User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
36 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 94+mercedes C200,bmw e39 520 yada megane2 aralarında kararsız kaldım.

Satanael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

94+mercedes C200,bmw e39 520 yada megane2 aralarında kararsız kaldım.

Ufaktan bir araç değiştirme isteğim var ama çok kararsız kaldım.. Şuanki aracımın bitmek bilmeyen sorunlarından dolayı artık çok sorun çıkarmıcak beni maddi olarak üzmicek bi araç istemekteyim.

Kafam 94 model üstü C200 (w202 olarak geçiyor sanırım) lerde gerek duruşu,gerek özellikleri olarak gözüme hoş gelen bir araç fakat daha önce etrafımda olmayan bir araç. artıları ve eksileri nelerdir bilmemekteyim.Bu konuda daha önce tecrübesi yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. hani alınacak araçlarmıdır,kronik arıza vs. motor durumları.Alınacaksa hangi özelliklere dikkat etmek lazım. ama özellikle otomatik istememekteyim.. Kesinlikle manuel olacak.

Bir yandada eskiden beri icimdeki E39 kasa hastalığı içimi kemirmekte. kafamda 520 düşünmekteyim fakat 528 kullanan bi arkadaşım eğer o aracı alıcaksan kenarda bi 5-10 bin lira daha tut masraf cok cıkartır diyor.(ki babasındada 200 e var ve şiddetle mercedes'i tavsiye ediyor.) yakıtta cokmus sanırım bu araçlarda..Birde bu motorun bu araca yetmediği ve cok hantal kaldığı.Bmw yi acıkcası hic övmüyorlar bu konu hakkında ama ne bileyim bi kasıntı ya işte bu kasalarda cok hoşuma gidiyor. Kullanan arkadaşlar artı ve eksilerini yazarlarsa araç hakkında genel bi bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa güzel olur.

En son olarakta bu araçlar içinde nerden çıktı bu denicek megane 2 1.6 cam tavan vs. var onuda eşim daha yeni bir araç oluğu için istiyor.Benimde kanımca 2004-2005 model bir renault aracın eski model mercedeslerden daha fazla sorun cıkaracağı kanısındayım..

Dizel araç düşünmüyorum.Çok kararsız kaldım cevremde herkez bişiler diyip duruyor fakat araçlar hakkında pek bilgileri olan arkadaşlarda değiller acıkcası. Araç ile yılda ortalama 10-15 bin km falan yapıyorum. ufaktanda görseline bişiler yapsam cıtırından şöyle yeter bana.. zaten 25-30bin tl civarı bişi alabilirim anca.

Bu 3 araç içinden hangisi daha mantıklı bi tercih olur en azından fikir olması manasında yardımcı olursanız sevinirim..
    Alıntı SR20DE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konularda bordo klavyeli hızlıların yazıları yok mu öldürüyor beni

_driver_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahsen ben öncelikli e39 520 tercih ederdim bu araçlar arasında daha önce kullanmış biri olarak ama yeni her zaman yenidir mantığını da unutmamak lazım
    Alıntı mesutt1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    skodaya tam kocaman oha diodum ki driver abi içimi okudu
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorunsuzluk ve eski model bmw yanyana gelmiycek kelimeler
    yılların verdiği yorgunlukla illaki sorunlar çıkabiliyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _driver_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahsen ben öncelikli e39 520 tercih ederdim bu araçlar arasında daha önce kullanmış biri olarak ama yeni her zaman yenidir mantığını da unutmamak lazım
    peki e39 kasada herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? özellikle cok hantal ve yakıtının cok olduğunu söylüyorlar bu araçlar içinde.ama gel görki görsel olaraktan bu araçta hep içimde kaldı... kafamda hep ekside olan bir arac ama ne bileyim ufak bahaneler arıyorum hala daha sanırım

