Valla saatlerce bekliyorsun. Arabayı sattığına lanet ediyorsun. Ama işte bir ibnelik yok. Ben teminat mektubunu alıp bankaya sordum. O da bana satışı yap gel vereyim paranı dedi. Satıştan önce parayı alacağın bankaya uğra, teminat mektubunu göster.
Printable View
Valla saatlerce bekliyorsun. Arabayı sattığına lanet ediyorsun. Ama işte bir ibnelik yok. Ben teminat mektubunu alıp bankaya sordum. O da bana satışı yap gel vereyim paranı dedi. Satıştan önce parayı alacağın bankaya uğra, teminat mektubunu göster.
hiç girme bu işleri , para bi tarafa araba b tarafa :)
konut kredisi çıkıyor tapu işleminden önce parayı sayıyolar, arabada niye böyle acaba?
Hiiç gerek yok elin oğlu 3 - 5 kuruş faizden kar edecek diye başını ağrıtma
Para bi yana mal bi yana
Gitsin tüketici kredisi çeksin
Riske ya da strese değer mi bilemiyorum !
Araba bir tarafa, para bir tarafa şeklindeki nakit alışverişleri tercih etmenizi naçizane öneririm...
Geçenlerde sattım kredili bir şekilde önce bankaya sorun araca çekilmiş kredi vs var mı her banka yazı vermeyebiliyor. Sonra satışı yapıyorsunuz banka hesaba geçiyor parayı ama plaka değişecek ise sigorta ruhsat kasko herşey yeni plakaya göre olmalı. Ayrîca şahısın krediden vazgeçme hakkı var.
işlemler bitmeden de oluyor başımdam geçen olayı anlatayım size
izmirden ist. geldim araca baktık ettik kredi için ruhsatı yolladık ön onayı aldık bankadan yazı aldık bastık gittik notere satışı üstüme aldım bankaya döndük banka işlemlere başladı araya öğle mesaisi girdi dışarda bekliyoruz satıcı ile bi tel geldi bankadan aracın geçmişinde pert kaydı var kaskoyu banka yapacaktı bu durumda kasko yapamıyoruz haliyle krediyi kullanamazsınız dedi kasko aşamasında ortaya çıktı durum eee ne olacak dedik satışı aldık ya satışı iptal edeceksiniz dendi gittik adama tekrar aracın satışını yaptık eğer art niyetli olsam satışı vermezdim adamda hiçbir hak talep edemezdi noter sözleşmesinde tüm paramı aldım diye imza atmıştı çünkü
Siz öyle bi durumda başka kasko yapan bir şirketten police kestirip banka ya iletirseniz onuda kabul ediyor yalnız . Keşke öyle yapsaymissiniz
Bu arada konu altında çok saçma yorumlar var yok kredi cekmesin nakit alsın yok elin oğlu onu yapmasın bunu yapsin sizene kardeşim milletin hesabından kitabindan kendi işinize bakın