45 liradan 500 ml cok şaşırtıcı uretici olarak yagin kg su suan 15 -20 arasi yeni sıkılmış yag
Printable View
45 liradan 500 ml cok şaşırtıcı uretici olarak yagin kg su suan 15 -20 arasi yeni sıkılmış yag
Bizim aydinda 50kusur donum zeytinlik var. Amcam ve biz ihtiyacimiz kadarini aldik kalanida satildi cok guzel getirisi var diyebilirim. Hatta ev almaktansa zeytinlige yatirim yapayim diye dusunmustum ama zeytinlik fiyatlarini ogrenince vazgectim. Bence satma bir sure bakimini vs baska birisine yaptirt yenj agac diksinler falan onun alacagini karsilasin yeter. Ilerde karsiligini alirsin
Ağaçları gençleştirmeyi tavsiye eden olmadı mı? Yöre halkı bilir öyle şeyleri. Oralardan birilerine danışmak daha mantıklı. Ama gençleştirme budaması yaparsan, yenisini dikip büyümelerini beklemene gerek kalmaz. Verimleri de güzelleşir.
keyif için ve ek gelir düşüncesiyle bende 15 dönüm akhisar da boş tarla aldım. 15 dönüme 450 trilye cins zeytin diktim 5. senesinde ufak aşılar tek tek yarımşar kilo 1 kilo zeytin vermeye başladı. seneye hepsinin tam randımanlı zeytin vereceği düşüncesindeyim. Şunu söyleyeceğim, zeytin dışardan baktığınızda karlı gibi görünür fakat o ağaçların budanması 3-4 ayda bir tarlanın sürülmesi , damla sulama yoksa yaz aylarında suya ihtiyaç duyması tankerle su getirilmesi . (damla sulama döşeme içinde 4-5 bin tl lazım) ilaç atılması zeytin toplanması bile az bir masraf değildir seneye vurduğunuzda. sezondan zeytinide aracıya verirseniz ancak masrafları çıkaracak kadar para alabilirsiniz. Çukura atıp 3-4 ay bekleyip olgunlaşıp satmanız sizin yararınıza olacaktır. tabi kökleyeceğiniz ağaçlardan sonra yerine dikeceğiniz zeytinlere 5 sene vermeyecek fakat her sene masraf yapacak gözüyle bakın
yağın litresini 11 liradan alıyor babam iskenderundan her sene otobüsle yolluyor . gayette güzel. 90 lira çok pahalı
damla sulama için pm atın çözerim ben bayiden 3 katına almayın :)
Agaclara simsek dusmus domuzlar sarkan dala saldirmis keci koyun derken agacta dal yok . Zaten icleride curuk . Ona yapilacak masraf ile 4.5 liradan 500 fidan aliniyor ve gelisi guzel dikilmis agaclar , hepsini hesapladim oturdumda . Eski agac ve cakal zeytin cok verimsiz . Koylulerle tek tek konustum , kucumsemek olmasinda cahil adam aa niye kesiyon bunlari dikmek icin ne ugrastilar diye bana laf ediyorlar fakat getirisi nedir diye sorunca ya napcan parayi diyor , e ben yan taraflarida satin alip zeytinlik yapicam 4-5 sene sonra .
Hocam bir konuda soyle ben tek geir kaynagimin bu olacagi falan yok ki bizim zeytinden 50 60 senede kendimize aldigimiz 600 lt yag var senelik herhangi bir gelirimizde olmadi bende bosa durcagina yatirim olsun istedim .Domates icin 10 donum seralik arazim , 30 donumde elma bahcem var . Bos bos duracagina ortak bulup finansi benden calismasi onlardan %25 i hasatin onlarin tarzinda . Buradada ortalamanin ustunde epey kisi var bu islerle hobi yada is olarak ugrasan kisiler vardir diye dusunuyorum .
Bence uğraşılır, zaten zeytin Gemlik'ten, zeytinyağı da Balıkesir Ayvalık'tan alınır.
kardesım o yagı almayın yag degıldır o bu kadar emın konusuyorum. zeytın zeytınyagı ve sut urunlerı satısı yapıyorum ben 11 lıradan yag varsa 100 ton alırım . suan canakkalede cıfttı yagın lıtresını fırmalara 18-19-20 lıra bandında verıyo. sadık kardesım sende bana pmden ulas sana bı numara verıcem arkadasım zeytın uretıcısı hemde baya bılgılıdır bu ıste onu ara en net sekılde aydınlatsın senı
Bizim Assosta 90 ağaçlık arsamız var. Masrafı kendini karşılıyor ancak. Bize de işte ilk günlük ilk sıkımdan 10 teneke falan kalıyor geri kalanını satıyoruz. Bizim ağaçların bi kısmı 20 senelik bi kısmıda 55 civarı. Ortalamaları 14kg falan veriyor.
11 liradan aldığınız yağ son posa sıkımı ve sırf asittir. Tadı yoğun gibidir rengi yeşile çalar ve en az seperatör işlemi gören yağımsı bi maddedir. Sakın uzak durun. Mideye çok zararlıdır.
Vedat Milor bigün Konya'da gezerken hakiki tulum keçi peyniri tadıp fiyatını sormuştu 25TL cevabını almıştı.. Sonra bunu İstanbul'da 75 TL demişti.
İstanbul'un harbiden taşı toprağı altınmış. 15-20 liralık yağa 90 25 liralık peynire 75 lira verenler var.. Üstelik bunu doğal sayıyorlar buna şaşırdım :)
Güre zeytin çok fazla, bir ara zeytinlik almaya niyetlenip senede ne kadar kazandırıyor diye sorduğumda bir sene var senesi , bi sene yok senesi dediler :) meziyetli iş toplaması felan, geçen sene 11 lira olan zeytin yağının litresi şuan 21 lira.