at arabasına dönüş yapıcaz :D
Printable View
at arabasına dönüş yapıcaz :D
Fiyatlar öncesinde çok uygun olduğu için bu artış çok geliyo hepimize. Aslında olması gerektiği gibi olsaydı hep fiyatlar bu artışlarada gerek kalmayacaktı. Rekabet yüzünden şirketler zarara girince hep birlikte ayaklandılar kurunun yanında yaşta yandı bu durumda malesef. 2015 yılı kaza tutanaklarına göre alkollü kaza yapan neredeyse yok gibi bişey. Türkiye kazaların %50si neredeyse alkol yüzünden zaten. Adam tutuyo kafasına göre tutanağı nasılsa sigorta kasko ver ödesin diyo. Eski usül polis tutsaydı tutanakları bu denli olmazdı artışlar. Sonuç olarak da durum ortada. Devlet el atamazmı atabilir sonuçta hazine var işin içinde ama onlarında işine geliyo gibi bu durum. Trafik kasko birleşsede kasko fiyatları artacak bu sefer. Değişen bişey olmayacak yani.
Bizim insanımız sayesinde bu olayın buralara geldiği kanaatindeyim. tolga_kaan_ nickli arkadaşımızın dediklerine bizzat katılıyorum, adam alkollü kaza yapıyor, koltuğa başkasını oturtuyor. Tanıdık polis buluyor devreye sokuyor, parayı sigortadan alıyor. Biz toplum olarak vermeyi değil almayı seven bi toplumuz. Adam artık bırak karı zarar ediyor. E napıcaktı başka? Trafik sigortası 1000 TL' nin üzerinde, araç vergileri keza öyle şu anda 1.6 motorlu bir aracın yıllık vergisi 1000 TL ama İstanbul' da her yerde trafik her yerde araba var. Ve her altına araba alan yeni yetme şöförler direk trafiğe makas atarak bilinçsizce bodoslama giriyor, kaza oranı arttı çünkü artık araçla beraber bilinçsiz şöför arttı. Eskiden taksi ve minibüs şöförlerine söylenirdik, şimdi servis minibüsleri yollar onlarınmışcasına yolda cirit atıyorlar. Bence en güzeli ehliyete yeni yasa getirmek, bu kadar kolay olmamalı ehliyet almak günümüz İstanbul' unda.
Aynen öyle neyse ki ehliyetler güncelleniyor ve yeni kurallar getiriliyor tbi kuralın gelmesi değil uygulanması lazım.
Trafik sadece taşıtların değil yayalarında bulunduğu ortam.
En basiti en çok yaşadığım olay kırmızı ışıkta yayaların geçmesi en büyük yerde Beşiktaş ışıklar bi sakinlik görmesinler yola dalıyorlar.
Kırmızı ışıkta geçme cezası yaya için yazılmış bir kanunu da var fakat uygulanmıyor.
Serviscilere de katılıyorum saat 18:15 gibi başlıyorlar Mahmutbey gişelerde görmenizi isterim. Şerit bitmiş en sağ OGS ama sağ tarafa doğru boşluk var orada 4 5 şerit daha olmuş, Emniyet şeridinden halkalı sapağından başlayıp Mahmutbey sapağına kadar emniyet şeridi sonrasından en kafadan içeri dalıyorlar vs vs neyse off topik yapmıyım :D
Daha boktan durum artık aracı almadan teklif alamıyorsun. O nasıl bir saçmalık. Şimdi bu fiyatların nasıl hesaplandığını bilen var mı?
Bir aracı ele alalım. 2013 Caddy 1.6 TDI
Şimdi bu aracı ikinci el alacak 5 potansiyel alıcı var.
40 yaş 10 yıllık ehliyet - son 5-10 senedir arabası yok
30-35 yaş 15 yıllık ehliyet hali hazırda 1 yada daha fazla aracı var ve hasarsızlık indirimi var. Eski araçları satmıyor ama poliçeleri devam edicek
Yeni kurulmuş bir şirket. İlk araçları olacak. Şahıs yada LTD fark eder mi ?
30 yaşında ehliyetsiz bir bayan.
Halihazırda 10 tane aracı olan içlerinde hasarlarıda olan bir LTD şirketi.
