User Tag List

Sayfa 10/16 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
296 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Ve Beklenen Yasa Resmi Gazete de yayılandı Yurtdışından gelen arac kalma süresi 24 ay

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu aralar bana da cazip gelmeye başladı

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    http://www.hurriyet.com.tr/gocmen-ot...mayin-40012964

TR de yaşayanlar için hayal bunlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar konu dışı olacak ama eşim yabancı uyruklu Türkiye vatandaşlığı yok almayıda istemiyor ikametgah teskeresi ile Türkiyede ikamet ediyor eşimin adına freetax araç alabilirmiyiz?

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ercan26esk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzin fiyatı 4.40 TL olan bir ülkede lüks araba ucuz binmenin ne faydası var anlamış değilim yakıt koyamadıktan sonra ...

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alabilirsiniz, kendiniz de kullanabilirsiniz. yalnız çalışıyor, öğrenci veya emekli olması gerekiyor.
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abim doktora gereği yaklaşık 7 aydır Japonya'da, 2 aylığına gelecek sonra yine 7-8 aylığına geri dönecek. 4 sene sonunda da temelli Türkiye'ye dönecek. 1.derecede akrabam olduğu için gelişlerinde veya temelli dönüşünde araba alabilir miyiz? Şayet alınabiliyorsa ülkeden çıkışında benim burada kullanma şansım olur mu? Bir de yaşadığı ülke Japonya olduğu için sadece oradan mı araba alabilir prosedürü bilenler yardımcı olabilirse sevinirim

panthera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu hakkında biraz bilgi birikimimin olduğunu düşünüyorum, sormak istediğiniz spesifik sorular varsa yöneltebilirsiniz.
    çok bilen çok yanılır..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı panthera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu hakkında biraz bilgi birikimimin olduğunu düşünüyorum, sormak istediğiniz spesifik sorular varsa yöneltebilirsiniz.
    benim var
    gürcistandan bir tanıdığım kendi üzerine ruhsatlı getirdi burada sigortasını da yaptırdı biniyor sıkıntısız
    kendi üzerine ruhsatlı getirmesi için onu 6 ay falan orada yaşamış mı gösteriyorlar?
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tarık V. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abim doktora gereği yaklaşık 7 aydır Japonya'da, 2 aylığına gelecek sonra yine 7-8 aylığına geri dönecek. 4 sene sonunda da temelli Türkiye'ye dönecek. 1.derecede akrabam olduğu için gelişlerinde veya temelli dönüşünde araba alabilir miyiz? Şayet alınabiliyorsa ülkeden çıkışında benim burada kullanma şansım olur mu? Bir de yaşadığı ülke Japonya olduğu için sadece oradan mı araba alabilir prosedürü bilenler yardımcı olabilirse sevinirim
    Abiniz son 1 yıl içinde minimum 185 gün yurtdışında olduğu için, yurtdışı yerleşik statüsünde ve gelirken turistik kolaylıklar kapsamında yabancı plakalı araç ile Türk gümrük kapısından geçebilir. Bu girilen arabaya bir süre verilir. Öncede 6 ay veriliyordu, şimdi artık 2 sene veriliyor. Bu verilen süre zarfı içerisinde bu aracı sadece abiniz veya abinizin 1. dereceden yakınlarından sadece "yurtdışı yerleşik olanlardan" kişiler kullanabilir.

Abiniz karayolu ile aracı getirdiğinden, geri dönüşte karayolundan arabasız geri çıkamaz. hava yolu ile çıktığında arabasını sorgulamazlar, çıkabilir.
    çok bilen çok yanılır..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim var
    gürcistandan bir tanıdığım kendi üzerine ruhsatlı getirdi burada sigortasını da yaptırdı biniyor sıkıntısız
    kendi üzerine ruhsatlı getirmesi için onu 6 ay falan orada yaşamış mı gösteriyorlar?
    Sorunuzu tam anlamadım.

