User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Golf 6 Devirdaim Pompası Sorunu ?

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow Golf 6 Devirdaim Pompası Sorunu ?

Kendi şahsi aracımda su soğutma sıvı seviyesi uyarısı verdi.Özel servise gösterdim 50 bin 55 bin arası dizel golflerde bu sorun olabiliyor değiştirmek gerekli dedi ve 400 500 lira fiyat biçti.Bende şimdilik kalsın eksildikçe su koyarım dedim fakat ne yapmam gerektiğini karar veremedim fiyat biraz çok gibi böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı aramızda sökülüp tamir edilebilinir mi bu parça ?

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Serviste arkadaşım 60.000 bakım dahil 900 kusur tl ye değiştirdi devirdaim pompasını aynı sorun vardı. Kronik diyebiliriz.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Serviste arkadaşım 60.000 bakım dahil 900 kusur tl ye değiştirdi devirdaim pompasını aynı sorun vardı. Kronik diyebiliriz.
    İyi paraymış fakat triger değiştimi acaba fabrikadan servislere bildirim gelmiş ve trigerin daha ilerleyen km'lerde değişmesi gerektiği söylenmiş diye bir şey duydum..

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Faturayı koyarım buraya akşam isteyim neler değişti tam bilmiyorum ama baya bir iskonto yaptı servis.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Faturayı koyarım buraya akşam isteyim neler değişti tam bilmiyorum ama baya bir iskonto yaptı servis.
    Çok iyi olur hocam sana zahmet

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devirdaim tam bozulursa kayışıda koparır daha ciddi zararlar gelir aracınıza 400-500 nüyük bir meblağ değil, en kısa sürede yaptırmanızı öneririm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı utkunoa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devirdaim tam bozulursa kayışıda koparır daha ciddi zararlar gelir aracınıza 400-500 nüyük bir meblağ değil, en kısa sürede yaptırmanızı öneririm
    Zaten anladığım kadarıyla soğutmuyor motoru çünkü biraz gezdim arabanın deviri yüksekte çalışıyor ve çok sıcak hava veriyordu motor

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten anladığım kadarıyla soğutmuyor motoru çünkü biraz gezdim arabanın deviri yüksekte çalışıyor ve çok sıcak hava veriyordu motor

6-7 ay patlak devirdaimle gittim seytanla oynadım diyebilirim geri geri gelirken su ip gibi yola akardı veya calısırken catır catır su akardı arabadan stop edince 2 litre su eksiltirdi.. Olay parasızlık degil inat sadece, En son söktürdüm 20 yıllık orjınal devirdaimi görünce sasırmıstım..Gecmiş olsun fiyat makul bence hemen degiştirin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6-7 ay patlak devirdaimle gittim seytanla oynadım diyebilirim geri geri gelirken su ip gibi yola akardı veya calısırken catır catır su akardı arabadan stop edince 2 litre su eksiltirdi.. Olay parasızlık degil inat sadece, En son söktürdüm 20 yıllık orjınal devirdaimi görünce sasırmıstım..Gecmiş olsun fiyat makul bence hemen degiştirin
    Teşekkür ediyorum bilgileriniz için.Siz biraz geç değiştirmişiniz allah korumuş

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Benim Corolla'da da 70 bin bakımında değişmişti kaçırmadan dolayı, abartı kaçırma yoktu hatta neredeyse hiç yoktu ama garantili iş oldu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim Corolla'da da 70 bin bakımında değişmişti kaçırmadan dolayı, abartı kaçırma yoktu hatta neredeyse hiç yoktu ama garantili iş oldu..
    Benimkide kontrol edilecek sanırım ondan sonra gereken yapılacak.Ama servis para almak için bozuk olmasada değiştirecek diye düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o modellerde kronik devirdaim problemi var endişelenmeyin değiştirmekten başka çareniz yok
    RACE WERKS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tdipower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o modellerde kronik devirdaim problemi var endişelenmeyin değiştirmekten başka çareniz yok
    2012 Golf marka araçta kronik böyle bir problem olması beni çok şaşırtıyor almanda japonda böyle şeyler görmek çok ilginç