özellikle c 200 kullanan arkadaşlar varsa ve tecrübelerini bilgilerini paylaşırlarsa sevirim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    95 model c200 kullandım hiç lpg takılmamıştı orjinal 197.000 km idi çok çok memnun kaldım benimki manueldi bu tarz araçların otomatik olanı daha konforlu ve tutuluyor bilginize

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhanarici18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorunsuzluk ve eski model bmw yanyana gelmiycek kelimeler
    yılların verdiği yorgunlukla illaki sorunlar çıkabiliyo
    Bende azonce konu açmıştım 90 model 5.20i için tavsiye edermisiniz arti eksisi nedir diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmtrıza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    95 model c200 kullandım hiç lpg takılmamıştı orjinal 197.000 km idi çok çok memnun kaldım benimki manueldi bu tarz araçların otomatik olanı daha konforlu ve tutuluyor bilginize
    hangi serisinden kullanmıştınız acaba? sanırım elegance en doluları oluyor.. acıkcası şuan c200 en düşündüğüm araç. özellikle mercedes dayanıklılığı olsun motoru olsun. fakat her nekadarda eski bir arac o yüzden hani kronik arızası vs varmı onu merakediyorum.Konfor olarakta hepsinden daha iyi durumda olacagını düşünmekteyim.

Otomatik vites olayıda nebileyim hic otomatik kullanmadım.heralde yasımında genc olmasından dolayı bu tarz araçlarda manuel daha hoşuma gitmekte..

_driver_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    90 model 5 serisi E39 değildir öncelikle onu belirteyim bendeki araç 98 modeldi. hantallık konusuna gelince öncelikle araçtan ne istediğinize bağlı ben uzun yolda gayet keyifli ve sıkıntısız kullandım bir süre. ufak tefek sorunlar yaşandı elbet ama sonuç olarak ikinci el araçlarda kilometre fark etmeksizin başımıza ne geleceği belli değil. Arkadaşımda şu an c250 dizel var w202 kasa geçen yaz 12000 km yaptık tatilde yağı suyu hariç hiç bir sıkıntı yaşamadık
    Alıntı mesutt1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    skodaya tam kocaman oha diodum ki driver abi içimi okudu
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    W202 alacaksanız tavsiyem 97 ve üzeri makyajlı olanlarına bakın, motor olarak C200 veya C200 kompresör tercih edin. C200 ler 136 HP, kompresörlüleri 192 HP dir. Kronik problemlerin çoğu makyajlısında giderilmiştir, düşük modellerde kadran çubuklarının yapışması, motor elektrik tesisatı gibi bir kaç kronik problem mevcut, vites mevuzusu tamamen size kalmış. W202 sahibi olmadım ama çok bindim W202 ye, daha önce 1 adet W201 1 adet W208 ve 2 adet W124 sahibi oldum, şuan yine 3. W124 üme biniyorum. Aklınıza takılan şeyler var ise sorabilirsiniz.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Gokmen Erbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e39 tavsiye ederim. cüzdanı açın tabi. 528, 525 veya 530 bulun. masraf çıkartabilir ufak tefek. ama ağlatmaz kolay kolay. özellikle 525 ve 530 m54 alüminyum blok motordur en sağlam bmw motorlarından biridir. 520 hantaldır. dediğim modellerin dışındakiler keyif vermez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimki boş olaniydi Abs Airbag klima on cam otomatik idi elegance dolusu oluyor deri koltuk digital klima sunroof oluyor

Benimki çok duzgundu herhangi arızası olmadı hiç

Otomatik araç konusunda bende çok yabanciydim ama bir kere kullandıktan sonra alışkanlık yapıyor hele şehir içi yoğun trafikte bugüne kadar neden kullanmamışım dedim birde benim ilk deneyimim 1.4 honda ile oldu mercedesi hayal edemiyorum

Alıntı Satanael Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hangi serisinden kullanmıştınız acaba? sanırım elegance en doluları oluyor.. acıkcası şuan c200 en düşündüğüm araç. özellikle mercedes dayanıklılığı olsun motoru olsun. fakat her nekadarda eski bir arac o yüzden hani kronik arızası vs varmı onu merakediyorum.Konfor olarakta hepsinden daha iyi durumda olacagını düşünmekteyim.