Şimdi bu adamlar aynı arabayı ortalama kaça sigorta yaptırabilirler bilmiyorlar. Sigortam.net ne telefon ile ne netten artık araç satın alımı olmadan firmalar teklif veremiyor diyor. Olacak iş değil. Süpriz mi olucak şimdi. Adam belki pahalı gelirse almayacak aracı. Burada cevap bulamazsam daha detaylı konu açmayı planlıyorum.
sigortam net bi acaip 1 ay oncesinde babam aradı fiyat aldı 625 dediler tamam yapın dedi oda, sonra gece 11 gibi telefon yanlıs bakmısız beyfendi 680 cıkıyo. gece gece kan gövdeyi götürdü evde dogru bakaydın banane falanda fismanda diye diye 650 civarına cekip bi hediye bonus chip para gibi bişiler verdiler
TSB Başkanı'nın açıklamarını felan okuyoruz.. Sanki küfür eder gibi yapılan bu serbest fiyatlandırma tüketicilerin yararına olacak, daha iyi fiyat alacaklar felan diye söylüyordu bu sistmeme geçerken..
Şimdi de sigortacılar kan ağlıyorlar, yok şöyle zarar yok böyle zarar diye..
Bu kadar da tüketici sömürülmez.. Zarar ettik diye oldu olacak bizi ....
İşte aşağıdaki linkte de bizleri nasıl enayi, soyulacak adam yerine koydukları sigortam.net tarafından da yayınlanan açıklama..
https://www.sigortam.net/trafik-sigo...rtasi-aciklama
Bunların hepsi bizim yararımızaymış mışmışmış.. Tabi yersek.. Eşşek olunca semerleri hazırlamış TSB vurdukça vuruyor..
ben böyle saçma dava görmedim komik, medyanın da sigortasının S sini bilmeden bu konuyla ilgili abuk subuk şeyler yazmasına söylenecek söz yok.
her malın bir maliyeti var geçen sene 50 TL olan mal bu sene vergi artışı hammadde fiyatları ıvır zıvır sebeplerle 200 TL olabilir, şimdi dava mı açılacak yok kardeşim enflasyona göre artır 55 TL olsun mu dicez.
motorsilklerin anormal arttı . hiç bir sigorta şirketi yapmak istemiyor . bir motor karşı tarafa anormal zarar veremez ki ?
sıfır araç aldım bugün
trafık 1280
kasko 1210
nasıl ama :D
Sigortayi kaziklamak kaskoyu kaziklamak vergi kacirmak mubahtir bu memlekette...
Bahsettiğin artışların makul bir seviyesi vardır, 2014 yılında 300 TL ye yapılan sigorta 2015 de 1500 TL ye çıkıyorsa bunu maliyet artışı ile izah edemezsin.
2015 yılı için ödediğimiz sigorta primi 2,088,873,005 TL sı. (Sadece otomobil için)
9. Ayın sonuna kadar sigorta şirketlerince ödenen toplam tazminat = 2,008,397,245 TL
Aradaki fark = 80,475,760 TL
Oranlama yaparsak 3 ay için ödenecek rakam 669,465,748 TL ( 2,088,873,005/9 x3 şeklinde hesaplandı)
Fark - -588,989,988 TL. Hesap ortada, adam neden zarar etsin ki ?
Rakamlar aşağıdaki sayfadan alındı. Resmi açıklanan rakamlardır.
http://www.tsb.org.tr/Document/istat...%202015-3.xlsx
Peki bunun gerekçesi ne ? 1 günde benim riskim mi artıyor. Poliçe hesabına esas verilerin tamamı yerli yerinde.
kişi yaşı aynı, araç yaşı aynı, ikametgah ili aynı, meslek aynı.
Tamam sigorta şirketi de ekmek yesin zarar da etmesin ama rakamlar çok ütopik olmaya başladı.
Karşılanabilir seviyenin üzerine çıktı. Yakında bunu gören birçok kişi sigortasız binecek araca, o araç gelecek senin benim aracıma çarpacak.
Bu sefer de kasko primleri şişecek, ya da kavga gürültü mahkemeler artacak vs vs. Sosyal tarafı da var bu işin. Nereye gidecek merak içindeyim.
İlk arabam 90 model Kartal'dı, 348 Tl'ye yaptırdım sigorta. Aradan bir sene geçti en ufak kaza kayıt vs yok 96 Tempra aldım 1070 tl sigorta çıktı. Sanırım hala da giderek artıyor anlam veremiyorum artık.
Biraz Önce Sigorta Şirketi Aradı Beyfendi Ticari aracınızın Sigortası Dün Bitmiş Yenileyelim mi dio.. 1650TL ... o ne lan araba taksidi gibi..
sigortasız gezip polisten kaçsak sanırım daha mantıklı olur .. :)