User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Uzman Çavuşluk Hakkında

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihansirin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her yerde olduğu gibi Bu meslek grubunda da seviyesiz insan tabii ki mevcut.. askerlerin sevdiği biri olduğumuz sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
    Askerin sevdiği birisi olursan tepene çıkarlar.Genelde bu mesleği seçenler yapacak bişeyi olmayıp hayatını devam ettirmek için zoraki seçen insanlar bence %90 ı da başka bi meslek yapma şansı olsa uzman olmazdı.Asker sallamaz, komutan zaten sallamaz .Rütbelilerin fantazilerine kurban olursun gel vazgeç Bölük yazıcısının bile daha çok forsu var öyle söyliyim..Hiç unutmam üsteğmenin odasındayız, uzmanın biri geldi 40 yaşlarında adamı yerin dibine soktu soktu çıkardı, bi tanede gariban vardı herife paso kışla hapsi veriyolar c.tesi pazar gece gündüz full kışladaydı adam evine gidemiyodu..illa sürünmek istiyorum diyosan sivil memur filan ol

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihansirin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen bunlara bakma ıstanbu da yasıyorsun maslak ordu evıne gıt bakalım uzmanı alıyorlar mı ? 10 yılldır bu ısın ıcınde olan bırısı olarak fıkırlerımı soyledım tercıh senın dedıgım gıbı subay assubay ı dene uzman cavus arkadasların olanakları maselef az

alihansirin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten misafiriniz olmak isterim. Teklifiniz için teşekkürler Dm den görüşmek dileği ile.
    Sheer Driving Pleasure

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yardımlarınız ve güzel fikirleriniz için çok sağolun iyi ki varsınız lo
    Sheer Driving Pleasure

tremx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hic gerek yok isin gucun kurulu duzeninde varmis zaten bana gore yapilcak en son is.
    K 1989 BB - TYPER / K 1997 BM - S2K / K 1595 BM - ML350

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    uzmanlıkta astsubaylığa, astsubaylıktan subaylığa geçenler iki arada bi derede kalırlar pek sevilmezler haberin ola
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimi asker olma der kimi şöför kimi yıkamacı kimi muhasebeci..

Her mesleğin kendine göre zorlukları ve cazibesi var elbet,

Araba sürmeyi seven birine şöförlük güzel gelir bazısına eziyet..

Emir almayı vermeyi seven disipline uygun hiyerarşik düzene uyum sağlayacak bi yapın varsa ailende askeriye olan yada emekli biri varsa yapabilirsin.

Görüş alacağın kişiler mutlaka ülkenin farklı yerlerinde bu işi yapmış kişiler olsun. İstanbuldaki uzman başka yorum yapar doğudaki başka..

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kisacasi jandarma uzman cavus olursan askerden bir farkin yok malesef statu oyle , asker bile seni cogu kez komutanin degil arkadasinmis gibi muhabbet eder.

Doguda calisirsan operasyonlara oncu olarak uzmanlari yollarlar , olan uzmanlara olur genelde

Kimse maas falan demesin batida iyi gelebilir maasi fakat 2-3yilda bir,tayin gorucegin icin doguda sinir karakolunda birtane insanin olmadigi suyun bile helikopterle geldigi yerleri hayal et , insanin cani ve yasadigin sitresi goz onunde bulundur.

Benim babam astsubaydi sirnakta , bingolde calisti, onun pesinde bizde rezil olduk aile cocuk olayinida dusun.
    Elleme Sekelesin...

onur_si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    astsubaylığa itfayecilikten de geçiş oluyor benim çocukluk arkadaşım itfayeci oldu 1-2 sene içinde astsubaylık sınavlarıyla astsubay oldu şuan savaş gemisinde kıdemli çavuş rütbesi ama gemideki alanı yine itfaiye yangın söndürme

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardesim ben asker cocuguyum amcam da uzman cavus. Ben direk 1.nci agizdan soyluyorum. Lise zamaninda bende kazanmistim bi aileye bi asker yeter dedi babam iyiki de gondermemis. Suan yapilacak is degil. Biz babam denizci olmasina ragmen Istanbulda 2 kez olmak uzere 6 kez sehir değiştirdik. Ki sen uzman cavus olucam diyosun. Amcam uluderedeki sark gorevini yeni bitirdi antalyaya gecti. Ordaki ortami da anlatmiyor yasanilanlari da ama soyledigi tek sey merak sarmayin bu islere baska islere yonelin. Isim duzenim yerimde diyosun gerek yok maceraya
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

FeVıDun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askerliğin içinden ve ailemin askeriye içerisinde olarak bende fikrimi söyliyeyim. Karacı olmak en zor ve zahmetlisi. Asker olmak cok iyi bende askeriyede kalıcaktım özel yerlerde fakat alede anne baba askeriye içinde olunca askerliği bitir gel zaten zor dayanıyoruz diyince kalamadık. Havacı olmak karacıdan daha temiz daha güzel. Karacı sürekli arazide dağdasın....
    Harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zor ve zahmetli olduğunun farkındayım, askerliği seven birisi olarak çok problem teşkil edeceğini düşünmüyordum. açıkçası kararsız kaldığım için size danışmak istedim.

