trafiğin iyice bo.u çıktı zaten. Ne mobese nede eds hiç birine güvenmeyecen alacan arabana güzel bi ön arka hd kayıt sistemi.
Yoksa bu ülkenin adalet sisteminde katil olursun.
Printable View
Sabah az kalmıştı katil olmaya. Salağın biri sağ tali yoldan atladı üstüme, korna yaptım yok.
Ben de sağından geçtim atladım önünde vurdum durdurdum. İndim gittim camı bi açtı kadın.
Dedim arkadaşım bakıyor musun aynana ? Üstüme geldin az kaldı refüje çıkıyordum. "görmedim kusura bakma"
Dedim şaka mı yapıyorsun araba kullanıyorsun sen ne demek görmedim ? Ya benim şansıma ya karşı tarafın şansına bişeyler yaşandı sabah.
Sakin olayım diyorum ama bu ve benzeri hayvanların içinde araba kullanmaktan nefret ettim. Sol çamurlukta gitti tabi önemi yok.
Atladım arabaya sürdüm işe geldim. 4 gün ün 2 günü olaylı geçti var başımıza gelecek ama bakalım.
Benim bildiğim trafik kazalarında asli ve tali kusurlar yazardı. Ağır kusur nedir? Nerede açıklanmış?
Kusurlu olan bir taraf olmasa kaza mı olur? İllaki biri hız sınırını aşacak, takip mesafesini korumayacak, kırmızıda geçicek, ters yöne giricek, durulmaz yerde durucak vs. hangileri ağır kusur olucak.
Arkadaşlar kasko ile sigortayı karıştırmayın. Kasko her türlü ödemek zorunda. Sigorta ödemeyecek.
bu düzenleme nasıl olsa kaskom var diye her hareketi yapanları engellemek için yapılmıştır.
bildiğim kadarı ile avrupada ve amerikada bu tarz şartlar var.
Örneğin,
kabak lastik ile yapılan kazalar
kaza sırasında cep telefonu ile ilgilenme
aşırı hız sebebi ile yapılan kazalar vb durumlarda sigorta ödeme yapmayabiliyor.
bence türkiye için erken bir uygulama trafik eğitim seviyesi bunlara hazır değil, acenteler ile müşteriler arasında gerginliklere sebep olacaktır.
Hiç mantılı bir uygulama değil, tek örnekle sigortalıyı mağdur edip parasını ödetmiyorum bakınız:
Sizden önce yola yağ boşaldı, yoldaki yağ sorumlu kişi yada kurumlarca temizlenmedi ve siz hız sınırına uyduğunuz halde yoldan çıktınız/ takla attınız vs ve trafikteki/yol kenarındaki araca vurdunuz. Trafik geldi ve yağ döküldüğü tutanaklara geçilmedi, bu sırada olay yerinde değil hastahanedesiniz ve durumdan habersizsiniz/olay yerindesiniz ve tutanağın doğru tutulmasını sağlayamadınız. Sonuç olarak sigorta firması ben ödemiyorum, sürücü hatalı aşırı hız yapmış dedi. Durumu ispatlayamıyorsunuz ve bütün olan biten masraf üstünüze kalıyor. Bu bahsettiğim yola yağ vb madde dökülmesinden kaza geçirip mahkemelik olan ve hatta hayatını kaybedenler oldu bu ülkede, merak edenler biraz araştırma yapıp bulabilir.
Çok üşenen, yok olur mu öyle şey diyenler için örnek link vereyim (http://www.hurriyet.com.tr/karayol-cikmazi-25520246)
Durum böyle iken, her türlü karar alınırken sigortalı değil sigorta eden gözetilirken yerinde bir karar olmuş demek saflıktır. (Saf: fazla iyi niyetli kimse)
Bunun dışında Türkiye'yi Avrupa ya da Amerika ile kıyaslamak da ayrı gereksiz. Kuzey Avrupa ülkelerinden birinde aşırı hız yüzünden aston martin e el koymuş bir o kadar da ceza yazmışlardı sürücüsüne. Şimdi bu tarz bi kıyas yapıp keşke bizde de olsa demek gibi bu sigorta düzenlemesine bakıp orda var burda var demek. Ne vatandaş bilinçli ne de devlet sorumuluk sahibi, kıyas yaparken buna göre yapıp evet iyi güzel demekte fayda var.
REsmi gazetede yayınlanmış..
http://www.hurriyet.com.tr/trafik-si...pildi-40050682
Böylelikle tüm kararlar, inisiyatifler sigortaya kaldı.. Biz figüran olup onlar ne derse onu ödeyeceğiz, kimin mağdur olup olmadığına sigorta bakacak..
sanki ülkedeki resmi trafik ve ilgili kurumları her işlerini kusursuz yapıyor, sanki kazalarda hep tek suçlu sürücelermiş gibi bide böyle bi kanun çıkarıyorlar. Ulan ilgili birimlerin umrunda değil yolların ne durumda olduğu. Yeri gelir kasalar-torbalar abuk sabuk malzemelerdüşer, yeri gelir devasa çukurlar çıkar kaçayım derken kaza olur. Yol yapısı zaten mühendislik faciası Türkiye'de,10 şeritten 3 e düşen yollar, kendi su birikintisini bile tahliye edemeyen otoban. Ondan sonra kaza oluyor. E bu durumda yine güdülen vatandaş yani ?
2. aracım ilk aracımı 3 ay kadar kullanmıştım. Sigrtam 1170, kaskom ise 1280 çıktı. Araç i10 1.0 style ov. Şimdi sigortaya düzenleme geldi diyelim, biz iptal edip tekrar yaptırabiliriz sanırım.