Otomatik vites olayıda nebileyim hic otomatik kullanmadım.heralde yasımında genc olmasından dolayı bu tarz araçlarda manuel daha hoşuma gitmekte..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elegance, Classic, Esprit, Sport, Avantgarde vs vs bunlar doluluk mevzusu değil, sadece süspansiyon, döşeme, camlar, tampon çıta renkleri, stop renkleri gibi şeylerde farklılık gösteriyor, bendeki W208 CLK Eleganceydi, en dolusuydu, Avantgarde olupta benim araçtan boş W208 vardı.
    1994 Opel Astra F GSi

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    w202 e39 yanında eski ve sönük kalır. e39'un muadili e kasalar tabi fiyat olarak sizin limiti aşar sanırım temizleri. Ben olsam temiz e39 bulursam alırım, bulamazsam megane2 alır tepe tepe binerim, temizi düşünce hemen satar e39 alırdım. Tabi 5.28 olursa tadından yenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorumda bulunan arkadaşlara öncelikle gecenin bu saatinde üşenmeyip cevap verdikleri icin teşekkür ediyorum. ufak ufak cevaplamaya calısıcam.

Alıntı _driver_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    90 model 5 serisi E39 değildir öncelikle onu belirteyim bendeki araç 98 modeldi. hantallık konusuna gelince öncelikle araçtan ne istediğinize bağlı ben uzun yolda gayet keyifli ve sıkıntısız kullandım bir süre. ufak tefek sorunlar yaşandı elbet ama sonuç olarak ikinci el araçlarda kilometre fark etmeksizin başımıza ne geleceği belli değil. Arkadaşımda şu an c250 dizel var w202 kasa geçen yaz 12000 km yaptık tatilde yağı suyu hariç hiç bir sıkıntı yaşamadık
    sanırım benden sonra yazan arkadaşın postu ile karıştı ben e39 için model belirtmemiştim.Dediğiniz gibi 90 model 520 ler e34 kodu ile geçmektedir.Açıkçası alıcak olursamda 98 üstü düşünüyorum. ama dediğim gibi hala pek olumlu bakmıyorum. Sizinde c250 deneyiminizdeki gibi 200e olan arkadaşımında dediği temizini alırsan yağ su bakımını düzenli yaptıktan sonra hic bir sıkıntı cıkarmayacağıdır..

Alıntı 300E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    W202 alacaksanız tavsiyem 97 ve üzeri makyajlı olanlarına bakın, motor olarak C200 veya C200 kompresör tercih edin. C200 ler 136 HP, kompresörlüleri 192 HP dir. Kronik problemlerin çoğu makyajlısında giderilmiştir, düşük modellerde kadran çubuklarının yapışması, motor elektrik tesisatı gibi bir kaç kronik problem mevcut, vites mevuzusu tamamen size kalmış. W202 sahibi olmadım ama çok bindim W202 ye, daha önce 1 adet W201 1 adet W208 ve 2 adet W124 sahibi oldum, şuan yine 3. W124 üme biniyorum. Aklınıza takılan şeyler var ise sorabilirsiniz.
    C180 düşünmemekteyim zaten.Alırsam şayet C200 normalinden almayı düşünüyorum.Dediğiniz gibi 97 üstü olanlar görsel olarakta daha güzel durmakta fakat motor sanırım aynı onlarda da?Açıkcası w124 200e modeli var arkadaşımda bi kaç defa onun aracına bindim aslında mercedes hevesi ondan sonra başladı sanırım. 94 model en dolu olan modeli fakat 94 model olmasına rağmen konfor olarak hakikaten cok rahat geldi o araç. hani w202lerde aynı konfordamıdır bilmiyorum ben tamamen görsel olaraktan daha sportif geldiği için o kasadan istiyorum..Birde dayanıklı olması önemli benim için.(tabi yakıtta )

