Edevletten yatan maaşına bak. Düşük ise dava açarsın.
İşe gitmemezlik yapma. 3 gün habersiz gitmezsen işveren seni çıkartabilir direkt.
2016 yılı kıdem tazminatı tavanı 4.092,53 TL (en azından haziran sonuna kadar).
Printable View
Edevletten yatan maaşına bak. Düşük ise dava açarsın.
İşe gitmemezlik yapma. 3 gün habersiz gitmezsen işveren seni çıkartabilir direkt.
2016 yılı kıdem tazminatı tavanı 4.092,53 TL (en azından haziran sonuna kadar).
gıtmemızlık yapmadın cıkartıldın dedıler tmm dedım 21 ısımı sonlandırdılar dedım para yatmadan ımza atmam sımdı aradım ınsan kaynakları dıyo yanlıslık yok maasında ıcınde dedım yanlıslık var dıyo senın daha once hareketlerın vardı falan dedım kıdem ıhbar artı maas yatırcaksınız avukatla halletmıyım dedım tmm hesaplayıp doncez dedı yarın haber ver dedım
ımza attım bı kagıt yok suan cıkısta dahıl pazar gunuyle ılgılı zaten raporum var
eğer çıkışınız verildiyse gidin İş mahkemesine hakkınızı alırsınız, alo170 çalışma durumu sona erdikten sonra pek işe yaramıyor, ama çalışıyorken ücretle ilgili sorunlarla ilgili hakkınızı almanıza yardımcı olur, bimerden de hızlı bir şekilde sonuç alabilirsiniz
Raporunuz 21.02.2016 tarihli ise 22-23-24-25 inde işe gitmediniz mi?
hayır pazar gunu genel mudurumle konustum soylendı tazmınat alıcagım tmm dedım parayı yatırınca ımza atmaya gelırım tmm dedıler cıkısımı verdıler ama elıme bı belge vermedıler
kendılerı kovduklarını soyledıler
Söylem hiçbir şeydir..
Adamlar "biz söylemedik, o kendi işe gelmedi" deseler iş akdini haklı fesihe giderler.
Yazılı / imzali birsey alana kadar işe gitmeye devam et.
Muhtemelen belirttiğim tarihlerde işe gitmediğin için tutanak tutup haklı fesih yoluna gidecekler. Keşke olaylar patlak verdiğinde danışsaydın.
Kanuni açıdan işe gitmediğin için ihtarname yollayıp senden savunma yapmanı ve geçerli delil (rapor) sunmanı isteyecekler. Sen de sunamayacağın için haklı fesih yöntemiyle tazminat hakların elinden almış olacaklar. Tek iddian varsa yıllık izin alacakların olacaktır.
Geçmiş olsun...
Fazla Mesai - Ulusal Bayram Genel Tatil ücreti - Yıllık ücretli izin alacağın var mı?
Adamlar seni çıkarmadan önce biz seni çıkaracağız diye bir bildirimde bulundu mu?
İşten seni neden çıkardılar?
Hangi tarihte işe başladın ne zaman çıkışını verdiler. Haftada kaç saat çalıştın, pazar günleri çalıştın mı (1. soru da bununla ilgili)
2 gün işe gelmedi deyip sözleşmeni feshetseler bile bu fesih haksız fesihtir. İşveren işe gelmeyen işçiye ihtarname çekere işe dönmesi konusunda ihtar çekmeli, eğer işçi mazeret sunmaz yahut işe gelmezse bu durumda haklı fesihten bahsedilebilir.
Maaşınız asgariden yatırıyorsa, fazla mesainiz ödenmiyorsa haklı fesih sebebidir(prosedürleri var)
Yıllık ücretli izin kıdem ihbar fesihten sonra muaccel olduğundan fesihten önce bu alacaklar istenemez.
Özelden işverenin numarasını yaz ben hayrına arayıp konuşurum.
