bozulabilecek bir şeyse dikkat etmesi gerek miyor mu ve araba da arıza lambası yakmıyor yetkili servis (herşeyine Bakıldı)15 bin bakımdan çıktıktan sonra
gitti araç ve aldığım yeni sensöru tesbih gibi sallandı sağa sola çarptı hiç bir şey olmadı
Printable View
Canım kardeşim, öncelikle ilk okul, orta okul ve lisedeki türkçe öğretmenlerinin evleri yansın. Ocaklarına ateşler salınsın. Bütün uyarılara rağmen halen daha yazı yazmayı beceremiyorsun...
Konuya gelisek. Senin yazdığın türkçeden anladığım kadarıyla cevapliyim. Sen bu işe bikere kalkıştıysan motorunun kırılma riskini dahi göze almışsın demektir, arabaya onu bizzat üreten firma dışında hangi kimse bitarafının bozulmayacağına, bozulsada zararını karşılayacağına dair sana söz verebilir? Varsa öyle biyer söyle arabamı hep oraya götürcem. Sonuçta bu insanlarda senin arabanı özellikle bozmuyorlar, ne biliyim sensörünü söküp bozulsun diye yere etıp çiğnemiyorlar. Denk gelmiş bozulacağı varmış bozulmuş. Ustaların yaptığı hangi hata bu sensörün bozulmasına sebep olabilir bi açıklayabilecekmisin? Usta yanlışlıkla kablosunu koğarmıştır ozaman eyvallah. Ama mükemmel türkçenden anladığım kadarıylada böyle bir sorunla karşılaşılmamış...
Bidahakine konuşma yapacağın zaman dublörünüde yanına almayı unutma...
Saygılarımla....
ben süleyman kavasçınay aracılığıyla tanıştım
belki işinde iyidir ama bence değil
ve su var Süleyman kavasçınayında arkadan konuştu etti gibi iftiraları
ahmet harmankayanın da bana gelmeden önce sensörün bozuk olmadığını nerden bileyim gibi iftiraları
göstermek istiyorum bende ahmet in sensörü çalmadığını nerden bileyim
Süleyman usta aracimda ecutech yazilim var senin dedigin teypciden teyp aldim gecen hoparlorler yandi, ya bana bi takim hoparlor yolla yada forumda konu acarim :)
Yazarsam napican ?
Dostum zararın neyse bana hesap no at paranı yolliyim. Git o parayla türkçe özel dersi al...
hahhaahhahaah :D :D melih insanlar seninle dalga geçiyor farkındamısın ? bilmem ama , ben senin bu denli aklını kullanamayan biri oldugunu bilmezdim.harbiden ya bu kadar insanın yazdıları yanlış sen dogrusun ..... haaa bu arada senin atıldın dedigin yerde yöneticiyim ve sen hem facede ki sayfada hemde watsupda yoksun kim atılmış oluyor ??? sen harbiden komiksin :D :D dedimya sen kumda oyna , oyun dışısın .... insanın kendi kendine ettigi misali , sen kendine ettin
tech formu böyle saçma sapan şeylerle meşgul etme 1 çuval kum al ev felan yap :)
erkancım komple bi tesisat yollayım aman abi yazma :D :D :D
muhattap olmayın arkadaşlar konu silinebilirmi
tesekkurler TECHTURKEY
Asıl sen kaç yaşında halen daha iki kelimeyi bir araya getirmeyi beceremiyorsun? Anaokulu terkmisin bilader? Arabana modifiye yapıyorsun, bozuluncada o bozdu bu bozdu diyorsun, bu adamlar bozulmayacağına dair garantimi verdi sana? Sensörün bozulmuş değiştirincede anladığım kadarıylada sıkıntın düzelmiş. Neyi uzatıyosun hala anlamış değilim. Yolda giderken lastiğin patlasa lastiğine enson hava basan lastikçiyimi suçlayacaksın? Şuan aynı bu mantıkla hareket ediyorsun. Kaldıki senin bu arabanın daha 20bin km de iken motor yiğip garantiden sandık motor getirileni, 10bin km de şanzıman bozanları var, anlattığın kadar rezillik çekene kadar gidip bi sensör alıp takaydın arabana...
