User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: TT Yöneticilerine bir tavsiyem var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

TT Yöneticilerine bir tavsiyem var.

Merhabalar konunun yeri burası mı bilemedim. Yanlış yerdeyse affola. Gelelim konumuza.

Gördüğüm kadarıyla forumda hızlı bir ticaret dönüyor. Hepimiz birşeyler alıp satıyoruz. Bu konuda benim tavsiyem hem alıcının hem satıcının zarar görmemesi adına , endişeleri ortadan kaldırmak ve kişi ile ticaret yapacak diğer insanları bilgilendirmek adına foruma i-trade uygulaması gelmesi yönündedir. Birçok büyük ticaret dönen forumda bu uygulama yapılmaktadır.

Nedir bu i-trade ?

Forumlarda kişilerin birbirleri ile yaptıkları alışveriş sonrası yaptıkları değerlendirmedir. Bu değerlendirmede karşılıklı olarak olumlu yada olumsuz bir ticaret yorumu bırakılır. Ve her olumlu puanda kişinin profiline +1 her olumsuz ticarette -1 işlenmektedir. Ayrıca olumlu veya olumsuz puan veren kişiler alışveriş yaptıkları konunun linkini belirtir ve alışverişinin olumlu yada olumsuz sonuçlanmasının sebeplerini yazabilir.
    Örn : Arkadaş fazlasıyla ilgilendi. Sorunsuz bir alışveriş gerçekleşti. Güvenilir arkadaş.
    Yada
    Arkadaş ödemeyi yapmama rağmen ürünü göndermedi / hatalı ürün gönderdi / kargoyu geciktirdi vs. vs.

Bu bırakılan puan ve yorumlar yöneticiler haricinde silinemez ve değiştirilemez.

Nacizane bir tavsiyedir. Haddimi aştıysam affola.

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olumsuz bi durum olunca zaten taraflar arasında çözüme ulaşılmazsa konu açılıyor bi yanlış varsa o kişi mimleniyor zaten. Ne gerek var ki böyle bir şeye? Böyle bir şey yapılsa bile olumsuz bi durumda sadece -1 verilmeyecek yine konu açılacak yine kavga dövüş. Yanlış yapan kişinin 'aaaaa bana -1 puan vermiş,hemen hatamdan geri dönmeliyim' diyecek hâli yok sonuçta.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendi şahsi fikrim gereksiz olur forum degilde sadece satış sitesi gibi olur bence , ayrica sıkıntılı kişilerin nickinin altında satış yasaklı yaziyor ve satılık ilani acamiyor

ProdriveSTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Burası bir ticaret sitesi değil ki senin o dediğine yoğunlaşılsın.Burası teknik bilgi platformu...

Sırf satış yapabilmek için siteye üye olan çok gereksiz tanınmayan kişilikler mevcutken,sen -1 versende bir işe yaramaz.

İstediği kadar mimlensin,başka profil açıp satışa yine devam eder.
    Murat CANTÜRK

Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
    Renpar Sigorta
    info@renpar.net

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel düşünce ancak forumu satış amaçlı kullanmak isteyenlerin önünü açar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olumsuz bi durum olunca zaten taraflar arasında çözüme ulaşılmazsa konu açılıyor bi yanlış varsa o kişi mimleniyor zaten. Ne gerek var ki böyle bir şeye? Böyle bir şey yapılsa bile olumsuz bi durumda sadece -1 verilmeyecek yine konu açılacak yine kavga dövüş. Yanlış yapan kişinin 'aaaaa bana -1 puan vermiş,hemen hatamdan geri dönmeliyim' diyecek hâli yok sonuçta.
    Söylediğinizde haklısınız fakat bildiğim kadarıyla her geçen gün üye sayımız artıyor ve bir süre sonra kişiler hakkında açılan konuların takibi zorlaşacaktır. Her an foruma giremediğimiz için olumsuz bir durumda açılan bir konuyu gözden kaçırma ihtimalimiz olabilir. Ayrıca şöyle düşünün size çok acil lazım olan bir parça var. Foruma konu açıyorsunuz ve parçayı satmak isteyen kişi size mesaj atıyor. Bakıyorsunuz hakkında bir konu açılmamış ama bu kişinin teslimat konusunda nasıl davrandığını bilemeyiz. Belki sizden önce 1-2 kişinin kargosunu bazı bahanelerle geciktirdi. O alıcılarında acelesi olmadığı için durumu çokta kafaya takmadılar. Ama kargonun 1 gün gecikmesi sizin için sıkıntı olabilir. Bu sadece bir örnek.