gokhansaler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hortlatayim) 5 hafta once arac 60.000 bakimina 58.000 km de girdi golf 6 im alttaki koruyucu plastigi sokulunce gorduk ki islaklik var baktik aradik su da eksilmeyince pek anlamamistik, 3 hafta once arac su eksiltti fakat ben kaputun altiyla cok hasir nesir oldugumdan fark ettim isik falan yanmadi, servise gittim su eklendi bir daha azaltirsa gel kacak mi bakalim dedi ve bugun sabah baktim yine eksiltmis gittim ve ayni teshis kondu devirdaim dendi. Ha sokulup bakilmadi bir ara getir sokup bakalim gercekten o mu yoksa termostat mi dediler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada devirdaim pompası değişirse 800 e yakın tutar tahmini dedi servisteki ustam 400 500 parça desek yuvarlama o rakamlara gelir dedi, ankaradaki parçacımı aradım 130 ama sen kararlaştır gerekeni yaparız dedi........

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam arkadaşlar bugün izinliydim ve arabayla uğraştım..Öncelikle sabah servise gittim (özel bosch servisi) ve derdimi anlattım. Servisin devirdaim pompası diyip 2-3 gün bırak arabayı biz bi söküp heryeri bakalım dediğini söyledim.Araç soğuk havalarda 2 gün kullanılmadığında falan su eksiltiyordu bariz fakat ışık yakmıyordum ekliyordum üstüne velhasıl kelam ilk işlem alt korumayı söktük tabi sökerken gördük ki vidayı sürtmüşüm içim sızladı )

daha sonra altına baktık ıslaklığı gördük fakat yeri tam bulamadık ***** geri indirdik üstten baktık pek bir belirti yok devirdaim a dair

bu arada arka arkaya 2 tane bmw x6 geldi ufak tefek arıza değişim için ***** ustam sağlam ) güvenim tam arkasına mercedes jeep ve basık range gelince kendimi kötü hissettim

her neyse asıl mevzuyu sökünce bulduk

termostat! aslında termostat bozuk falan değil çalışıyor harika işlev görüyor hemde cıncık gibi(adana tabiriyle tertemiz)
    fakat bozuk olan kaçıran ringmiş meğer

eski ringin hali....

Napalım dedim abi dedi ring var elimde taktı da üzerine parçanın eğer ki diyorsan çok da pahalı değilse ara servisi parçayı sor varsa ellerinde uygunsa al dedi temiz iş olsun çok parça söktük sök çıkar yapmayalım bidaha dedi tamam dedim servisi aradım var gittim iskontolu aldım (kardeşim çalışıyor ***** ) geri geldim aldım dedim abi sen bunu böyle aldın mı dedi ve bana baktı evet dedim abi takılmış sökülmüş parça antifiriz yemiş yağlanmış bu niye bakmadın ki dedi dellendim tabi yengeç moduna girdim geri gittim iade ettim paramı aldım geldim eski parçanın termostatı çalışıyordu sadece ring kaçırıyordu çünkü artık işlev görmüyordu dümdüz olmuş kireç tutmuş bitmişti baktığımızda..

her neyse yeni gibi yaptı ustam ve taktı yerine tabi ben bu ara gaz kelebeğiyle oynuyorum ustam sağ olsun anladı bakışlarımdan hemen cıncık gibi yaptı ama sonrasının fotosunu çekmeyi unuttum

her ne kadar egr yazılımla kapalı olsa da bir ara temizleticem gidip... Arkadaşlar bunu yazmamın sebebi servis durduk yere parça değiştirmeyi seviyor, kim bilir belki de kime taktılar o bana verdikleri parçayı da adam kabul etmedi sonra geri söktürdü.. Arabanızı iyi tanıyan birine götürün ben iyi yoldan döndüm uyguna geldi 3 saatlik işlem sürdü

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)