Çebi otonun ilan başlıklarına hastayım :)
Printable View
Çebi otonun ilan başlıklarına hastayım :)
Arkadaşlar auto coşkun veya auto Bey . Bilen alışveriş yapan var mıdır ? Ben İzmir deyim, 4-5 araç belirledim gittim mi hepsine birden bakacağım. Buradaki TT ile ilgileniyorum.
İki galeriye ait ilanlar aynı araca ait. Bir aydır fiyatı değişiyor. Önce 91 sonra 87,5 sonra 82,5 sonra 90 ve şu anda aurobey de 88 , coşkunda 99 görünüyor.
Bağcılar gördüm mü bende es geçiyorum direk ilanları. Hele ki araba piyasadan çok ucuzsa direk kapatın ilanı. Ekmek yedirecek bişey olsa sahibindene düşürmeden paylaşırlar aralarında zaten. Ekspertiz konusunada dikkat edin Yiğit abinin dediği gibi. Değişmiş parçaya ayar için falan sökülmüş takılmış muhabbeti yaparlar dikkat...
gerekirse 2.yere gösterin içinize sinmezse.
istoç ve otocenter herhalde hayatım boyu tek bana denk geldi ama bir tanemi düzgün esnaf olmaz.. illaki vardırda bana ömrüm boyu hiç denk gelmedi..
ne zaman gezmeye araba bakmaya gitsek hangi aracı sorsak hep bir katakulli hep bir yalan dolan .. dediğim gibi illaki vardır içlerinde iyisi dürüstü ama sanırım bana denk gelmedi..
Durum anlaşıldı o zaman. Gidip bakmaya gerek yok. Sahibinden araştırayım biraz, hatta tt konusu vardır oraya yzayım belki forumdan bilindik bir araç denk gelir.
Gerçi dolandırıcılık her yerde. Geçen ay eşime kadjar almak için Esenyurt bika otomotiv e gitmiştim. Koca plaza , yetkili satıcı. Alttan darbe almış , ne var ne yok değişmiş arabayı hatasız diye satmaya çalıştılar. Gidip sıfır km satın aldım sinirlenip.
Şu andaki aracımı Bağcılar' da bir galeriden aldım, ekspertiz falan yaptırdım dedikleri harici bişey çıkmadı ama yazılanlardan sonra tekrar yaptıracağım vallahi :D
Benim aldığım galeri ikinciyeni.com' daki ihaleden araç alıp satan bir galeriydi. Değişen, boyanan herşeyi açık açık söylediler ekspertizde de farklı bir şey çıkmadı ama işkillendim şimdi :D
1996 dan Beri Otocenterdayız Doruk Otomotiv olarak daha bugüne kadar bir tanesi bize gelipte şöyle böyle demedi. Her yerde bozuk esnafta iyi esnafta vardır yeter ki denk gelin.
Kendi kendimle tezata düştüm. Araba bulamamaktan dolayı iyice sıkılmıştım ki. Bağcılar auto mall da bi fluence ilanı gördüm. 53.500 yazıyordu 51 gibi alsam iyi diye telefon açtım. Adam direk 50.500 olur esnafsan dedi. Ald filodan çıkma araç. Kaporta ekspertizi bakım geçmişi ve tramer kaydının ekran görüntüsünü attı. Herşey güzel gidiyordu. Kestim uçak biletini çıktım yola. Neyse vardım arabanın başına. Yine de nolur nolmaz diye boya makinasıyla baktım. Verdiği ekspertizle uyuşuyordu ama arabanın resimdeki arabayla alakası yoktu. Resimlerde gümüş gri oluşundan mütevellit çok diri duran araç yanına gittiğimde her yeri (tavanda dahil olmak üzere) derin değil ama irili ufaklı çiziklerle doluydu. Haliyle midem bulandı.Keşke bana söyleseydiniz bu halde olduğunu , böyle olacağına boyalı olsaydı daha iyiydi dedim. Klasik bahaneler abi 2.el araba alıyorsun normaldi muhabbeti. Normal değil hemşerim dedim. Sen bana söyleseydin ben ona göre gelirdim.Arabayı almaktan vazgeçtim. Ben esnaf olarak tiksiniyorsam içime sinmiyorsa müşteriye nasıl satacağım ? Allah var rakam uygundu ama ben içime sinmeyen arabayı almıyorum. Çünkü herkese anlatamazsın daha 3 yaşındaki arabadaki çizikleri. Dün sabahın 5 inden beri yollardayım. Hala da otobüsteyim. 500 liram gitti zamanım gitti ve en önemlisi çok yoruldum. Siz siz olun Bağcılar'dan araba falan bakmayın. Hatta oradan geçmeyin bile hiç sevmedim orayı.
Valla su anki arabami galeriden aldim. Galerinin reklaminida yapmayayim ama dediginin harici bisey cikmadi aracta. 2,5 yildirda keyifle biniyorum. Ama simdi bagcilardan araba almak. Ne bileyim.