Elbette forumda sizler benden daha eskisiniz ve ortamı çok daha iyi biliyorsunuz. Ben sadece büyük forumlarda gördüğüm ve kullandığım bir uygulamanın yararlı olabileceğini düşündüm. Şu anda foruma üye 11.000 kişi var. Düşünün ki bu foruma 100.000 kişi üye.

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim burda kargonun 1 gun gec gelmesini dert edecek adam cok nadir cıkar belki cıkmaz bile , sen satış sitesi odaklı baktıgın icin oyle dusunuyosun ama burasi satış sitesi degil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi şahsi fikrim gereksiz olur forum degilde sadece satış sitesi gibi olur bence , ayrica sıkıntılı kişilerin nickinin altında satış yasaklı yaziyor ve satılık ilani acamiyor
    Yorumunuz için teşekkürler. Bu şekilde satış yasaklı yazdığını ve ilan açamadığını bilmiyordum.
    Alıntı ProdriveSTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burası bir ticaret sitesi değil ki senin o dediğine yoğunlaşılsın.Burası teknik bilgi platformu...

Sırf satış yapabilmek için siteye üye olan çok gereksiz tanınmayan kişilikler mevcutken,sen -1 versende bir işe yaramaz.

İstediği kadar mimlensin,başka profil açıp satışa yine devam eder.
    Bknz: R10 aslında burasıda bir webmaster forumu. Teknik bilgilerin paylaşıldığı vs. Fakat üye sayısının fazlalığından dolayı hergün onlarca hatta yüzlerce satış konusu açılıyor. Bir noktadan sonra yöneticilerin kalabalık bir forumu takibi zorlaşıyor.
    Alıntı AliDogukan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel düşünce ancak forumu satış amaçlı kullanmak isteyenlerin önünü açar
    Aslında forum düzeninde bir değişiklik olmaz. Bu sadece yapılan bir ticaret sonrası memnuniyet yada şikayet belirtme kanalıdır. Bu uygulama geldiği için forumdaki satış konularının artması vs. mümkün değildir. Uygulama zaten mevcutta yapılan ticaretin sonrasında yapılan yorum sistemi.
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim burda kargonun 1 gun gec gelmesini dert edecek adam cok nadir cıkar belki cıkmaz bile , sen satış sitesi odaklı baktıgın icin oyle dusunuyosun ama burasi satış sitesi degil.
    Elbette hiç birimiz dert etmiyoruz. Örnek olarak sundum onları ben. Sadece kargo için düşünmeyin. Satıcı olduğunuzu düşünün. Acil satmanız ve çok acil paraya ihtiyacınız olduğunu düşünün. Alıcı ürünü alıyor fakat ödemeyi geciktiriyor. Yada Kişi sizden ürünü ben alıyorum satıldı diyebilirsin diyor. Sende o arkadaştan sonra ürünü almak isteyenlere satıldı diyorsun ama bir bakıyorsun ertesi gün kişi ürünü almıyor vazgeçiyor ve sen yapman gereken çok acil ödemeni yapamıyorsun. Bunlar sadece örnek sadece bunlar açısından değil her türlü şeyi düşünmek lazım.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Yöneticiler hep derler zaten burası ticaret forumu değil hatta bir ara satılıkların kapanması bile gündeme getirmişlerdi eğer o yönde bir olaya girilirse ipin ucu kaçar aaa bak satış sitesi der dolandırıcısı daha çok dolar içeri emin olun site satışları destekledi diye daha çok konu açılır
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Alıntı Orcun_Simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bknz: R10 aslında burasıda bir webmaster forumu. Teknik bilgilerin paylaşıldığı vs. Fakat üye sayısının fazlalığından dolayı hergün onlarca hatta yüzlerce satış konusu açılıyor. Bir noktadan sonra yöneticilerin kalabalık bir forumu takibi zorlaşıyor.
    O yüzden yönetim deeerrr ki.Bizi kimseyle karıştırmayın.Bizim kuralımız bu şekilde.Var mısın yok musun ?
    Murat CANTÜRK

