda var beyler bizde kızdık kızdık ama buna binmek istiyosan nasıl almıycaksın 1.2 poloya 45 verenin aklına şaşayım aslan gibi arabalar dururken ben e30 e36 ya bu paraları verene değil 1.2 poloya 45 verene şaşırıyorum
bmw piyasası böyle oldu ve bu rakamları verenler olduğu sürecede rakamlar artacak en basit örneği ben 20 ye aldım 5 masraf ettim 25 e geldi 39 a sattım 5 ay sonra :)
Piyasasi size sacma gelen arabayi sizde almayin baska araclara yonelin bu kadar basit
EGO bence başka bi açiklamasi yok..
Adam "bemveye biniyoruz gardaş modunda ?" Yanlişsam yanliş diyin..
Artık ucuza hangi araba var ki piyasa boyle alacagimiz zaman hepimiz sizlaniyor fiyatlardan satarkende hepimiz ustune koyup satiliga cikartiyoruz ama suda bi gercek bu piyasa dusmeyecek ustune dahada artacak onun icin begendigin arabayi gozune kestirip almak en mantiklisi bi bakmissin 5 6 aya ustune koymus
Herkes almasın fiyatlar düşsün olayı imkansızdan öte.
Kimse sabredemez milletin araca ihtiyacı var.
O yüzden istenilen fiyatlar veriliyor ve nasıl olsa zarar etmem tutulan araç deniliyor öylede oluyor zaten.
Başka araçlara yönelsen piyasası olmayan araç bile prim yapmış.
Eskiyen hiçbirşey antika değeri olmadığı takdirde fiyatı artmaz.
Fakat bizde sıfır araçlar pahalı vergiler yüksek vatandaşta 2.ele yöneliyor ve talep artıyor.
Bir mala talep varsa satıcı da fiyatı arttırır.
Biz bu durumda ne yapabiliriz?
Açıkçası bende bilmiyorum.
Çol kafa yorduğum konulardan biri.
Şuan için temiz bir aracım var ve elimde tutuyorum çünkü uygun fiyata temiz araç bulmak çok zor.
Var temiz araç yok değil ama fiyat bir üst kasayı geçiyor.
2.el piyasa yüksek diyede cücük kadar sıfır araçla 40 küsür bin veremem.
e36'sı civici i vs. bilmemneyi kalmadı artık tüm marka modellerin fiyatları min +5 ila 10bin hatta üstü arttı. haliyle ikinci elide uçtu gitti. açın clio sümbülün fiyatına bakın dizelin giriş fiyatı 54 bin lira olmuş stepnesi dahil yok, gt line edc clio dizel 68 olmuş. bu durumda ne civic'i kalır ne bmwsi herhangibir markası