Merhabalar çok fazla vaktinizi almadan olayı kısaca özetleyim. Aracımla yaptığım ufak bir kaza sonucu tamircinin hasar bedelini yüksek göstermesi sonucu sigortam karşı tarafa yaklaşık 1200 lira gibi bir bedel ödedi. Bunun sonucunda sigorta yenileme zamanı geldiğinde benden 1850 TL sigorta parası talep ediliyor. Nasıl bir sistemse karşı tarafa ödenen para tek seferde sigortalıdan talep ediliyor. Şu anki bütçeme göre bu tutar yüksek bir mebla olduğu için aracımı devretmek istiyorum.
Sormak istediğim şey şudur Sigortası bitmiş bir aracın noter satışında her hangi bir sorun yaşar mıyım ? Muayenesi var ve vergi borcu yok. Yakın zamanda böyle bir durumu yaşamış arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Birde bu nasıl bir sigorta sistemidir. Diyelim ki kazada lüks bir araca çarptık ve diyelim ki adamın 20-25bin civarı bir hasarı oluştu. Tekrar sigorta yenilene zamanı şirket bizden bu parayı mı talep edecek böyle saçma bir sistem mi var. Benim bildiğim sigorta yapılır. Eğer kaza yapılmazsa her sene bir miktar aşağı düşer tutar. Kaza yapıldığında ise kazasızlık durumu bozulduğu için küçük bir miktar artış olur.
Beni biraz aydınlatınız dostlar![]()