18 haziranda 3 hafta kadar dallas'ta olacağım.
araç kiralayıp eyalet içinde takılma düşüncem vardı.varsa oranın trafiğiyle alakalı bilginiz tavsiyeniz,paylaşırsak süper olur.
Printable View
18 haziranda 3 hafta kadar dallas'ta olacağım.
araç kiralayıp eyalet içinde takılma düşüncem vardı.varsa oranın trafiğiyle alakalı bilginiz tavsiyeniz,paylaşırsak süper olur.
DOA bi el at şu işe kanka :D
Amerikada polis sıkıntı yaw. Hanım LA de sapağı heç görüp sinyal verip dalmış hop kızların ensesinde polis belirmiş. Sapacağınız sapağın şeridine 400 yard mı metre mi ne önceden girmiş olman gerekiyormuş. Yapıştırmış direk cezayı.
ehliyet konusu biraz problemli, herkes normal turk ehliyetiyle 6 ay kullanabiliyorsunuz diyor. ancak gecenlerde polis bir arkadasimin aracini bagladi, california ehliyeti olmadigi icin. araci cozmeye gittigimizde polise sordum ilk 6 ay kullanamiyor muyuz uluslararasi gecerli ehliyetle diye, oyle birsey yok dedi. oto kiralamacilarindan kiralayabilirsiniz, onlar sadece paraya bakiyor ama legal olarak kullanamazsiniz dedi.
he ama soyle bir detay var, son 1 senede totalde ortalama 12.000 mil yol yaptim, polis beni 1 kez cevirdi, o da yanlis bisey yaptigimdan degil, cevirme vardi butun araclari ceviriyordu, ehliyetimi sormadi bile. alkol kullandinmi dedi hayir deyince birakti..
riske girerim ben diyen ehliyetsiz bile kullanmayi deneyebilir. zaten eyalet yasasina gore, cevirme olmadigi surece(cok nadir cevirme yapiyorlar) surucu yanlis bir hareket yapmadigi surece polis ceviremiyor. cevirmeye hakki yok. ister ehliyetiniz olmasin, ister alkollu olun. arabayi duzgun kullandiginiz surece cevrilmiyorsunuz polis tarafindan.. (ihbar olmadigi surece)
simdiki ehliyetten daha gecerli oldugunu sanmiyorum. tabi turistik gelimde problem olmaz, ancak aylarca kalma planinda kesinlikle yasanilan eyaletin ehliyeti isteniyor. ornegin californiada yasayip, arizona ehliyeti bile kullanamiyorsun.
yeni turk ehliyetini uzerinde yazanlari daha rahat okuyabilecekleri bir sekilde yapsalar bari.. eski ehliyetler tam bir tasarim harikasi oldugu icin on yuzundeki bilgiler ingilizce yaziyor, arka yuzdekiler tamamen turkce :)
HIN'e gitmeden gelme sakın. Boston'da gitmiştim. Tadı damağımda kaldı.
for more information please check this out ;) http://hotimportnights.com/
Yapıyorlar ama polislere uzakta yapıyorlar :) draglarıda zaten sürekli polis basıyor :)
East ve West Coast'da yasamis biri olarak ilk farkettigim California'da ne kdr polislerin daha rahat oldugu. Daha az sayida polis var, 5 yildir stressiz surmemistim burasi ilac gibi geldi. Dikkat etmek ve abartmamak lzm tabi
Turk ehliyeti ile araba alabilirsin ama sigorta ucreti cok tuzlu olur
Buranın ehliyeti var bende ama kayıtlı geçmişim olmadığı için sigorta tavan ödüyorum, TR'deki zorunlu trafik sigortası dediğimiz kapsamdaki sigorta aylık $150-200 arasına geliyor. 3-4 yıldır buradaki green cardlı kazasız arkadaşım $50 ödüyor aynı şeye, aylık olarak :)
Buraya gelmişiz 4 silindir arabaya mı binicez :D Ama aklımda var yine kısa süre binip satmalık eğer denk gelirse.
Burada da hiç çevirme yok işte, ama adım başı polis. Her şey farklı arkadaş :)
NJ'de de bir arkadaş komşumuzun arabasına dokundu burada, yerel ehliyeti yok yıllardır ABD'de olmasına rağmen, polis gelince "siz geleli 6 aydan fazla olmuş, buranın ehliyetini almanız lazımdı" diyerek girdi olaya. Bu da sizin oraya göre farklı sanırım.
Güzel bilgi konusu oldu bu. :D
ABD ehliyetim olmadigi ilk zamanlarda cevrilmistim pasaport ve turk ehliyetimi vermistim polis bilmemkac gunun kalmis sonrasinda arac kullanamazsin demisti ( her eyalet farkli gidilen eyaleti arastirin ) . Polis uygulamasi yok senede birkac kez haric ki bu hafta sonu onlardan bir tanesi Amerikan futbolu sampiyonluk maci var bugun ve insanlar deliler gibi iciyorlar herkes party modunda. Ben 9 senede 3 kez ceza yedim 2 si on plakam olmadigi icin ( modifiyeli araclar buradada sabikali. Cok dikkat cekiyor diye evo, sti kanadi sokenler var ) . Kasko icin guzel rakamlar alinabilir egerki sehir disinda bir adres gosterebilirseniz .Ben 335 icin aylik $80 gibi birsey oduyorum full kasko yas 34, 6 yildir ABD ehliyetim var.
Bu ne arkadaş her türlü ceza yapıştırıyorlar sanki :D
Gidin İngiltere ya arabanın a sı bile lazım olmaz kafanız rahat gider dönersiniz :)
Yok araba alması yok vergisi yok polisi osu şusu busu pıfff...
Sınırsız bilet tamamdır kafa rahat.