Eksik anladığım şekilde cevaplamaya çalışayım, Gürcistan'dan bir tanıdığınız, orada yaşıyorsa (türkiye'nin dışında 6 ay), sorusnuz şekilde hem kendi üzerine hem de başkasının üzerine araba getirebilir. Sigorta olayı ise zaten zorunlu. Gümrükten geçerken min. 3 ay olmak üzere zorunlu trafik sigortası yapılıyor. Yapılmadan geçilmiyor.

Eğer yurtdışı yerleşik değilse, ki zannediyorum değil. Oradaki komisyonculardan, galericilerden, aracılardan bu işlemlerini hallettiyse, illegal şekilde ülkeye sokulan bir araç kullanıyor demektir. Şu ana kadar sıkıntısız biniyor olmasının sebebi, henüz yakalanmamış olmasından kaynaklanıyor.
    çok bilen çok yanılır..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorunuzu tam anlamadım.

Eksik anladığım şekilde cevaplamaya çalışayım, Gürcistan'dan bir tanıdığınız, orada yaşıyorsa (türkiye'nin dışında 6 ay), sorusnuz şekilde hem kendi üzerine hem de başkasının üzerine araba getirebilir. Sigorta olayı ise zaten zorunlu. Gümrükten geçerken min. 3 ay olmak üzere zorunlu trafik sigortası yapılıyor. Yapılmadan geçilmiyor.

Eğer yurtdışı yerleşik değilse, ki zannediyorum değil. Oradaki komisyonculardan, galericilerden, aracılardan bu işlemlerini hallettiyse, illegal şekilde ülkeye sokulan bir araç kullanıyor demektir. Şu ana kadar sıkıntısız biniyor olmasının sebebi, henüz yakalanmamış olmasından kaynaklanıyor.
    yakalansa ne olabilir ki adamın üstüne ruhsatlı araba vekaletli değil
    bi yolunu bulup ruhsatı üzerine almış demek istiyorum o sebeple de türkiyede sorun yaşamıyor diye biliyorum
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakalansa ne olabilir ki adamın üstüne ruhsatlı araba vekaletli değil
    bi yolunu bulup ruhsatı üzerine almış demek istiyorum o sebeple de türkiyede sorun yaşamıyor diye biliyorum
    Yakalansa şu olur.

Araç bağlanır, en yakın gümrük otoparkına çekilir.

1. Eğer gümrükten geçerken verilen gün sayısı geçilmemişte, araca "kullanmaya hakkı olmadığı halde yabancı plakalı araç kullanma" suçundan ceza yazılır ve aracın hak sahibinin gelip aracı çıkarması beklenir. Çıkarırken bu ceza ödenir (500-600 TL civarında bir ceza), otopark ücreti ödenir, çekici ücreti ödenir.

2. Eğer gümrükten geçerken verilen gün sayısı geçilmişse, araç kaçakçılık kanunu gereğince işlem görür, kullananlar ve ruhsat sahibi mahkemeye sevk edilir. (tutukluluk halleri yoktur), mahkemede 5607 sayılı kaçakçılık kanunundan yargılanırlar ve arabaya gümrük tarafından el konulur. TASİŞ tarafından plakasız şekilde ihaleyle satışa çıkarılır. (aylar seneler sonra).
    çok bilen çok yanılır..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi konuyu tam netleştiremedim o yüzden size sormak istiyorum. arkadaşım uzun süredir romanyada yaşıyor ve oturmaz izni var, hatta evli ve eşi de romanya vatandaşı. normalde araç alıp getirecekti ancak bir de baktık ki son 1 yılda 190 küsür gün türkiye'de kalmış, yani 185 gün kriterini sağlayamadı. bu durumda kendi aracını değil de eşinin üzerine kayıtlı olan romanya plakalı aracı eşi ile birlikte türkiye'ye sokup kendisi 2 yıl boyunca eşi olmadan bu aracı kullanabilir mi?