sensörü aldım zaten .fatura var . kendimiz halletik herşeyiyle. buraya yazma amacımı belirttim. siz konuyu sadece parçasına hasret kalmış biri olarak algılıyorsunuz . bunların yaptığı terbiyesizlik tir .birbirlerine toz kondurmuyorlar. ben kendim hallettim .süleyman kavasaçınay bir şey yapmadı. önceki mesajlarda ben yazdım bunları.
haklı da olsan haksız da olsan ticaretle uğraşan adamın bu şekilde seviye düşürmesi yakışmıyor. Kocaman adamlarsınız ne öyle kumda oyna falan. Haklı olsan bile şu yaptığın davranış son derece antipatik. Haklıyken haksız duruma düşme burada seni tanıyanlar için bir problem olmaz ama benim gibi şahsen tanımayanlar bu kadar ciddiyetsiz biri ile alışveriş yapmaz.
Ben senin yerinde olsam bu şahsa parasını verip rezil ederdim kumda oyna falan yazıp kendimi değil. 34 yaşındaki adamın klavyesinden çıkacak şeyler değil.
sensörün nesi bozulmuş? fişini mi kırmışlar? kablosunu mu kopartmışlar? içini mi bozmuşlar? bu sensörü nasıl bir işlem bozabilir?
Kamil Mehmetoğlu, Muhterem İsmailgiller vs, bu isimler çok mu ünlü, tanımamız mı gerekiyor devamlı farklı farklı isim soyad yazıyorsun anlamadım, eninde sonunda sensörün bozulmuş, O2 sensörüne baktın mı belki o da bozuktur ya da 1 ay sonra da o bozulabilir, yeni aldığım wideband sensörüm 1 ayda bozuldu, orijinal AEM'di... diğerini taktım 2 senedir kullanıyorum yine bozuldu, kime bulayım suçu? hepsini kendim taktım araca...
biraz sakin ol bence, eğer egsozcu yanlış bir şeyler yaptıysa o zaman başında duracaksın, yanlış yaptığı yerde 'bak şurada hata yaptın' diyeceksin, hata ondaysa karşılatacaksın... 'senden sonra oldu!' gibi bir söylemle hiç bir yere varamazsın...
kaç yaşında adamlarsınız dalga geçmeye utanmıyorsunuz diyip kendinden 5-10 yaş büyüklerle nasıl konuşman gerektiğini bir düşün saygısızlık yapma öncelikle insanlara.
sensörün bozulması için illa söküp çiğnemek vs gerekmiyor, benim sensörüm durduk yere bozuldu 70k km de iken. sensörün olduğu bölgeden tek parça sökülmedi o güne kadar ki zaten zincirin yanında egzantrik pozisyon sensörü, benim zincir değişmiyor servis bültenine göre bakınca.
anlayacağın sakin ol ve suçsuz adamları boş yere daha fazla suçlayarak kendini rezil etme.
bir de msn de yazar gibi yazma dicem de sen msn dönemine de yetişemedin yaşa bakınca.. 160 karakter sınırlaması yok burda, imla gereçleri kullanarak yaz, yollamadan önce okumaya çalış birader..
ben de bakımdan hemen sonra 61dp+51 düz boru yapıp sonrada tanınmış yerde yazılımımı yaptırdım..yazılım yaptırdığımdan beride arıza ışığım yanıyor sanırsam akışmetrem bozuldu hemen 3 gün sonra da conta yaktım.. kardeş sen yazılım attında arabam bozuldu akışmetrem gitti conta yaktım demedim.. bunları göze alarak yaptığımız için diyemezdimde.. 1 haftada indirdim motoru topladım 300 400 lira para harcadım, kendim yaptığım için ucuza geldi.. sonrasında aynı yazılımcıya gidip kardeş şuna yeniden bi ayar çekelim dedim yeniden düzenledik yazılımı.. şimdide çiçek gibi yürüyo araba.. IC falan yaparsan ekstra bişeyler eklersen araca gel ücretsiz yeniden düzenleyelim demesinide bildi.. markalaşmış yerler çoğu zaman bu şekilde davranıyor zaten..
