artık bu devirde ne iş yapsanız devlet yarı yarıya ortak olacak size ***** piyasanın anası bellendi suan en güzeli küçük bir dükkanda tıngırdamak basit usul bir dükkan acıp çikolata waffle gibi riski az bi işletme acarsanız daha mantıklı bence...
Printable View
artık bu devirde ne iş yapsanız devlet yarı yarıya ortak olacak size ***** piyasanın anası bellendi suan en güzeli küçük bir dükkanda tıngırdamak basit usul bir dükkan acıp çikolata waffle gibi riski az bi işletme acarsanız daha mantıklı bence...
İşte benim demek istediğim de buydu tam olarak.
Ben işyerimi şirketi ile birlikte veriyorum,yani şirkete ortak olarak birisini alıyorum.
Şirketi alan kişi de işletmeyi devam ettiriyor.
Bir başka değişle de ben devir etmiyorum ama şirkete ortak alıyorum şeklinde.
Mikail 1 milyon doları taşı götür getir o meblağ için girilecek risk değil
TR de 3.00 dan 1 milyon dolar alıp 3.05 den bozdursan bile 50bin lira net kar yapıyor zaten
Şu arsa ev yada x bir ürün için şuna almıştım ama şu an şu ediyor deyip nakitle karşılaştıran arkadaşlar gerçekten nakite ihtiyaç olduğunda satmak isteseler kaç edeceğini düşünüyorlar mı acaba?
Halil abi rakamı net olsun diye örnek verdim kur farkıyla ve farklı birimler azalıp çoğalması da mümkün zaten .
Paranın giriş-çıkış kısmında ise kendi tecrübemle sabit olmadığını söyledim ama göz önünde sürekli bu işi yapanlar mevcut yaptırımları da ortada örnek verdiğim gibi . Ha direk şuan yapmak istiyorsanız açıklıkları buraya yazıp da teşvik etmek bana düşmez yatırımcı araştırarak işin kurnazlıklarını da görebilir :D
Birde herhangi bir yatırım ile %100 garanti diyebilen herkese şaşıyorum.
Arsanın imarı bozulabilir?
Evinin önünden geçerken yol pat belediye bir düzenleme kavşağı alır diğer tarafa senin en işlek yolun olur bulvara paralel
Burası TR yani normal bunlar
Ha bankada batabilir oda ayrı konu yada devlet bile tahvilini ödemiyorum diyebilir arjantin gibi
Hiçbir yatırımın %100 garantisi yoktur ve her yatırımın ilk amacı risksiz faiz oranından fazla getiri sağlamaktır oda işte devlet tahvili bono vb araçlardan daha fazla bir gelir
durum farklı satılır satılmaz değil . ama uzun sürede satılır ama kardan zararla satılır . ev bana göre altın yatırımı gibi. al 10 yıl sonra satarım gibi düşünen adamın işi . paran erimez çar çur olmaz ama son parana kadar yatırırsan elinde sıcak parada olmaz. risksiz para olmaz %1 dahi olsa risk herdaim vardır. sıcak para isteyen ticaret yapsın. ticaret=riziko . nekadar çok risk okadar çok kar/zarar. çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapma :D böyle liste uzaaaar gider abi. kısa süre idareten olucak 32 günlük faiz alınır o parada çay corba yapılır . yok bana gelmez denirse döviz koştrulur günlük krştan vur kaç yapılıp sakala bakılır yoook ben onlarla uğraşamam denirse işletmecilikten kurumsallaşalıp düzgün fizilibite ile yönetici alınır yatırımcılığa geçilir. sürekli plan program ile gelir/gider tablosu incelenir oturduktan sonra daha kurumsallaşıp isim/kendi markanı yaratıp bayiliğe gidilebilir. anladığım kadarıyla ankarada tanınmış bir mekan. işi biliyorsan büyük düşün büyük kazan nacizane tavsiyemdir
edit: alıntı yaptığım kısma olan cevap halil abiye 2.kısım konu sahibine itafen yazılmıştır :D
He birde şey var aldığınız ev rant meselesinden depreme dayanıksız denir 3 kuruşa bilmem kime satılmak zorunda kalınır.
Bkz:http://m.haberler.com/bina-dinamitle...004286-haberi/
200 bin lira hmm .
Bu kadar param varsa bi evim bi arabamda vardır.
Aylık 1000 tl çekerim o para bana 200 ay yeter.
200 ayda 20 seneye yakın eder. O zamana kim öle kim kala.
her ay 3000 TL ana paraya eklense yılda 36.000 TL tahminende 7/8 yılda ana parayı 2 ye katlamış olur, gelır x2..
konuya dönecek olursak;
ay sonu kira & stopaj & sıgorta & elektrık & su düşünmeden + elemanla uğraşmadan + bedenen ve ruhen yorulmadan + rısk almadan(dığer seçeneklere gore daha az rısklı) para kazanma yontemı kısaca bu..
200.000 TL yı ele alacak olursak, bu saydıklarıma katlanıp 3400 TL kazanacağına bankaya koyup 1700 TL kazanman daha mantıklı, yoksa 10 sene sonra hastane masrafların artmaya başlayacak yada 20 sene sonra kazandığın parayı yıyebıleceğın bır ruh sağlığın olmayacak...
Spor Salonu diyorum bak ısrarla . Akarı Kokarı olmayan bir iş . O parayada güzel bir spor salonu açarsanız bence ciddi ciddi düşünün derim
konuyu açan arkadaş bi karara vardımı napıyor ?
ev aynı getırıyı getırse bıle neden kıracıyla uğraşım kı? :)
bı kıracı gıder dığerı gelır, bı dolu olur bı boş olur, bışey kırılır & dokulur, masraflar çıkar sorunlar çıkar..
planını programını yaparsın ve şundan adım kadar emınım kı(adımdan şüphe duyarım bundan duymam) o kıra gunu hep sarkar.. :)
ben sağlamcı adamım, banka gunu geldımı aksatmadan hesaba tıko parayı yatırır kafa rahat olur..
şaka bır yana gerçekten turkıyede ış yapmak tıcarete atılmak esnaflık yapmak zor deıl çok zor, ekmek eskıden aslanın ağzındaydı sonra mıdesıne ındı artık kuyruğunda, ış yapmak ısteyenler gerçekten ıyı araştırsın, hesabını kıtabını yaparken 2000/3000/5000 fazladan hesaplasın eğer o parayı denkleştıremıyorsa bence hıç o ışe gırmesın, elde kı parayıda bıtırırsenız emın olun o parayı bır daha bır arada goremezsınız..
benıde patavatsız olarak algılamayın, bır kardeşınız olarak gorun ve samımıyetıme ınanın..