Galerilerin çoğu ihaleden araba aldığı için genelde aynı arabalar geliyor o yüzden atıyorum symbol araçtan en iyi geleni önüne arkasına galerinin ismini pleksi yaptırıp takıyorlar ve daha sonra gelen symbolleride aynı şekilde yeni fotoğraf çekmeden koyuyorlar bu şekilde yapanlara dikkat edin derim işin içinde olan biri olarak söylüyorum plakası gizli olanların çoğu o araç değildir. Bu arada geçmiş olsun herkes esnaf olamıyor
ben otozen e güvenirim. 4 araba aldım dördüde kazasız boyasız dediler kazasız boyasız çıktı. 4 aracıda aldığım fiyattan daha pahalı sattım. galericiden alıp daha pahalı satabildiğim tek araçlarım otozenden aldıklarım oldu hep.
onun dışında çok yamyam esnaf dolu otocenterlar filan. aralarında iyileri denk getirmek lazım. zaten 2 sohbet edince anlarsınız.
ancak araba almaya giderken aracın kötü çıkma ihtimalini hep düşünün arkadaşlar. istiyorsunuzki telefonda ne derlerse doğru çıksın. allah aşkına dürüst kaç tane arkadaşınız var onu düşünün önce. zaten galericilerde şans hep %50 dir. yarısı yavvvşaksa, yarısıda iyi adamlar vardır. yani tamamı kötü değil. ben yüksek mühendis galericide tanıyorum adam gibide adamdır.
@İbrahim33
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Bu araba içinde yaşadıklarının aynısını yaşadım o.ç. bide yeminler ediyodu arabanın kafa farklı arka taraf farklı Bağcılar esnafı yada başka yerin esnafı farketmiyo o.ç.heryerde aynı
Benim arabayı aldığım galeri gerçekten güzel esnaf, ben aldığımda benim arabadan 2 adet vardı elinde ikisininde olması gereken gibi ayrı fotoğrafları ve ilanları vardı. Çoğu aracını ikinciyeni.com' dan alıyor zaten ikinci yenide tüv belgeli ekspertizli satıyor araçlarını. Söylenilenler gibi her türden esnaf var. Misal Üsküdar' da esnaf tanıdığım var, hep boyasız araba satar ama kilometreyle oynamaya bayılır :) Bize bile yalan söyler o konuda. Ben araba bakarken Bağcılarmış, Esenyurtmuş ayırt etmem, ilandan daha belli oluyor bence nasıl bir satıcı olduğu.
Hayatımda galeriden araba almadım aldırmamda yakın cevreme, dürüst esnaf yok mu var fakat sayısı çok az .
Benim yerim otocenter da buralardan arac almak isteyen arkadaşlara yardımcı olurum dileyen olursa. her zaman dediğim gibi 1 kasa domateste illaki çürükler çikar. elimden geldiğince yardımcı olmak isterim
Benimde Bursa eski otokoop araç bulursunuz nasıl esnaftır diye sormak istersiniz yardımcı olurum
Bizde automall'de esnafız.
Gider bakarsın arabaya iyice arastırırsın. Hosuna giderse alır gidersin. Bende kalkıp ananesinin babannesinin üstüne araba yapıp Bagcılar esnafından daha cakal adamlardan arac almam.
ben galerici olmama ragmen alırken expertiz yaptrıyorum yedek anahtarı olmayan aracı almıyorum mümkünse max 3. sahibi ise alıyorum.
Hepsi aynı değildir tabi ama genele konuşmak gerekirse ne kapılarına giderim , ne konuşurum.
Esnaflık başka bir şey , temiz araba satmak başka bir şey. Elindeki araba temiz olabilir ama ben ESNAF adamla ticaret yapmak isterim.
Oradaki esnafın bir çoğu çok afedersiniz hayatında bir *** olamamış kapının önüne 3-5 araba çekip patron tribine girmiş keko tayfası.
Adama arayıp fiyat soruyosun teklif veriyosun seni azarlıyo, senin paran yetmez tarzı tavırlar , git şuna bak buna bak ,
Kuzenime bir golf alıcaktık 2-3 tane bağcılar aradım hepsiyle telefonda kavga ettik , o da 2-3 lira yazan fiyatın altına teklif ettim diye.
Hepsi hep bir ağızmış gibi atar gider yapıyor işte ölücü muamelesi yapıyor falan , diğer ilanlarına bakıyorum kapıdaki 5 tane arabası benim bir arabam ancak ediyor :)
Zaten tüccar esnaf olsa parayla iman ilişkisini çok iyi bilir ama işte dediğim gibi o işler 200 300 bin sermaye bulup dükkan açmakla bitmiyor.
İşin özü , gider 2 lira fazla veririm , kurumsal firmadan alırım , itin köpeğin ağız kokusunu çekeceğime.. Bir kuruşumu da yar etmem.