şahsen ben konuda kötü niyet sezdim.. ben hep 20tl lik alıyom diyenlerden birinin arabası bozulmuş sağa sola itelemeye çalışıyomuş gibi geldi..
Çamur atayim da izi kalir belki diye mi yazdin yoksa yaşinin verdiği ergenlikle mi yazdin bilmiyorum konuyla hiç alakam yok sadece ECUTECH bursa bayisiyim.
Şimdi 21 yaşindasin forumda görünen o onun için böyle diyorum hala okula gidiyo olmalisin nasil böyle nokta virgül ünlem vs yazmayi beceremiyorsun.
Süleyman abiye neden gidip akıl aldin , çünki arabasi normalden iyi gidiyor. Sende gideyim benim arabami da yürütsün dedin oda iyilik edip seni eksozcuya gönderdi eksozcu sensörü kırdı kopardi vs herneyse problem eksozcuyla neden buraya yazilim firmasinin ismini yazip karalamaya çalişiyorsun neyin peşindeysen yaz. Yazilimsal bi problemin varsa yaz burda herkez okuyo onlarda görsün yorum yapsin
modifiye işlerinde bu tip şeylerin olması çok normal garanti olmaz bilmem ne olmaz yazılımdan blok kıranda var arıza ışığı ömür boyu sönmeyende var gül gibi binip giden de var. Periyodik bakım baskı balata ıvır zıvırda da dahi önceden olmayan bir sorun sanayideyken veya sanayiden çıkınca aniden oluşabilir. Çok takmamak lazım sonuçta aracın orjinalliğini kendi isteğimizle sanayide kese biçe vura kıra deneye yanıla yaptırıyoruz ve illa ki bir takım sonuçlar doğuruyor geçmiş olsun ..
birader imla kuralına sen uyuyor musun ???? noktasına virgülüne soru işaretine onu geçtim kelimeyi doğru yazmıyorsunuz. alayınız hep de bunu diyor. çünkü oradan susturmaya çalışıyorsunuz. ben bu forumda bana yazanların bir çoğundan eskiyim.mesaj sayıma bakarak iş yapmayın . yaşım konusuna gelince saygı göstermek istiyorsan göstereceksin
ben çamur atmam bunu çamur olarak algılayabilmen normal .yazılarımda ecutechle sorunum olmadığını kaç defa yazacam ????
süleyman kavasçınay ın son iki aracınıda biliyorum cupra ve rocco hızlı mı???
siz konyada olmadığınız için duyduğunuza inanıyorsunuz bense gördüğüme.. benim beğendiğim araçlar sizin firmanızdan değil bunu süleyman kavasçınayda biliyor
senin sayende bir konuya daha açıklık getireceğim "aynı speclerde geri kaldığını" geri kaldığını biliyor muydun ???
kimsenin aracında gözüm yok ve bana ne
benim aracım yavaşda gitse hızlıda gitse en iyisi :) herkese kendi aracı güzel
sen süleyman k. yı savunacağın yerde tavsiye ettiği ahmetle bir daha çalışmamasını söyleyebilirsin
herkes ekmek yiyor ama bana gelipte hesap numarası gönder yatıracam diyenler gerçekten herşeyi para olarak görendir
ve onlara sormak istediğim benim harcadığım emekleri ve zamanı geri getirebilecek misin ???
