(Merdeste)( istese 2000cc den 2000 bg guc alirdi) yoghhh a..... Mercedes yazamayan adam akıl veriyor ALLAH'ım ne günlere kaldık
(Merdeste)( istese 2000cc den 2000 bg guc alirdi) yoghhh a..... Mercedes yazamayan adam akıl veriyor ALLAH'ım ne günlere kaldık
vay amk :DD
Alıntı Ali-cengiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Chip ,motor modifiye falan boş iş. Hic girmeyin. Eger aracinizin gucu yetmiyorsa satip daha buyuk motorunu alin. Bu konuda aslinda pek teknik bilgiye gerek yok biraz mantik yetiyor. Chip araca zarar verirmi ? İllaki verir ozelliklede mercedes gibi saglam bir araca. Eger o motordan daha cok verim almak iyi olsa zaten onu fabrikada koyarlardi. Piyasaya bir bakin. Mesela 2000 cc motordan en iyi faydalanan firmaymis bmw. Ama ne varki bir e36 kasa 100-150 binlerde motoru indirirken. Cogu mercedes 400-500 bin gidiyor. Ornegin bende s500 var 306 hp. Ama yakiti 2,000 cc bmw kadar. Veya audi nin 2 bin cc 3000 cc leri kadar. Aracim 320 binde motorda en ufak ses yok. Ben daha hayatimda gormedim baska bir markada bu saglamligi. Şuan 2012-2013 bmw 5,25 xd var piyasada. Mahallemde 2 tane var. Araclar kamyon gibi calisiyor. Motorlari bitik durumda. Merdeste istese 2000cc den 2000 bg guc alirdi. Ama adamlar motor omrunu ve yakit tasarrufunu en ince detayina kadar dusunup test edip oyle yapiyorlar. Yoksa guc dedigin nedirki.bir kasnak degişirsin. 300-500 lira. Al sana +15 hp. Ama nolur motorun 200 bin yapacaksa 150 bin yapar. 100 kmde 8 litre yakacagina 10 litre yakar. Ben birazda yasimin genc olmasindan dolayi bir zamanlar bu islere cok sevdaliydim yapmadigim sey kalmadi. Ama yaptirir yaptirmaz hepsininde bos oldugunu gordum. Yaptirdigimada hep pisman oldum. En guzel sey hic kurcalatmadan binmek. Ve bu isleri yapan iyi firma kaliteli firmada aslinda en cok yalan soyleyen en guzel kazigi atan firmadir. Adamlara sorsan bizim cihazimiz programimiz az bile yaktiriyor der. Ama bir kullanirsin elindekini avucundakini yakar arac. Biraz daha kullanirsin. Yaktigi benzin yetmez. Birde yagdan yakmaya baslar. Biraz daha kullanirsin motoru yakar canin yanar. Ben suna eminim artik. Mercedes igne ucu kadar degiskligi kabul etmiyor. Yaramiyor araca. Bu tur seyler seni uzer.
x üye:Cok güzel bir acıklama olmuş teşekkürler en güzeli orjinalini asla bozmayacagız
cok bilmiş müyendis ali cengiz :D Ha sunuda soyleyeyim. Eger illaki yaptiracasaniz. En son 1800 cc aracima yapmistim. Chip ile hissedilir bir fark olmuyor. Kasnak degisimi,hava filitresi degisimi,eksoz modifiyesi+cihip attirarak 20 hp guc alirsin. Chip uygulayan firmalar genelde araci kendi yerlerinde banda cikarip compu test cihazlari ile hp olcuyorlar. Ama siz sunu yaptirin. Siz kendiniZ baska bir yerde chipten onceki ve sonraki olcumleri yaptirin. Hic bir fark olmadigini gorursunuz. Chip uygulamada sadece hiz limitini kaldirabiliyor cogu marka. Ve motorun modifiye edilmesine imkan sagliyor. Bu dedigim uygulamalarin hepsini yaptirsaniz dahi 20 hp guc artisi elde edersiniz. Fakat en kotu ihtimal 2 litre civari yakitiniz yukselir. Chip uygulayan yerdeki test sonuclarina kulak asmayin. O is biraz kendini kandirmak gibi oluyor. Mesela abartiyi performans eksozu sananlar gibi. Cok ses cikiyor diye gaza cok yukleniyorlar eee sonrada ya benim araba hizlanmis diyorsun. Bir kac gun alisnca asngiz :) aslinda o eksozun araca guc kaybettirdigini anliyorsun. Ayrica chip uygulamasi. Araci garanti disi birakmaktadir. Bazi yerler takip sokuyoruz servis durumu cakmiyor diyor. Ama hic bilmiyorki mb senin frene bastigin adeti bile kayit ediyor - aracin garantili ise direk garanti disi kaliyor
ne mersoymus lan bukadarda fanatizm cahillik olmaz. cok cahılsın keskem olsen :D
aga forumu okurken klavyeyi kırıyordum az kalsın... arkadaşların beyin dokularında hasar var sanırsam....
beyinde doku kaybı var oksijensiz kalmışlar . okurken sinirlendim arka arkaya 3 tane sigara içtim hammına .sanki bana uzay mekiği yapacak pezevenk. chip lan bu
Adamlari elestirirken ayni adamlar gibi on yargilisiniz.
