En yoğun zaman olan 5 gün tatilde (7, 8, 9, 10, 11 ağustos) 225000 araç, günde eder 45000 araç. 45k nere 75k nere. 75k günlük bu arada.......
Printable View
Yahu ben kendimi bildim bileli bu İstanbulda trafik var ve gün geçtikçe artıyor. Allaha şükür gelirim iyi, çok rahat arabamla karşıya geçebilecekken ben sırf çağlayandan-zincirlikuyuya 1 saatte gitmeyeyim diye o tıkış tıkış metrobüse 2 sene katlandım. Bakıyorum metrobüsten adamlar ellerinde telefon güle oynaya tın tın gidiyorlar, boğaziçi köprüsünde hgs geçişleri sağda olduğu için(Hangi ileri zekalı yaptıysa) trafik yapan hgsl bekleyen araçlar yüzünden metrobüste trafiğe kalıyor artık, halbuki çoğu zaman ogs geçişi müsait oluyor. Millet yaylana yaylana güle oynaya evine gidecek, ben imkanım olmasına rağmen(Allaha şükür) eziyet çekeceğim. Artık isyan ettim, arabayla gidip geliyorum işe, bir yerden sonra insan alışıyor iki saat trafik yarım saatmiş gibi geliyor. Ogs'ye verdiğin para umrunda bile olmuyor. O nedenle burada yapılan zama sövenler 5 lirada olsa o köprüden geçecek. Zorunda oldukları için değil, rahatlarına düşkün oldukları için. İş çıkışı trafiği görseniz, köprü çıkışında bedava akaryakıt dağıtsalar böyle trafik olmaz. BİZİM MİLLET RAHATINDAN TAVİZ VERMEZ, O KÖPRÜ 5 TL OLSA YİNE ORADAN GEÇER. Ben bilsem ki bu zammı herkes protesto edip metrobüs kullanacak en ön safta yer alırım. Ama kimse arabasından aşağı inmeyecek emin olabilirsiniz.
:) haklısın. Rahatımıza düşkünüz. Soruyu geliştirelim, parayı ne için kazanıyoruz ?
Ben rahat etmek, istediğim şeye ulaşmak ve diğer ihtiyaçlarım için kazanıyorum.
Para karşılığı aldığım malın da bana hizmet etmesini beklemem kadar doğal bir şey var mı ?
Kapımda yıllık 1000 TL vergi - 1000 TL sigorta verdiğim bir aracım varken. Hgsydi yakıttı alma sıkıntım yokken neden o kadar yolu tıkış tıkış gideyim ki.
İmkanım varsa sonuna kadar kendi rahatım için kullanırım. Bizde toplu taşıma yetersiz, raylı sistem olması gerekenden çok daha geride.
Rant uğruna her köşeye dikilen çok katlı binalar ve yoğun göç trafik durumunu her geçen gün çözümsüz hale getiriyor.
Bu noktada benim eleştirim, iş kaynaklarını ülkenin az gelişmiş yerlerine yaymak yönünde. İst'u sadece finans merkezi yap mesela.
Tabi bu yazdıklarım an itibariyle çok ütopik beklentiler, zamanında yapılmayan planlamanın cezasını çekiyoruz.
Sen her işin merkezini İstanbul yaparsan rantı gören kopar gelir.
Acaba tahta oturup furucam kırbacı furucam kırbacı diyorlar mıdır :D
Öyle valla :D
Bu arada Can senin 1. sayfadaki fantezi yorumuna alıntı yapmaya çalıştım ama sıkıntı var sanırım alıntı yapamıyorum neyse olay doğru yere gitti :D :D
bu vatandaşlarımıza müstehak