User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Trafik Cezası İtiraz.

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Trafik Cezası İtiraz.

Arkadaşlar durumun farklı olması neticesinde konu açtım. Bgun elıme bır ceza makbuzu geldı. Yer olarak bozburun yolu yazmıslar fakat benım bu yol ıle uzaktan yakından alakam olmadı ogün içerisinde. Kısaca anlatmak gerekirse bozburun yolu denılen yerde arkadaslar ile arkadaslar toplanmıs benıde cagırmıslardı bende tamam dıyerek evden cıktım fakat daha yolun yarısında telefon geldı polıs bastı gerı donduk sanayıde ısımız var oraya gel dıye. Neyse hemen u yaptım sanayıye gırdım. Kenara cektım arabayı stop etmemıstım o ara polıs durakladı ve gıttı. Suan elımde de 3 ayrı cezadan 567 lıra kütletmişler. Başıma hıc boyle bır olay gelmemıstı itirazı nereden ve nasıl yaparım arastırdım kafam karıstı bırısı cezayı once yatır dıyor bırısı yatırmadan ıtıraz et dıyor. Yardımcı olabılecek varmı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit: Yukarıdakı fotoda kı maddeler 47-1a / 46-2c / 30-1b

veliazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracında;

1-cam filmi veya standart olmayan egzoz veya bir şeyler var.

2-Polisin duraklayıp gittiğinde muhtemelen plakanı almış ve itiraz etsen de geri dönüşü olmayan cezaları plakaya kütletmiş (senin tabirinle)

3-U dönüşü yapman da; 46/2-c maddesinde belirtilmiş zaten.

İtiraz edebilirsin ama büyük ihtimalle bu cezalar iptal olmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı veliazak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracında;

1-cam filmi veya standart olmayan egzoz veya bir şeyler var.

2-Polisin duraklayıp gittiğinde muhtemelen plakanı almış ve itiraz etsen de geri dönüşü olmayan cezaları plakaya kütletmiş (senin tabirinle)

3-U dönüşü yapman da; 46/2-c maddesinde belirtilmiş zaten.

İtiraz edebilirsin ama büyük ihtimalle bu cezalar iptal olmaz.
    1- aracımda cam fılmı yok sadece egsoz var. Onunda sesi çıkmıyor zaten orjınale yakın.
    2- ben durumu anlatamadım sanırım. ceza makbuzunun uzerınde yazan adresle hıcbır ılısıgım olmadı.
    3- u yaptım derken geri döndüm demek istedim. Döndüğüm yerde kavşak, trafık kurallarını ihlal edicek bir durumum olmadı.

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    butun ceza makbuzlarının fotokopisini cek ve ceeza teblig edildi ise sana 15 gun içinde adliyeye git gerekli birime dilekçe yaz butun herşeyi yaz ama
    Mesela trafik görevlisinin kuralına uymamaktan yazmıslar sen böyle birşey yaşamadın. yaşadıklarını oldugu gibi bir dilekçede belirt ceza makbuzları ile beraber ver. en gec 2 aya sonuclanır ama sana tavsiyem ilk önce öde iptal olursa eger iadesini yapıyorlar. Mahkemeyi kaybedersen eger 15 20 lira bir para ödersin kaybedicek bişeyin yok haklı oldugunu düşünüyorsan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bolkar1st Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    butun ceza makbuzlarının fotokopisini cek ve ceeza teblig edildi ise sana 15 gun içinde adliyeye git gerekli birime dilekçe yaz butun herşeyi yaz ama
    Mesela trafik görevlisinin kuralına uymamaktan yazmıslar sen böyle birşey yaşamadın. yaşadıklarını oldugu gibi bir dilekçede belirt ceza makbuzları ile beraber ver. en gec 2 aya sonuclanır ama sana tavsiyem ilk önce öde iptal olursa eger iadesini yapıyorlar. Mahkemeyi kaybedersen eger 15 20 lira bir para ödersin kaybedicek bişeyin yok haklı oldugunu düşünüyorsan
    Kesınlıkle haklıyım. Duran arabaya adam yazabileceği herseyı yazmış. Muhtemelen ılk baskın yaptıgı yerdekı araclardan sandı benide. Bunun ile ilgili ıspatımı nasıl yapabilriim peki. Sehır gırıs cıkısında mbsler var fakat bu goruntulerı ben denil olarak ısteyemem sanırım. Ayrıca istesem dahi baska yolu kullanmıssın dıyedebilirler... Onların bana yazdıkları cezai durumu ıspatlıcak denıllerı yok tabıkı olayla ılgım olmadıgı ıcın. Umarım aleyhime sonuclanır tesekkurler.

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    delile gerek yok sen olanı bitenı oldugu gibi yaz gerisi mahkemeye kalmış..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sinanbaysal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Umarım aleyhime sonuclanır tesekkurler.
    Dava dilekçesine de böyle yazmayın yalnız, aleyhinize sonuçlanma olumsuz bir durumdur, lehinize sonuçlanması olumludur

exclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    567 yi görünce dejavu oldum şerit ihlali dur ihtarı uymama felan iyi yazmışlardı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)