öyle lop diye atlamayın yaşınız büyük yaptığınız hareketler çocukça
Bu konu yürür..
adam her süleyman kavasçınay yazdığında yine yanlış yazdı heralde diyorum. kavasçınay da değişik soyisim hee tam sana göre melih :)
canım kardeşim, imla kurallarına harfien bende uymuyorum, kimsede uymuyor lakin enazından insan benim yazdığımı birkere okuduğu zaman anlıyor, adamın derdi buymuş diyor, senin yazdıklarını anlamak için dekoder gerekiyor... ya söylemek istediğin şeyleri yazdıktan sonra enter'a basmadan önce bi durup okumuyormusun sen arkadaşım? kendi yazdığını nasıl anlıyorsun merak ediyorum???
bide harcadığın paradan emekten söz etmişsin, canım kardeşim emeğin büğüyü küçüğü ufağı yoktur tabide, allah aşkına ne emeğin var o arabada bi anlat bakalım, sen benim yada bu forumdaki diğer insanların arabalarına neler yatırdığını ne emekler harcadığını biliyormusun? senin yaptırdığın bitane egzos burada milletin yaptığı işlerin yanında toto büzüğü gibi kalır... mesela benim 3bin tl verdiğim bir turbo 500km sonra patladı mesela başıma böyle bi iş geldi, herkezin parası vakti kıymetli ama senin başına böyle bi iş gelse sen herhalde intahar edersin, çük kadar 5 kuruşluk bi sensörün lafını edip buraya konu açtığına göre durum bu, oyüzden kimin ne harcadığını ne işler yaptığını bilmeden buraya emeğimi geri getirebilicekmisin deme, adama modifiye camiasına hoşgeldin derler, çünkü bu işlerin kuralı budur, uğraşırsın uğraşırsın emeğin boşa gider çöp olur vs vs, öyle tozpembe bi dünya değil araba modifiye etmek... ha bu durumdanda şikayetçiysen sana verebileceğim tekbir tavsiye var, arabanı sat, git bitane 1.3 multijet linea al. a noktasından b noktasına gitmek için ideldir. ha yok ben modifiye yapcam etcem uçucam kaçıcam diyosanda, o arabanın sensörü bozulcak, daha araban yeniymiş bi süre sonra turbon bozulcak, şanzımanın çortlıcak, bujilerin kısa sürede biticek, segman kırılcak kol çıkıcak vs vs bu liste uzarda gider... bunları göze alamıyorsan dediğim gibi... BIRAK BU İŞLERİ....
Bursada typer alan arkadaş ikincisinide pert etmiş mi ? haberi olan varmı ?
Ya bende şöyle bir mağdur olup konu açmak istiyorum, dışarıdan çok heyecanlı gözüküyor. Kimi tavsiye edersiniz ?
Merak ediyorum şu bozulan sensör kaç para ?
sen beni ne kadar tanıyorsun????
Ahmet in yapacağı downpipe dan tut Süleyman k. nın kaç bar basacağını ben söyledim.. hepsi benim sayemde bir şey öğrendiler...
turboya 3 lira vermek bizimde aklımızda neyi ima ediyorsun ???cimri mi fakir mi ???
sen turbo için belli proje için emek harcarsın
ben senin 5 kuruşluk dediğin parça için harcadım
bulunmayan parçaydı ozaman servisde gelmesi bile 1 ayı buluyordu yeni araç olsa gerek
ve staj zamanı diye yazdım sen staj gördün mü Allah aşkına bi staj yap bide o parçayı bul
tanıdıklar sağolsun onlar buldu bana
herkes günde tek işle uğraşıyor
o zamanlar sen benimle kıyas edemezsin zorluk bakımından
Egzoz sıcaklık sensörü meselesini konuşmuştuk.Benimde arabamda DP vardı,sonra malumumuz DPF-EGR falan hepsi takıldı.Araca orjinal yazılım yüklendi ve ben Mersinden Adanaya döndüm.Dönerken yolda zaten arıza ışığım yandı(kızdırma bujisi) ama araba limp mode' geçmedi.Hemen bilgisayarımı çıkartıp baktım egzoz sıcaklık sensörü 3 ve EGR düşük hava akışı arızasını vermişti.İkisinide tek bir sensör okuyor zaten orda.Tam sıkılmamıştır veya başka birşey olmuştur diye arızayı sildim devam ettim.
