ben yaptırdım, şu an iş yerindeyim akşama detaylı yazarım, ama söylendiği gibi yok iz kalıyor vs vs hiç bir şey olmuyor.
Printable View
ben yaptırdım, şu an iş yerindeyim akşama detaylı yazarım, ama söylendiği gibi yok iz kalıyor vs vs hiç bir şey olmuyor.
Arkadaşım tamamen inanç meselesi. Neden sünnete inanıyorsun diye yargılayamayız kimseyi.
Veya neden meditasyon yapıyorsun buda mı sana sağlık verecek diye yargılayamayız.
Ayrıca 1400 yıl önceki insanın kan dolaşımı yapısıyla şimdiki insanın dolaşım sistemi arasında farklılık yok.
Emin ol 1400 yıl sonra da muhtemelen fark olmayacaktır.
Sana safsata gelir saygı duyarız. Biz sünnet olduğu için inanırız her naneyi dine bağlarız saygı duyulmasını isteriz.
Bir de avrupada uygulanıyor dediğin sülükle tedavi ilk olarak 15. Yüzyılda yine Anadolu da ortaya çıkmış.
O yıllarda avrupada veba oluyor diye insanları meydana toplayıp yakıyorlardı.
Edit: Sülükle tedavi ilk M.Ö. 15. yüzyılda kullanılmış. Kullananlar da Babil uygarlığı imiş. Yanlış bilgi vermeyeyim.
okadar yazının içinde gidip gece körlüğünün retina hücrelerinin genetik hastalığı filan diye acıklama yapıyosan diyecek bişey yok abi. Insan vucudu zaten tamamen hücrelerden oluşmuyo mu. olan her rahatsızlığın sebebinin kökü hücreye dayanmıyomu. bi hücre aktifliğini yitirmiş, yapısı bozulmuş yada yarım yapıyo vs vs vs gibi sebeplerden değil mi. hücrelerin yenilenmesi olayıyla kanser hastaları bile kanseri yenmiyor mu. gece körlüğü sadece Retinitis Pigmentoza ile olmaz bu arada abicim. gece körlüğüne sebebiyet veren yaklaşık 10 tane olay var . katarakt bozukluğu glokom denen olay miyoptaki bozukluk a vitamini eksikliği çinko eksikliği şeker hastalığı vs vs sebeplernden bazıları. peki vücuttaki pis kanda da hücreler varmı. bu hücreler birbirinin aktivitesini işleyişini değiştirir demi . bu pis kanların temizlenmesi birbirine olumsuz etikisini değiştirir demi . herhangi bir bozuk hücre yani bi nevi pis işleyişini kaybetmiş hücre vücuttan atılır yerine bu görevi görecek başka hücreler gelir demi . sonuç olarak direk olmasada dolaylı yoldan elbette bi şekilde faydası olur . heee illa bu işin çözümü hacamat demiyo kimse. yazıda zaten bunlar gibi birçok hastalığa şifadır yazmışım. kesin çözümdür demiyo farkettiysen. soru işaretim çalışmıyo öyle düz yazdım karışık oldu bayaa
konu yekten kilide doğru gidiyor.
Bir de bunun vücuttan kan alıp oksijen ile temizleyip geri yollananı vardı. Doktor tanıdığımıza sorayım.
bir tedavi yontemı eskıden yapılıyor dıye illa ki kötu mudur?
su an şifa dagıttıgını dusundugumuz eczaneler vucudumuza ne oldugunu bilemedıgımız, cogunlukla semptomatık tedavı saglayan kimyasalları depolamaktan daha ileri gidebiliyor mu?
konu hakkında fıkrı olmadan, uygulama yontemının goruntusu veya adı kulaga hos gelmedıgı ıcın bu uygulamaya kötü, kaka, pis diyen arkadaslar daha ayrıntılı arastırmalılar bence cunku bu konu hakkında bilgi eksiklikleri oldugu cok belli oluyor.
faydaları belli zaten heryerde yazıyordur. ınsana faydası olması son zamanlarda gizli yapılan yerlerden cıkıp da özel hastanelerde tıp merkezlerınde yapılmaya da baslanmazdı. Peygamber Efendimizin sünneti olmasından dolayı faydalı birşey olduguna ikna olmayanlar için bu da iyi bir gosterge. yine de herkes begenmek onaylamak zorunda degıl tabi ki. ama faydası belli olan bi uygulama için konu hakkında bilgi olmadan sadece hissi kablel vuku ıle kotulemek de pek mantıklı degıl
ya o değilde ilk sayfada sırtına şeffaf puding kaseleri kapatılmış ve içleri kan dolmuş görüntüyü gördüğümden beri aklıma getirince bayılacak gibi oluyorum. beni hacamat etti bu konu.
Konu değişik yerlere gelmiş,
Ben olayı dinsel temelden ziyade sonuca dayalı yorumlamayı doğru buluyorum.
İtikat kısmı kişiye kalmış, sünnte-i seniye olarak yaptıran adama saygı duymaktan öte bir şey yapılmaz da denmez de.
Ben bu tür tedavilere pek prim vermem, tansiyon rahatsızlığı olan babam yaptırmış süreki 14-16 arası seyreden tansiyon. (günlük ilaç kullanıyor)
Ne hikmetse hacamat sonrası 12 ye sabitlendi ve o şekilde devam ediyor.
Ben yaptırır mıyım ? Sanmıyorum ama faydası olabilir belki.
uygulanan işlem sonucu çıkan kan miktarı 1-2 ünite kan bağışına denk gibi. Bu durumda uygulanan işlemin kan yenilenmesi nedeni ile oluşan faydaları dışındaki yararlarını makale yayın vs. gibi bilimsel dayanaklarla açıklar mısınız? İlave olarak pis kan nedir bunu daha bilimsel tanımlayabilir misiniz?
Dip not : Doktor değilim, tıpla uzak yakın hiç bir alakam yoktur, sadece bu konuda ikna edilmeye hazır (tabiki sağlam kaynaklarla) sıradan bir vatandaşım
Benim anlamadığım güzel bir konu yani insanların bilgilenebileceği ve yararlanabileceği bir konu îken neden buralara geliyor anlamıyorum. Abimiz sormuş nedir ne değildir ? Bilen duyan tecrübesi olan duyumlarını paylaşmış ne güzel. yaptırmamışsın konuyla alakalı bir bilgin yok, gelmişsin safsata diyorsun. Hadi yararı yok, dediğin gibi safsata olsun diyelim. Bu ülkede benim gibi sıf 1400 yıl evvel Rasulullah Efendimiz yaptı diye bu sünneti yapacak insanlar var. Saygı duymak bu kadar zor olmamalı.
Bu tarz tedavileri görünce
https://www.youtube.com/watch?v=MHnp1MA-Lzg
https://www.youtube.com/watch?v=MHnp1MA-Lzg
hayatımda hiç yaptırmadım ama derinin altına toplanan pis kanları çekiyolar diye biliyorum ve hergün yapılmıyor, zaten bazı arkadaşlar sevmeyebilir saçma gelebilir oda sünnet ve Kur-an da yazdığı için...