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burda direk herşey dahil satış yapan firmalar var geçen baktım 50 bin tl ye 2006 m3 70.000 de cillop gibi temiz hemde , 2014 camarolar 90.000 civarı insanın aklı gidiyor valla..
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmetgurlek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi konuyu tam netleştiremedim o yüzden size sormak istiyorum. arkadaşım uzun süredir romanyada yaşıyor ve oturmaz izni var, hatta evli ve eşi de romanya vatandaşı. normalde araç alıp getirecekti ancak bir de baktık ki son 1 yılda 190 küsür gün türkiye'de kalmış, yani 185 gün kriterini sağlayamadı. bu durumda kendi aracını değil de eşinin üzerine kayıtlı olan romanya plakalı aracı eşi ile birlikte türkiye'ye sokup kendisi 2 yıl boyunca eşi olmadan bu aracı kullanabilir mi?
    Eşinin üzerine kayıtlı olan aracı, kendisi eğer yurtdışı yerleşik değilse, gümrükten şoför olarak geçiremez. Gümrük, hem şoförü hem de araç ruhsat sahibinin yurtdışı yerleşikliğini kontrol eder çünkü.

Ama eşi aracı getirebilir, karayoluyla getirdiği için, geri karayoluyla arabasız çıkamaz, araba nerde diye sorgularlar. Arabayı bırakıp havayoluyla çıkabilir. Eşinin bıraktığı arabayı, ancak araç sahibinin 1. derece yakınlarından yurtdışı yerleşik olan biri kullanabilir. Dolayısıyla arkadaşınız yurtdışı yerleşik olmadığı için kullanamaz.
    çok bilen çok yanılır..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burda direk herşey dahil satış yapan firmalar var geçen baktım 50 bin tl ye 2006 m3 70.000 de cillop gibi temiz hemde , 2014 camarolar 90.000 civarı insanın aklı gidiyor valla..
    Eğer yurtdışı yerleşik değilseniz, araç ne kadar herşey dahil ultra dahil cumhurbaşkanı dahil adriana lima dahil olsa da, yabancı plakalı aracı kullanamazsınız.

Bu arada 2015 model Chevrolet Camaro, sıfır fiyatı zaten 26bin USD, 90 bin TL biraz pahalı bir fiyat olmuş. Yurtdışı yerleşik olsanız, kendiniz 70 bin TL'e maal edebilirsiniz.
    çok bilen çok yanılır..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eşinin üzerine kayıtlı olan aracı, kendisi eğer yurtdışı yerleşik değilse, gümrükten şoför olarak geçiremez. Gümrük, hem şoförü hem de araç ruhsat sahibinin yurtdışı yerleşikliğini kontrol eder çünkü.

Ama eşi aracı getirebilir, karayoluyla getirdiği için, geri karayoluyla arabasız çıkamaz, araba nerde diye sorgularlar. Arabayı bırakıp havayoluyla çıkabilir. Eşinin bıraktığı arabayı, ancak araç sahibinin 1. derece yakınlarından yurtdışı yerleşik olan biri kullanabilir. Dolayısıyla arkadaşınız yurtdışı yerleşik olmadığı için kullanamaz.
    arkadaşımın yurt dışında oturma izni var, romanya'dan. yine de kullanamaz mı eşinin arabasını türkiye'de?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmetgurlek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşımın yurt dışında oturma izni var, romanya'dan. yine de kullanamaz mı eşinin arabasını türkiye'de?
    Vatandaşlık ve oturma izni ile türkiyede yabancı plakalı araç kullanım izninin hiç alakası yok. Tek şart, yurtdışı yerleşik olmak, bunu da biliyorsunuz zaten. son 1 yıl içinde, 185 gün ülkemiz dışında kalmış olması gerekiyor.

Bu arada alakasız ama, halk bankasında mı çalışıyorsunuz?
    çok bilen çok yanılır..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)