Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Gaza gelmemek lazım o halde, gazla çalışan şey ya kombidir ya araba.. Biz insanız :)
Sen bireysin.. Sana ne yahu sosyal ağlardan.. Sosyal ağlar bayrak koy dedi diye mi koyuyorsun? Bu kadar koyunsan zaten her sikim hıyar diyene tuzu alıp koşarsın.. Benim kastettiğim bu değil. Bana ne facebook'un bana ne dediğinden. Çok da sikimde facebook'un yönlendirmesi. Ben tepki veriyorsam, beynimi kullanarak tepki veriyorum facebook yönlendirdi diye değil. Ben Ankara'ya da aynı gözle bakıyorum, Mısır'a da, Suriye'ye de, Fransa'ya da.. Benim için önemli olan patlamada kimin öldüğü değil, insanın ölmesidir. Bugün fransa için dediklerim yarın mısır için de geçerlidir, rusya için de, Yunanistan için de, Amerika için de..
(sen'den kastım, sen - ben - o, herkes, biz.. )
Hükümetlerin terör destekçisi olmasına ve bu terörün dönüp onları vurmasına gelirsek; Teröre destek olan hangi hükümetse ( Fransaysa fransa, amerikaysa Amerika, mısırsa mısır, suriyeyse suriye, rusyaysa rusya vs. ) en ağır şekilde lanetliyorum. Lakin Fransa hükümetinin terör yandaşı olması, terörün dönüp kendisini vurması patlamada hayatını kaybeden masum vatandaşa sevindirtemez beni.. Ya da Fransa - Almanya - Rusya - Amerika Ankaraya suruça ya da Mısıra tepki vermedi diye beni tepkisiz kılamaz. Onlar tepki vermediğinde küfrediyorsam, vay ****** çocukları sallamadılar Ankaradaki katliamı diyorsam; Fransada aynı olay olduğunda ben "onlar tepki vermedi, ben de tepki vermem" diyorsam ne farkım kalır onlardan?
Dolayısıyla ben "beyni" olan bir bireyim.. Yönlendirilerek değil düşünerek hareket ederim. Hareketlerime facebook değil, beynim karar verir. Fransa bayrağı koyanları anlayabiliyorsam, Mısır bayrağı koyanı da anlarım, Suriye bayrağı koyanı da, Rusya bayrağı koyanı da.. Bayrak koymak hükümete değil, hayatını kaybedene destektir. Destek de demeyelim aslında, bayrak koyunca ne can geri geliyor ne de acı azalıyor.. Tepkidir demek daha doğru.. Kısaca ben insana dini ya da ırkı üzerinden değil, insanlığı üzerinden yaklaşırım. Ölen masum Fransız vatandaşlarına üzülmem ne Türklüğümü 1 zerre azaltır, ne Müslümanlığımı ne milliyetçiliğimi ne de insanlığımı..