Ufaktan bir araç değiştirme isteğim var ama çok kararsız kaldım.. Şuanki aracımın bitmek bilmeyen sorunlarından dolayı artık çok sorun çıkarmıcak beni maddi olarak üzmicek bi araç istemekteyim.
Kafam 94 model üstü C200 (w202 olarak geçiyor sanırım) lerde gerek duruşu,gerek özellikleri olarak gözüme hoş gelen bir araç fakat daha önce etrafımda olmayan bir araç. artıları ve eksileri nelerdir bilmemekteyim.Bu konuda daha önce tecrübesi yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. hani alınacak araçlarmıdır,kronik arıza vs. motor durumları.Alınacaksa hangi özelliklere dikkat etmek lazım. ama özellikle otomatik istememekteyim.. Kesinlikle manuel olacak.
Bir yandada eskiden beri icimdeki E39 kasa hastalığı içimi kemirmekte. kafamda 520 düşünmekteyim fakat 528 kullanan bi arkadaşım eğer o aracı alıcaksan kenarda bi 5-10 bin lira daha tut masraf cok cıkartır diyor.(ki babasındada 200 e var ve şiddetle mercedes'i tavsiye ediyor.) yakıtta cokmus sanırım bu araçlarda..Birde bu motorun bu araca yetmediği ve cok hantal kaldığı.Bmw yi acıkcası hic övmüyorlar bu konu hakkında ama ne bileyim bi kasıntı ya işte bu kasalarda cok hoşuma gidiyor. Kullanan arkadaşlar artı ve eksilerini yazarlarsa araç hakkında genel bi bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa güzel olur.
En son olarakta bu araçlar içinde nerden çıktı bu denicek megane 2 1.6 cam tavan vs. var onuda eşim daha yeni bir araç oluğu için istiyor.Benimde kanımca 2004-2005 model bir renault aracın eski model mercedeslerden daha fazla sorun cıkaracağı kanısındayım..
Dizel araç düşünmüyorum.Çok kararsız kaldım cevremde herkez bişiler diyip duruyor fakat araçlar hakkında pek bilgileri olan arkadaşlarda değiller acıkcası. Araç ile yılda ortalama 10-15 bin km falan yapıyorum. ufaktanda görseline bişiler yapsam cıtırından şöyle yeter bana.. zaten 25-30bin tl civarı bişi alabilirim anca.
Bu 3 araç içinden hangisi daha mantıklı bi tercih olur en azından fikir olması manasında yardımcı olursanız sevinirim..