Valla şimdi daha da bi kararsızlığa düştüm iyi mi
    Sheer Driving Pleasure

Remon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aile sistemim olmasın,göçebe yaşayabilirim,komutanların ve askerlerin derdini çekerim diyorsan o zaman bi sorun yok. Zira sende bilirsin ki uzmanı ne asker takar çoğu yerde ne de komutanlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzmanlık sivil hayatta bir iş yapamayıp son çare olarak seçilmeli. Askerlik sevgin hiç bitmesin istiyorsan bulaşma nefret etmezsin en azından.

Rec.O - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha uzman çavuş kardeşim, ha normal er çavuş vs. Aynı..Gerçekten bulaşma derim...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sivas il jandarma komutanın haberciligini yaptim askerdeyken.

Yarbay haric herkese emir verdim diyebilirim.

Çok iyidi geleki uzman filan hic bulasma

Subaylik olur hemde iyi olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim, sağolun. Biraz daha araştırma yapmam gerekecek sanırım...
    Sheer Driving Pleasure

braga26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2014 yılında ben bıraktım hiçte öyle vatan millet sakarya durumu yok subay astsubaya eir verir şu yapılacak diye olay sana patlar neden yapmadın olur.Uzman cavusluktan astsubaylıga geciş var sınava giriyorsun sonra astubay okulunda 6 ay kadar egıtım ve astsubay cavuşsun bizim zamanımızda meslek yılını doldurunca geçebılıyordun ancak yasa cıktı 3 yıl oldu dıye hatırlıyorum(tam emin değilim)maaş 2014 tarıhı ıtıbarı ıle 2300 liraydı.Hasta olursun rapor almaya korkarsın laf söylerler diye.Görevin ve yetkin olmayan bütün üşleri sana yıkarlar (silah sıfırlamak gibi)yapılan işte sıkıntı yoksa başındaki subay takdir ödül vs alır senin adın geçmez.Eğer başarısız bi görev ise yediğin lafın haddi hesabı yoktur yapamıyorsan bırak git derler ağzını açamazsın.Ordu evine giremezsin.Denetlemelerde sporda bi branşta başarısız olursun git limon sat derler ama subay astsubay yapamaz ise spor istirahati al sen derler.Anlatılacak çok kötü yanı var ama iyi yanı sadece düzenli maaş başka hiç bir iyi yanı yok.Eğerki ben uzman çavuş olacam karar verdim sınava girecem dersen branş seçmende yardımcı olurum ulaşırsan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı braga26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2014 yılında ben bıraktım hiçte öyle vatan millet sakarya durumu yok subay astsubaya eir verir şu yapılacak diye olay sana patlar neden yapmadın olur.Uzman cavusluktan astsubaylıga geciş var sınava giriyorsun sonra astubay okulunda 6 ay kadar egıtım ve astsubay cavuşsun bizim zamanımızda meslek yılını doldurunca geçebılıyordun ancak yasa cıktı 3 yıl oldu dıye hatırlıyorum(tam emin değilim)maaş 2014 tarıhı ıtıbarı ıle 2300 liraydı.Hasta olursun rapor almaya korkarsın laf söylerler diye.Görevin ve yetkin olmayan bütün üşleri sana yıkarlar (silah sıfırlamak gibi)yapılan işte sıkıntı yoksa başındaki subay takdir ödül vs alır senin adın geçmez.Eğer başarısız bi görev ise yediğin lafın haddi hesabı yoktur yapamıyorsan bırak git derler ağzını açamazsın.Ordu evine giremezsin.Denetlemelerde sporda bi branşta başarısız olursun git limon sat derler ama subay astsubay yapamaz ise spor istirahati al sen derler.Anlatılacak çok kötü yanı var ama iyi yanı sadece düzenli maaş başka hiç bir iyi yanı yok.Eğerki ben uzman çavuş olacam karar verdim sınava girecem dersen branş seçmende yardımcı olurum ulaşırsan
    Yardımınız için teşekkürler Dm e bakarsanız sevinirim
    Sheer Driving Pleasure

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)