Renpar Sigorta
    info@renpar.net

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yöneticiler hep derler zaten burası ticaret forumu değil hatta bir ara satılıkların kapanması bile gündeme getirmişlerdi eğer o yönde bir olaya girilirse ipin ucu kaçar aaa bak satış sitesi der dolandırıcısı daha çok dolar içeri emin olun site satışları destekledi diye daha çok konu açılır
    Fakat bu bahsettiğim şey satışa teşvik edici birşey değil. Hatta bir dümen çevirecek adamın çekinmesini sağlayacak birşey. Dediğim gibi sadece mevcut yapılan satış sonrası kişiler arasında yapılan ticaretle ilgili satış sonrası yorum bırakılması. Yani hali hazırda yapılan bir ticaret var. Sadece bu aralarındaki ticaret yorumlarla kişilerin profiline +1 yada -1 olarak yansıyacak. Aynı yazdığımız yorumların sağ tarafında bulunan beğendi/beğenmedi butonu gibi düşünün. Bu butonu kişinin yorumunu yada konusunu okuduğunuzda değilde alışveriş yaptıktan sonra kullanabildiğinizi düşünün.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O yüzden yönetim deeerrr ki.Bizi kimseyle karıştırmayın.Bizim kuralımız bu şekilde.Var mısın yok musun ?
    Peki hocam size şunu soruyum. Bu forum anlık olarak 4-5 bin üyenin forumda online olduğu ve dakikada yüzlerce konunun açıldığı bir forum haline gelse ?
    Sizin üyelik tarihiniz 2010 yılı olarak gözüküyor. 2010 ile 2015 arasında forumda hiç bir fark olmadı mı sizce üye sayısı yada açılan konu sayılarında vs.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Sizin örnekten gidim bende ozaman ben yorumunuzu beğenmedim bu sizin umrunuzda oldumu veya fikrinizde değişme oldumu ?
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin örnekten gidim bende ozaman ben yorumunuzu beğenmedim bu sizin umrunuzda oldumu veya fikrinizde değişme oldumu ?
    Bende benim örneğim üzerinden devam ediyim o zaman. Sizin benim yorumumu beğenmemeniz durumunda benim fikrimin değişip değişmemesi değil önemli olan. Benim ve sizin dışınızdaki diğer kişilerin bunu görebilmesi. siz beğenmediniz a kişisi beğenmedi b kişisi beğenmedi. Ne oldu profilimde beğenilerin sayısı beğenilmeyenlerden daha az oldu. Bu durumu gören diğer kişiler ne düşünür benim çokta gerekli konular açmadığımı yada çokta gerekli mesajlar yazmadığımı düşünür.

Şimdi aynı şeyi bir alışveriş sonrasına uyarlayın. Siz benimle alışveriş yaptınız ve benim ticaretimi beğenmediniz yada bir şekilde memnuniyetsizlik oldu. Bunuda profilimde -1 vererek birde neden memnun kalmadığınızı yazarak belirttiniz. Ama ben siz benim hakkımda konu açmadan sizinle olan sıkıntıyı aramızda çözdüm. sizden sonra benimle ticaret yapacak olan bir kişinin (alıcı yada satıcı olabilir ) profilime bakarak geçmiş alış/satış işlemlerimle ilgili bir fikir edinmesi olumsuz bir durum varsa hakkımda konu açılmamış bile olsa öğrenmesi ve temkinli davranması güzel olmaz mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bu seferde bak şuda olur ben senle hiç alışveriş yapmadım ama seni sevmedim kıl kaptım dur sana bir eksi verimde bimlene de döner bu iş bir çok dolandırıcılık konusunda gördük bazen yandaşlarda olabiliyo gider yandaşlarına beğeni yaptırır bakarsın düzgün tak dolandırılısın sen dürüstsün dür ama sevenin yoktur seni eksilerler bu sefer hem forumda rezil olursun hemde satış yapamazsın bir de böyle bakmak lazım illah bir önlem alınması gerekilirse her forumda olan satış yasaklı üye ler diye konu açılıp sabitlenir başa giren ordan bakar isimlere ona göre alış verişini yapar bu daha yararlı olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Alıntı Orcun_Simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki hocam size şunu soruyum. Bu forum anlık olarak 4-5 bin üyenin forumda online olduğu ve dakikada yüzlerce konunun açıldığı bir forum haline gelse ?
    Sizin üyelik tarihiniz 2010 yılı olarak gözüküyor. 2010 ile 2015 arasında forumda hiç bir fark olmadı mı sizce üye sayısı yada açılan konu sayılarında vs.
    Anlık 4 bin online kullanıcının olması tabiki de iyi ama yüzlerce konu açılması kötü.Bu yönetim için büyük sorumluluk demek hepsi vaktini her an burada harcamıyor.

5 yılda ne mi değişti ?

-Ergenler çoğaldı.
    -Saçma konular boy gösterdi.
    -Sırf beğeni alıyım diye saçmalanmaya başlandı.
    -Bazı küçük,kendini bilmez densizlerin ; kendinden yaşça büyük kişilerin forumda yanlışlıkla yaptığı ufak hatası ile dalga geçilmeyi başlandı.

Bunu daha da çoğaltabiliriz.

