olm dizelin tepesinde ne işleri var kaputumuz bile ısınmıyor diyecem ayıp olacak Alanyada yasadıgını hatırlayınca :D
Printable View
benim arabanın üstünde en son kedi gördüğümde :D sonra bi daha kediyi hiç görmediler :D
bizim bi abla var saolsun sitedeki bütün kedileri eve dolduruyo hayvan napsın soğuk arabayı miss gibi ev varken :hehe:
Olay cidden hayvan düşmanlığına çevrilmiş bizimde bişey yaptığımız yok hayvana sonuçta inanmayan çizmez diyen gelsin aracımın yanına sileceklerin ordan ön panjura kadar 4-5 tane pençe şeklinde çizik var araç sürekli cilalı çıkarken kayıyor tırnaklarıyla tutunmaya çalışıp çiziyor eski aracımda anne camdan videoya ya bile çekmiş kayıyor bu hayvanlar kaputtan diye:).Yoksa buyursun istediği kadar yatsın kaputta yumuşacık yer yaptım ona bu sefer de çamurluktan tutunmaya çalışıp orayı çizmiş:)
geçen arabanın içindeyim otoparkta duruyorum araç çalışmıyo bi tanesi çıktı kaputa artis artis yürüyor tam yatıcak bi bastım kornaya 2 metre havaya sıçradı bu kadar tepki vericeğini bilmiyordum bilsem kameraya çekerdim.
hayvan düşmanı değiliz bizde hayvanlara zarar vermeye çalışmıyoruz zarar vermeden bir çözümü var mı onu araştırıyorum zarar vererek çözmek istedikten sonra çözüm çok çizmiyor diyen arkadaşta yanılmış dediği gibi henüz onun arabasını kedi çizmemiş tavandan kaputa inerken patisi arabanın camını çizmiş bildiğin derin bir çizik yani sürücü tarafında olsa adamın gözünü bozar değiştirmek ister Allahtan yolcu tarafında çizik. Otopark kendi özel otoparkım olmadığımdan kulübe barınak battaniye falan bilemiyorum diğer araç sahipleri tepki gösterirler mi hani bunları yapıyorsun kedileri topluyorsun gibi. Toz naftalin karabiber vs denicem olmadı yapacak bir şey yok.
ben arabayı 2 bucuk sene yatırdım. yatırmadan önce de içini komple sökmüştüm. taban halısı göğüs vs vs herşey. sonra tabandaki büyük tapaları söktüm. bayaa rahat rahat kediler girebilecek kadar büyük tapalar. sonra koltukları geri taktım bıraktım öyle arabayı. içinde kaçnesil kedi yaşadı bilmiyorum. kedi otele döndü araba :)
koltuklarda bir tane dahi tırnak izi yoktu. 2buçuk sene.....
sadece tüy doluydu içi doğal olarak hepsi o..
otoparktaki araçlardan daha çok sizin araca geliyorlarsa, sizin aracınızın motor kısmında, cam önü ızgaralarında vb yerinde kedi yatmıştır yüksek ihtimal. yani 1-2 kere değil defalarca yatmıştır. buda diğer kedileri o araç için davet eder. Çünkü kedi yerini sahiplenmeyi sever yada sahiplenilmiş yeri merak eder. Diğer araçlarda o kokuyu bulamaz sizin araçta o kokuyu duyar ve orayı sahiplenmek için kendi gelip yatar. Bu bir araba olur, klübe olur, paspas olur vb şeyler. Evimde 7 kedim var 7 sininde yattığı yer bellidir birbirlerinin yerlerine yatmak isteyince olay çıkar ki günlük geçinmelerinde de hiç bir sorun yoktur gayet iyi anlaşırlar.
benim kapalı otoparkımda şöyle bir sorun vardı sağ sileceğimin üstüne gelip hep 2 kedi yatardı bi gün biri bir gün diğeri, ilerleyen zamanlarda bu kavgaya dönüştü ve sonrasında sağ sileceğe işemeye başlamalarına kadar gitti. kedisever olduğumdan bi süre sorun etmedim ama sonrasında bende naftalin topu koymuştum, yani uzaktan bile keskin koktuğu için kedi onu duyduğu için gelmedi. Kedilere zararda vermedim.
Tavsiyem aracınızın motor kısmını, davlumbazları, motor alt koruma kısımlarını bu işe uygun temizliyicilerle yıkatmanız. Sonrasında durumu değerlendirin başarılı olacağınıza inanıyorum. Olmazsa yine yattığı yer hizasına naftalin topu koyabilirsiniz. aracınızada kedilerede kaçacakları için zarar vermez.
Branda ve örtü gibi şeyler faydalı olmaz aksine yumuşak zemin olacağı için daha çok yatmak isterler.
Aynı şekilde 10-15 dk uzaktaki otoparka bırakıyorum ancak çok da önemli değil çıkıyorlar, çiziyorlar falan..Çok takılmamak lazım.
naftalin koyun bir daha selam bile vermez arabanıza :D
http://www.ofisboss.com/images/produ...buyuk_zoom.jpg
Bende impreza ve forester varken tam scoop un önüne yatıyorlardı :D Özellikle soğuk havalarda yer kavgası yaptıkları bile oluyordu ben yatacam la scoop un ağzına diye :D
Baya baya çizikti iki aracımın kaputu da. Kaputu şeffaf folyo ile kaplatabilirsiniz.
Ben kalın battaniye kilim vs. seriyorum tavanın ortasından tampona kadar, doya doya yatıyolar üstünde