Audi Q7 3.0 TDİ kullanıcısıyım Ş.İçi 10~11 bandında valla normal diyebilirim 2.5 ton luk araba ist trafiği için :)
Printable View
Audi Q7 3.0 TDİ kullanıcısıyım Ş.İçi 10~11 bandında valla normal diyebilirim 2.5 ton luk araba ist trafiği için :)
Linea 1.3 95 hp. Yazılım var ortalama 7.7 sehirici..sehirler arasi 4.5 4.9 civarı oluyor..
Şimdi yukarıdaki alıntıya bakalım ,
2015 model 1.6 dizel araç ; 54 km ortalama hızda asla 7.2 litre yakmamalı.
1.6 dizel motorlu arkadaşlarımdan ; Golf 7 , Polo , Bravo120 , Ceed manuel , a3 şuan aklıma gelenler. 50 km gibi çok yüksek bir ortalama hız ile kullanıldığında tamamı 5.5 litre maksimum tüketimde kalıyor altına imza atarım.
Derseniz soğuk kış koşulunda 3 km yolu dur kalk ile gidiyorum ve tüketim 7 litre oluyor tabii ki normal derim. Ancak bu koşulda ortalama hız 10-15 km olur maksimum.
10 yaşında 307, 54 km gibi ortalama hızlı uzun dönemde 4.8 yakarken ; yeni model a3 7.2 yakarsa yazık günah derim.
Kullanışın nasıl peki ; önündeki araçlarla tampon tampona gidecek şekilde sürekli gaza mı basarsın , ilerdeki lambada kırmızı yanmasına rağmen ayağını gazdan çekmeyen sürücülerden misin ? Yani bunları soruyorum çünkü standart bir kullanım ile 7 litre yakmak zor bulunacak değer.
Ek olarak belirteyim PSA- Reno dizellerinde değil de VAG 1.6 tdi ile yazılıyor genelde bu rakamlar. 1.6 tdi sanırım makası çok daha açık bir ünite tüketim konusunda.
Hdi ile ayağımı gazdan çekmeyip sürekli basa basa kullandığım dönemde bile 7 göremedim ben.
160-200 km hız aralığında 100 km mesafe otoban kullanımında sadece 7 litre gördüm bir kere.
2015 model 1.6 dizel araç ; 54 km ortalama hızda asla 7.2 litre yakmamalı. evet bu konuda katılıyorum sana. :)
200 metrede bir ışık , dur kalk sürekli , motor ısınana kadar işe - eve varmış oluyorum. benim kullanış şeklim çok değişken bazen sürekli 2.vites sağdan , bazen dipgaz gidiyorum. aracım giuiletta m.jet 8.1 yakıyorum ort hız 19-20 falan. üşenmesem aşağı inip fotosunu çekicem. jetta var bide bende 2011 dizel , oda 7 litre yakıyor.
Aracımı daha eylül ayında aldım ondan dolayı daha soğuk havalarda nasıl olur bilemiyorum, yok aslında öyle kullanımım olduğunu düşünmüyorum(kırmızı ışık vs) ki bu 5800 km'nin çoğu Edirne-İstanbul arası otobanda yapmışımdır istanbul içi baya azdır
ek olarak okul ile yurt arasında hiç dur kalkım yok edirneye giderkende sadece akşam çıkarsam(5 gibi ) dur kalk oluyor
Böyle hesaplanıyor ,
http://www.dft.gov.uk/vca/fcb/the-fu...ing-scheme.aspAlıntı:
Urban cycle
The urban test cycle is carried out in a laboratory at an ambient temperature of 20°C to 30°C on a rolling road from a cold start where the engine has not run for several hours. The cycle consists of a series of accelerations, steady speeds, decelerations and idling. The maximum speed is 31 mph (50 km/h). The average speed 12 mph (19 km/h) and the distance covered is 2.5 miles (4 km). The cycle is shown as Part One in the diagram below.
Extra-urban cycle
The extra-urban cycle is a cycle that is intended to represent the use of the vehicle on roads that are external to the urban environment. The cycle is conducted immediately following the urban cycle and consists of roughly half steady-speed driving with the remainder being accelerations, decelerations, and some idling. The maximum speed is 75 mph (120 km/h). The average speed is 39 mph (63 km/h) and the distance covered is 4.3 miles (7 km). The cycle is shown as Part Two in the diagram below.
Menzil baya azmis yanliz ben benzinlide 770 menzil goruyorum bazen
ortalama yakıtı hesaplamadım ama 1.5dci 90hp symbol ile 130 liralık mazora 680 kilometre yol yaptım. şehiriçi ve ara ara otoban kullanımı
Bence de yakıt ortalaması yüksek, ama biraz daha yol yaptıktan ve ilk bakımdan sonra düşecektir. 1.4 Tsi 122 Jetta ile Şehir içi 8.5 litre ortalamam var. Ortalama hız max. 40 oluyor. Benimde aracım daha 5000 km'de. İlk bakımdan sonra 7 civarına ineceğini düşüyorum. Genelde sakin kullanırım.
Saygılarımla
Ben 1.6 TDCİ Focus'la şehir içi,uzun yol karışık ve sürekli yüksek devirli kullanırım 5,8 ortalamam var.
Güncel çekmek gerekirse, aracım 14.000 km oldu genel ortalamada bir değişilik yok ama uzun yolda 6-6.5 arasında dolaşıyor artk :) menzil 730'lara kadar yükseldi 1-2 hafta içinde ilk bakımına girecek o zamandan sonra belki daha da düşer :D