benden önce davranmıssın ömer, kanat , dingil mesafesi ,i z genişligii gibi bir çok şey kurallar dahilinde üretiliyor araçlar.
bu arada arkadan iter önden çeker
Printable View
benden önce davranmıssın ömer, kanat , dingil mesafesi ,i z genişligii gibi bir çok şey kurallar dahilinde üretiliyor araçlar.
bu arada arkadan iter önden çeker
Rallilerde grup a grup b diye ayrılıyor tek çekerle 4 çekerler. Tek çekerler 4 çekerlerin zamanlarını yakalayamıyorlar. Gevşek zeminde 4 çeker büyük avantaj yani. İş asfalt piste gelince değişiyor diyeceğim ama yine asfalt ralli parkurlarında da 4 çekerler avantajlı. Audi tt ralli aracı değil o yüzden olabilir. Bir süreliğine awd araç kullanmış biri olarak ta şunu söyleyebilirim. Başının sıkışacağı durumlara düştün mü iyiki 4 çekerim varmış diyorsun.
ralli için 4 çeker
pist için arkadan veren giden arkadan sokturan kaktıran mı yani :D:D:D
Bende hep 4x4 kullandım ve memnun kaldım. Fakat Audi MotorSport kendi kendine düzenlediği yabancı araçların girmediği TT Cup yarışlarında bari FWD değilde Quatro kullanmış olsaydı anlardım....
4 çeker de bana nedense subaru geliyor aklıma evo filan geliyor kiç audi gelmiyor :D
şaka bir yana pist için pilot hangisi ile rahat ediyorsa onu seçmeli götten itttirilenler *** kopması önden tırmalayanla kafa kayması yaşayabilir iyi bir pilot değilse 4 çeker birazda akıllı ise pilota kolay kolay hata yaptırmaz ama sürede yaptırmaz kanaatindeyim.
aktarma kayıplarını baz alırsak.
O iş çok uzar şimdi. Pardon yanlış yazmışım. Grup a ve grup n olarak ayrılıyordu. Ha son yıllarda sıkı ralli takip etmiyordum. Ama takip ettiğim zamanlarda dediğim şekilde ayrılıyordu. Grup a hep awd araçlardı. Aynı parkurda koşuyorlardı ama şampiyonları farklı oluyordu.
Cup yarışlarında ise tam profesyonel sürücüler yarışmadığı için önden çekiş tercih edilmiş olabilir.
4 çeker sistemi eğer kötü olsaydı Lambo heralde amiral gemilerinde bu sistemi kullanmazdı. Anlık olarak gücün ihtiyaç anında olması gerektiği yere aktarılması kötü bir şey olamaz. Haa ben arkadan iteri tercih ederim sürüş karakterime göre. Ama A6 da bir çok kez iyi ki quattro var dediğimde oldu. Önden çekerle kurtaramayacağım arka bırakmaları 4 çekerle toparladım.
Bu arada çeker diye tabir edilen şey esasen ne iter ne çekerdir. Tahriktir. Motor çeker gücü değil tahrik gücü üretir. Ve o nereye aktarılıyorsa oradan lastiklere tahrik yapılır. Halk ağzına gelince yanlışı yok. Önden çekersin arkadan itersin. Arabayı arkadan çekersen geri geri gider önden itersen de geri geri gider. Bu yüzden de gidiş yönüne doğru araba ya çekilir ya da itilir. Ama doğrusu her zaman tahriktir. Saygılar.
Abicim iyi de o yarışlarda 4çeker yasak ki. Motor hacimleri, max. Güçler, minimum ağırlıklar, çekiş tekerleri hep aynı olmak zorunda. Yoksa standart corvette ile standart r35 yarışır, düzde corvette geçer tur zamanında r35, yarış bişeye benzemez yani. R35 gt3te arkadan iter mesela.
en güzeli sağ arkadan iter sol önden çeker bence :)
DTM'de arkadan itiş şartı var.
"Power train
All the cars feature rear-wheel drive, a four-disc clutch and sequential six-speed gearbox. "
Link: http://www.dtm.com/en/regulations/technical-regulations
GT3'te FIA çekiş sistemi için şunu belirtmiş:
"- Car with two- or four-wheel drive
A car with four-wheel drive may serve as the basis, but it
must mandatorily be transformed into a 2-wheel drive
version with a 4-wheel drive to 2-wheel drive conversion kit. "
Link: http://www.fia.com/file/31276/download?token=y3x_DaAE
yorumları okumadım ama yazdığınız araçların hepsi DTM, GT3 ve SPORT CUP araçları. bunlar arkadan iter olduğu zaman quatro mmükemmel olmuyo mu yani ?
at gözlüğü değil mi bu?
Bence arkadan itiş diye birşey yok,Yani bir yazıda okumuştum hatırlayamadım şimdi;
-Önden tahrik,arkadan tahrik şeklinde aslında en doğrusu.Tahrik kelimesininde bana göre karşılığı çekiştir.Kaba mantıklı arkadan arabayı çekemezsin itersin ama burdaki çekme o çekme değil.Tahrik kelimesinin karşılığı olan çekiştir
-Mesele AWD yada 4WD bunlara ne diyoruz :4 Çeker araç diyoruz.4 tekerdede tahrik gücü var yani.Yoksa Otobüsün TDK'daki anlamı(oturgaçlı götürgeç) gibi AWD=Arkadan ittirmeli,önden çektirmeli sistem dememiz lazımdı.
Bilen biri aydınlatsın ama bana göre FWD-RWD-AWD-4WD ne olursa olsun tüm tekerlerin görevi momenti tekerlere tahrik gücüyle aktarmaktır,onunda en düzgün çevrilmişi Tahriktir diye düşünüyorum
Quattro a4 96 da btcc şampiyonu olduğunda fazla iyi diye handikap ağırlığıyla yarıştırıldı sonraki sene
Quattro zaten ralli tarihini değiştirdi
Konu içeriğindeki araçların yarıştığı serilerde awd yasak
Nissanda gtr ile jgtc de rwd yarışıyor
Ayrıca 4 çeker denmez çift çeker denir :)
ps:,onunda en düzgün çevrilmişi Çekiştir diye düşünüyorum
Olcaktı sonu
quatro değil quattro
çünkü mükemmel..
bu olayın aslı bildiğim 96 yılına dayanıyor a4 quattro lar açık ara birinciliğe oynayınca arabayı +95 kg yarıştırdılar daha sonra arabayı önden çeker olarak geliştirdiler ve yine birinci oldu :) bildiğim o zamandan beri 4 çeker bu yarışlarda yasak sorunuzun cevabı quattronun mükemmel olmaması değil aksine mükemmel olması
http://tinypic.com/r/20r3283/8
http://tinypic.com/r/10oquk9/8
bu vidyoyuda izlerseniz bahsettiğim pranga olayını görürsünüz tüylerim diken diken izlerim her seferinde
https://www.youtube.com/watch?v=65bCJgyCPAk