Herkesin kendi fikri, kendi hayati, kendi parasi.
Her konuda kutuplasmaktan alikoyamiyoruz kendimizi millet olarak.
Ha bana sorarsaniz arabana chip tuning yaparmisin diye, firma garantisi olmadikca(bmw chip tuning gibi) yaptirmam, arabaya harcadigim her gereksiz paraya aciyan birisiyim ondan ama yaptirana da saygi duyarim.
CT yapanlari assagilayan, kucumseyen "muhendis" ler ile kiyaslayan adamin ozguveni o kadar az olmali ki mercedese biniyor olmasi onu "elegant" yapacagini dusunuyor o yuzden mercedesin ticari kaygilar guttugunu dusunemiyor mukemmel olduguna inaniyor.(en basitinden bmw chip olayi aslinda kendi bindigi arabaya esdeger kalitede arabayi yapan muhendislerin bunu dusundugunun kaniti)
Ali cengiz denen zat ne sallıyor yav yok mercedes istese 2000 motordan 2000 beygir alırmıs :) Kasım 2012'de Megane 2 varken Chip tuning yazılımı yaptırmıstım 136 PS 318 Tork aldım. Aracı 1 Ay once sattım hala canavar gibi kullanıyor yeni sahibi :) Renoya bişey olmuyorsa mersoya hiç olmaz Ali cengiz efendi benden sana garanti. :)
Doku degildir o yav budur merso ya kiz tavlamak için :P
https://youtu.be/xk_-taBFpBs
Sonra memleket neden gelişmiyor cok cahiller cokkkk
kafalar 90'lı yıllar, autoshow dergisi, onno usta köşesi terk.
o tip mantığın tek dayanağı zaten olsa mühendis yapardı.. mercedes mühendislerindne daha mı iyi bilicek sanayideki adam. olsa fabrika öyle üretirdi mantığı..
anlamadıkları kısım şu.. avrupada ve amerikada araç üretmenin belli standartları ve zorunluluk ları var.. işte vw nin başını yakan bela örnek..
güvenlik standartı vardır , emisyon standartı vardır, belli donanım zorunlulukları vardır misal esp gibi emniyet kemeri gibi ,airbag gibi, v.b ..
bu zorunluluklar ve sıkı kurallar firmaların araç üretiminde fedakarlık etmesine neden oluyor özellikle emisyon değerleri.. bu yüzden emisyon düşük çıksın diye firmalar araçları belli limit ve değerlerde üretiyor.. o değerin üstündede çok rahat üretirler ve arabayada en ufak zararı olmaz hatta faydası olur daha az yakar performansı artar ama bu sefer araba emisyon değerleri alt üst olur.. o yüzden limitliyorlar..
Adamlar Renault motoru kullandilar daha doku mu kaldi arabada:)
Doku zedelenmesi sonrasi patolojik travma.
başka platformlarda yazılanlara bu kadar kafa yormayın...
sadece mercedese özel degil , opel reno bmw volvo skoda vs bütün marka forumları böyle adamlar kaynıyor , en güzeli buradı ne arabam ucuyor diyen var , ne de marka bagımlısı ve o markayı dünya nın en iyisi yapma cabası olan ınsanlar
Biz muhendisten daha iyi biliyik hadiii bakalim :):)
Ya euro 4,5 gibi emisyon standartlarini yakalamak icin kisilan arabalari yazilimla açıyor adamlar.
Saglikli bi işi yapildiginda arabanin basina bir halt gelmiyor ki
Senin yizde 75 perf de iken yuzde 100 yapiyor adam.Ama sen totonu kasirsan yuzde 135 yaparsan eline verirler kolu pistoni sanzumani.
Cok cahiller keske olseler ilber hocama burdan selam olsun :)
Beyler rica ediyorum Tech'in linkini falan paylaşmayın başka forumlarda.Burası son kale!
yazılanları okuyunca kendime geldim teşekkürler arkadaşlar :)