Ayrıca bunu neden sordun ?
    Murat CANTÜRK

Renpar Sigorta
    info@renpar.net

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu seferde bak şuda olur ben senle hiç alışveriş yapmadım ama seni sevmedim kıl kaptım dur sana bir eksi verimde bimlene de döner bu iş bir çok dolandırıcılık konusunda gördük bazen yandaşlarda olabiliyo gider yandaşlarına beğeni yaptırır bakarsın düzgün tak dolandırılısın sen dürüstsün dür ama sevenin yoktur seni eksilerler bu sefer hem forumda rezil olursun hemde satış yapamazsın bir de böyle bakmak lazım illah bir önlem alınması gerekilirse her forumda olan satış yasaklı üye ler diye konu açılıp sabitlenir başa giren ordan bakar isimlere ona göre alış verişini yapar bu daha yararlı olur
    Onun içinde şöyle bir çözüm var sistemde. Sistem alışveriş linkinin yani konu linkinin bulunmadığı bir yorum bırakılmasına müsade etmiyor. herkes kafasına göre girip istediği kişiye yorum bırakamıyor. Aralarında alışveriş olmadan bırakılan yorum sonucu haksız olan kişi yada kişiler (artniyetli olan) forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılıyor. Kişi benim profilimdeki alışveriş yorumuma tıkladığı zaman direk konuya yönleniyor ve orada ürünü alıp almadığımı görebiliyor.

Benimki sadece bir öneriydi. Aslında forumda bu özelliğin olup olmaması beni çokta etkilemez. Çünkü burada satmaya çalıştığım ürünlerim yok. Burada bir satış konusu açacak olsam sene 1 konu anca ya açarım ya açmam. Onuda zaten birşey satacak oldum mu sahibinden üzerinden satıyorum. Yani beni çokta bağlayan bir özellik değil bu aslına bakarsanız Fakat burası içerisinde bulunduğum ve benimsediğim bir topluluk her zaman gelişmesini isterim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlık 4 bin online kullanıcının olması tabiki de iyi ama yüzlerce konu açılması kötü.Bu yönetim için büyük sorumluluk demek hepsi vaktini her an burada harcamıyor.

5 yılda ne mi değişti ?

-Ergenler çoğaldı.
    -Saçma konular boy gösterdi.
    -Sırf beğeni alıyım diye saçmalanmaya başlandı.
    -Bazı küçük,kendini bilmez densizlerin ; kendinden yaşça büyük kişilerin forumda yanlışlıkla yaptığı ufak hatası ile dalga geçilmeyi başlandı.

Bunu daha da çoğaltabiliriz.

Ayrıca bunu neden sordun ?
    Evet işte tamda bundan bahsediyorum. Bundan 1-2 yıl sonra bu söyledikleriniz çok daha artacaktır. İster istemez açılan konu sayısı yada yazılan yorum sayısı çoğalacaktır ve yönetim takip konusunda yetersiz kalmaya başlayacaktır. Herkesin bir işi gücü var. Forum yöneticisi bile 24 saatini buraya ayıramaz. O yüzden forumda bazı şeylerin otomatik bir sistem denetlenmesi gerekebilir.
    Örnek veriyorum 1 kişinin aynı anda aktif 2den fazla satış konusu olmaması sistemde otomatik olarak sağlanır. Yada sistem konusunu güncel tutmak için sürekli üst sıralara taşımaya çalışan (flood yapan) bir kişiyi algılayıp 24 saat içerisinde ard arda ( araya başka birisi yorum yapmadıysa) yorum yapmasını engelleyebilir. Şu an çok gerekli birşey gibi gözükmeyebilir fakat üye sayısının arttığını ve saatte yüzlerce konunun açıldığını düşünün bazı insanlar dakika başı yorum yaparak konusunu en üste taşıyabilir. Mesela sistem 3 kez flood uyarısı almış bir kişiye uyarı olarak forumda 48 saat konu açmasını ve yorum yazmasını yasaklayabilir. Bu söylediklerim size şu an gereksiz geliyor olabilir fakat bundan 1-2 yıl sonra forum eskisinden çok daha kalabalık olduğu zaman yaşanabilecek çok büyük sıkıntıların önüne geçecektir.

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin anlattıgınız olay sahibinden sitesinin get le alışveriş yapıldıktan sonrakı bırakılan not olayı. Fikir elbette çok güzel ancak herkesınde dediği gibi burası satış odaklı değil bilgi odaklı bir site işi düşende satış yapıyor işte kıl yün insanlar çok az çıkıyor çıkanlarıda sohbet bölümünde piyasaya gömüyorlar zaten. Olsa olmazmı olur ama yöneticilerin bu konuya sıcak bakıcağını düşünmüyorum zamanında foruma sohbet bölümü koyalım anlık sohbet edebılelım demişlerdi onuda kabul etmedıler site 10 yıldır bu ayarda gidiyor herkesde az çok kımden alışveriş yapması gerektiğini biliyor.
    DR. OWL

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)