Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı
-GTC 1549 2.0 TDI 177hp motorun turbosu,hiçbir kesme biçme olmadan Manifold cuk diye oturuyor,Wastegate'ninde fişini oturtuyorsunuz bitiyor ve gidiyor.Yani sorunsuz cuk diye oturan en büyük turbo bu.(GTC 2.nesil geometrik turbo, GTD1449da uyabilir ama bence buna gerek yok) Sadece yağ rekorları değişicek birde emmenin ucuna ufak bir parça takıcaksınız...
-Bence coolerda litreden daha çok yüzey alanı ve içinin özelliği önemli hatta yapıldığı metaryel(sıcaklığı defetmesi lazım).Coolerda üst nokta bana göre wagnercooler ama çıkma forgeintercooler falanda iş görür bence.En kötü bu setupta litre olarka konuşursak 6litre iş görücektir diye düşünüyorum(orjinali 3.5 veya 4lt)
-Şimdi çıkıcak güç sorusuna gelince dynodan dynoa değişir zorlarsanız 300hp bile çıkartırlar şaka şaka bana göre sorunsuz ve yere aktarılan gerçek değer 200-220hp hp civarında olur .Güç ve tork kasılmamış hali...
-Benim GTC 1549 dememin sebebi sorunsuz kesme biçme olmadan uyum sağlaması ama ben kolay kolay turbo büyültme işine girmem.Şu anda aracımda yazılımı bulunan firma büyült turbonu tek yazılımla olmazsa tüm masrafların benden demesine rağmen cesaret edemiyorum :) Dumansız,safe sorunsuz şekilde 140hp 310nm civarında yaşamımı sürdürüyorum :)