Alıntı Gokmen Erbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e39 tavsiye ederim. cüzdanı açın tabi. 528, 525 veya 530 bulun. masraf çıkartabilir ufak tefek. ama ağlatmaz kolay kolay. özellikle 525 ve 530 m54 alüminyum blok motordur en sağlam bmw motorlarından biridir. 520 hantaldır. dediğim modellerin dışındakiler keyif vermez.
    Açıkcası o hacimlerde bir araç düşünmemekteyim.Gerek yakıt gerek vergi olsun. Sonuc olarak ailemle kullanıcam arada sırada yanlız oldugumda da gazlarsam gazlarım.Benim için ekonomik olması daha ön planda.Hani bekar olsam eyvallah dedikleriniz harika secimler fakat evli ve hele cocukta olunca ekonomik gücü benim gibi olanlar icin Lale devri bitiyor biraz

Alıntı mmtrıza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimki boş olaniydi Abs Airbag klima on cam otomatik idi elegance dolusu oluyor deri koltuk digital klima sunroof oluyor

Benimki çok duzgundu herhangi arızası olmadı hiç

Otomatik araç konusunda bende çok yabanciydim ama bir kere kullandıktan sonra alışkanlık yapıyor hele şehir içi yoğun trafikte bugüne kadar neden kullanmamışım dedim birde benim ilk deneyimim 1.4 honda ile oldu mercedesi hayal edemiyorum
    Dediğim gibi otomatik vites seceneği pek düşünmüyorum ama genede büyük konuşmamak lazım belki benim içinde milat olur ve bu sefer otomatik alırım.

Alırsamda dediğiniz gibi dolu olanını almayı düşünüyorum sunroof elektrikli koltuklar deri döşeme vs. olursa güzel olur cidden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 300E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elegance, Classic, Esprit, Sport, Avantgarde vs vs bunlar doluluk mevzusu değil, sadece süspansiyon, döşeme, camlar, tampon çıta renkleri, stop renkleri gibi şeylerde farklılık gösteriyor, bendeki W208 CLK Eleganceydi, en dolusuydu, Avantgarde olupta benim araçtan boş W208 vardı.
    Süspansiyonda ne gibi değişiklik oluyor acaba?yada alırken hangisini tercih etmeliyim.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    w202 e39 yanında eski ve sönük kalır. e39'un muadili e kasalar tabi fiyat olarak sizin limiti aşar sanırım temizleri. Ben olsam temiz e39 bulursam alırım, bulamazsam megane2 alır tepe tepe binerim, temizi düşünce hemen satar e39 alırdım. Tabi 5.28 olursa tadından yenmez.
    Sonunda megane2 diyen birisi cıktı. dediğiniz gibi e39 görsel olarak m tamponlar ve düzgün bi jant ve basıklık ile hep cok daha ileride fakat benim asıl korkum bmw araclarının mercedesler kadar dayanıklı olmadığı kanısındayım ve internette yorumlar ucuk yakıt tüketiminin olması..Neredeyse C200lerin iki katına yaklaşan değerlerde..(LPG için)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç sizin sanırım yada şaka yapıyor olmalısınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Satanael Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Süspansiyonda ne gibi değişiklik oluyor acaba?yada alırken hangisini tercih etmeliyim.
    W202 de en fazla elegance var zaten, sport versiyonu yere daha yakın mesela, süspansiyon olarakda serttir. W202 değilde W210 üzerinden örnek verelim, Elegance olanı avantgarde olanına göre daha yüksek ve daha konforludur, avantgardenin süspansiyonu biraz sert ve araç yere yakın oluyor. Yere yakın olmasından dolayı çoğu kişi avantgardeye elegance helezonu takıyor. C180ler W202 de pek tutulmuyor, tercihiniz C200 olsun, performans olarakda gayet tatminkar olur. Arkadaşınızın aracı 94 modelse E200 dür, C200 ile aynı motor mevcut (M111 kodlu).
    1994 Opel Astra F GSi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)