Al satcı ilanını bi bakmada anlıyorum ki :) yalan yok abi bende yaptım al sat hem.keyfi hemde kâr ettim haylada yaparım ama ben düzgün mal adım sattım boyasız arabayı yol teptim araştırdım uyguna buldum ticarette alırken kazanılır ha ben yılda bi kaç tane aldım sattım çünkü asıl işim bu diğil bide galericiler vergi verip bu işi yapıyoken ben bana sunulan 3 hakkımı geçmiyorum eşin dostun üstüne alip satmak ne biliyim etik gelmedi hiç bi çok da dost edindim caddy sattım 2014 te adam 1 sene boyunca aradı durdu abim nasılsın ne var ne yok gibisinden . Ticareti dürüstce yapmak şart gerisi gelir :)
valla durust adam kalmamıs gecenlerde rizeye cay icmeye gidiyordum az kalsın adamın lafına guvensem bide derler karadenizden bozuk adam cıkmaz sahsen arabayı begenıyorum son olarak nerdeymıs diye baktıgımda bagcilarsa kapatıyorum uzulerek zaten antalyadan kalkıp istanbuldan araba almak demek bızım ıcın daha dogrusu kendım ıcın baslı basına rısk.saded olarak ordan araba alma burdan araba alma galericiden alma ne yapıcaz anlamadım valla kafalar karısık karakterler bozuk
Baska sehirden araba almayi dusunenlere soylutorum, gezenadam diye bi olusum var. inceleyin, en azindan git gel yol parasi + zaman kaybetmezsiniz.
Face de takibimde, hondacılar kızmasın ama eksper yapılan hondaların çoğunı almaktan vaz geçiyorlar.
Geçen bir golf 4 paylaşımı vardı akıllara durgunluk verir. Araba feleğin çemberinde roll yapmış ama ilanda sıkıntısız yazıyor.
Fotoları gördüm yok artık dedim. İstedikleri fiyatlar da ( 150 - 200 TL arası ) bence makul. Genelde 40 foto ekliyorlar eksper yaptıkları araca.
Bence başarılı fikir kim düşündüyse tebrik ederim.
o Golf bu golf galiba :hehe: maşallah felek cemberi spec
ANTALYA
Manisa’dan Emin bey icin... - gezenadam.com.tr | Facebook
Aynen bu golf şaka gibi :)
Şöyle bir hizmetleri de varmış bu da başarılı, plakayı yazıyorsun eğer ekspertiz yapmışlarsa ücreti mukabilinde repor + fotolaro gönderiyorlar.
27AJ544 | GezenADAM
Beterin beteri var,160.000 km demiş hahahah :D
AFYON DAZKIRI
Bir muşterimiz icin... - gezenadam.com.tr | Facebook
Benim kuzenlerde ayrı ayrı iki dükkan automallde. Dönen muhabbetler, ayarlanmış ekspertizler vs cidden şaka gibi bağcılar dolaylarında. Kimse inkar edemez üç beş tefecinin sağladığı bereketle iş yapan yerler. Alıcı kitlesinin çoğu arabanın nasıl olduğundan çok alıp alamayacağıyla ilgileniyor. Vadeli vs aldıktan sonra ödeyemeyip 3-5 düşüğüne gelip aynı arabayı geri veriyor. 10 esnaftan 9u satarken biz hep burdayız izlenimi verir sorun çıkınca almasaydın iyi baksaydın moduna girer, girmese olmaz zaten para kazanamaz. 95 model arabanın fren ampülü patladı diye geri getirip başka araç alana bile şahit oldum.
Dürüst esnaflarda var tabi hakkını yememek lazım, Bağcılar-galeri ikilisinin olduğu ilanları direk kapatan biriydim ama bağcılardan hemde bir galeriden araç aldım ve hala nasıl bu kadar temiz araba denk geldi inanamıyorum
Bu gezenadam oluşumu güzelmiş siteyi biraz inceledim. Yalnız satılan arabaların fiyatları moral bozuyor.
İkinci el araç satışında sahteciliğe emsal ceza
İkinci el arac satışında sahteciliğe emsal ceza - Cumhuriyet Turkiye Haberleri
genellemek yanlış ama malesef bizide çok yanılttı bağcılar esnafı. eğer esnafsan - yaa bizde bakmadan aldık - yan galeriden geldi - takasla geldi bilmiyorum - ay orada da mı boya varmış -gibi muhabbet olamaz. amaç araç başına gelsin anlamazsa çakarız anlarsa fiyat kırarız olmadı başka araba çakarız . durum tam anlamı ile bu. adam nereden gelmiş, vakit ayırmış, para harcamış, bunlar için hiç bir önemi yok.
hepsi aynımıdır bilmem ama cogu yapışdırma derdinde
Dün asker arkadasım aradı caravelle var oto center bagcılarda bakarmısın 40.000 de dedi gittim cillop gibi araba.
boya yok denilmiş servisten sorgulattım airbag acık cıktı,
https://i.hizliresim.com/yErRvM.jpg
90.000 tl yazmıştı 81,000 e aldı buguün.