Yaklaşık 2 ay sonra falan normal giderken gene yaktı aynı hatalar vardı.Sanırım sensörler biraz hassas tak çıkar yaparken bozulabilir yada başka birşey bilmiyorum.Şimdiden geçmiş olsun
halen daha ne yazdığın anlaşılmıyor.... bolt yaptığım yeri özeellikle açıkla ne demek istedin çözemedim?
ayrıca bravo kime ne bascanı falan söylemişsin eminim mükemmel şeyler öğrenmmiştir millet senden, biz daha toyuz, hatta staj bile yapmadım 26 yaşıma gelmeme ramen, hatta ne 26'sı bir iki haftaya 27 olacam... sen bi bilyalı turbo dağıtta, turboyu exchange için almanyalara yolla bide geri gelmesini bekle, o süre içinde sikindirik bi turbo için arabı bir ay serviste yatır, araban serviste yattığı yer kapladığı için 150 liralık işçilik sana 300 liraya çıksın ben ozaman seni görürüm, en azından araban yürümüş bi şekilde buna dua et, her sensörü bozulan, lastiği inen, çamura batan buraya konu açsaydı forumun serverları çökerdi.... oyüzden bence daha fazla uzatma canım kardeşim, hele bu forumda şuna ben akıl verdim, falanca benim sayemde şunu yaptı hiç deme, kurduğun cümlelerden bu işlerin acemisi olduğun çok belli oluyor, burada adamı üzerler... sensörünü değiştirdin sorunun halloyduysa güle güle bin arabana, allah başka dert vermesin...
Ecutech i b*klamıyorum diyorsun ama başlığın en başına yazdığın şey ne?
Eğer hakkaten b*k atmıyorsan bir admine moderatöre mesaj atarsın, sildirirsin.
Ben staj yaptım bu arada üst üste 2 ay Eskişehir Şeker Makina Fabrikasında, hala oralardaysa puantör Erol abime çok selamlar ellerinden öperim onun..
Sözün özü, arabana o arada o işlemi yaptırmaya çalıştığına göre yeterince boş zamana sahipmişsin. Anlıyoruz seni fakat kendini savunmak / haklılığını ispatlamak isterken haklı olduğun konuda da haksız duruma düşüyorsun. (hoş bu kısmı muhtemelen anlamayacaksın)
hepinize düşmanım ne olacak ecutechlilerın hepsine yapana yaptırana nolacak Nolacak
bu benim fikrim ve nedenini de belirttim
okumadan yazıyorsun bir şey demiyorum yeter yeter YETERRRR!!!!
haklıysam daha ne konuşuyorsun
çok küçük bi olaysa karşılayın mevzu kapansın. Adam sizin yönlendirdiğiniz adamın arabasında arızaya yol Açtığını söylüyor millet bilsin işini kötü yapıyo diye.sizdeki bu yukardan bakan tavırlar daha rahatsız edici sankı her gün gırtlak supra yüklüyomus gibi küçümsüyosunuz ?
Kardesim yanlis anlama da , senin asil magduriyetin ilkokulda baslamis . Usenmedim konuda butun mesajlari okudum sana karsi gelene de destek cikana da net bi cevap verememissin . Bir de yok staj - yok 3000 liralik turboyla ne demek istiyorsun tarzinda gereksiz imalarda bulunuyorsun . Once hitap tarzindaki magduriyetini gider sonra buraya yaz cunku her yorumda daha da cok tepki aliyosun-almaya devam da edersin
okuyayım dedim, yemin ediyorum yoruldum bıraktım