Tabi en önemlisi, işyerinde 30dan fazla kişi çalışıyor, ve senin işe devam etme niyetin varsa işe iade davası açıp işine geri dönebilirsin. Bunun için belirsiz süreli iş sözleşmen olması yahut belirli süreli iş sözleşmenin birden fazla yenilenmiş olması gerekiyor. Davayı kazanırsan, 4 net maaş işe de başlatmazlarsa 4 brüt de öyle alırsın. 1 senede dava biter. Bu aşamadan sonra da kıdem tazminatını ve diğer haklarını alırsın.
alacak ıznım yıllık ızınden 4 gun var vardıyalı oldugum ıcın pazar gunlerıde calısıyordum ısten cumartesı gunu mudurum telefonda hakaret edıp ertesı gun ıse gelme dedı ben ertesı gun raporum ve ıs gorememezlık raporumu aldım pazartesı gorusmeye gıttım ısten cıkarıldım soylendı tmm yasal haklarımı verın dedım ayrıca raporum oldugunuda soyledım herhangı bırseye ımza atmadım soyledıler ımzayla ılgılı parayı yatırın oyle dedım bugun aradımda daha once tutanagın var dedıler 2 tane olsun dedım kıdem ıhbar maas vermek zorundasınız dogru hesaplayın dedım yoksa mahkeme yoluna gıdıcem dedım bız sana hesaplayıp donelım dedıler kı mahkemeye verırsem cok haksızlıklar var ısyerınde ama eger tutanak yazıp bısey vermezlerse vura vur gıdıcem otele cunku cok daralmıs durumdayım
Kardeşim önce bir sakin ol, bir avukata danış. Sonrasında işe iade davası açmanı tavsiye ederim.
Beni de böyle pat diye 1 günde işten çıkardılar bir arkadaşımla. İşe iade davası açtık, baya uzun sürdü ama sonunda kazandık.
İşveren +4 brüt maaşı ve diğer haklarımı vermemek için işe geri çağırdı. 70 gün kadar gittim çalıştım. Mobbing devam etti, şirket aracı vermedi, her ay 2000 tl benzin yakarak işe gittim geldim. Hergün tahrik ettiler, zorladılar çıkıp gitmem için. Ben yine avukatımla konuşup ihtar çektirdim, eski çalışma şartları sağlanmıyor diye. İhtara da dönmediler, en sonunda dava açtık, 4 brüt + izin paraları + kıdem tazminatı için. Allahın izniyle mart başı yine başlıyoruz, Allah yardımcımız olsun. Avukata iyi para döktüm ama gurur meselesi oldu bu benim için. İnşallah kazanırız.
Allah hepimizi karaktersiz şeref yoksunu, para içinde yüzerken 3 kuruş hakkımızı yiyenlerden korusun.
Konu dışı olacak ama aylık 2000 TL nasıl bir yakış yaw? Aya 20 gün desek günde 100 TL eder......
İşe iade davaları sonucu 2 çeşit oluyor galiba. Ya 4 maaş verip seni işe alıyor yada işe başlatmazsa 4-8 maaş verip işe almıyor.
Öncelikle geçmiş olsun.Paramı almadan imza atmam diye diretmene gerek yok.Sadece işten çıkarılmana sebep olan kanun maddesine dikkat et.Bir kaç madde var ki ( madde numaralarını bilmiyorum ) o maddelerden işlem yaparlarsa tazminat alamazsın.Mümkünse imzalamanı istedikleri evrağı bir avukata göster sonra imzala.Evrağın ana sayfasına; İşe iade davası ve tüm kanuni haklarım saklıdır gibi bir ibare yazıp imzala.Paranı mecburen verecekler zaten.Hakettğin rakamı vermezlerse dava açarsın.Avukat senden ücret talep etmez.Kazandığı paranın içinden alır.Tabii başta 500-600 lira gibi para alır harç vs için ama yanlış bilmiyorsam onu da dava sonunda geri alabiliyorsun
Halkalı - Kurtköy arası, 75 km git 75 km gel, günde 150km. Benzinli otomatik arabayla sabah 2.5 saat akşam 3 saat trafikte dur kalk sonucu.
70 günde 4500 5000 tl benzine gitti.
Mahkeme sonrası işe geri alırsa 4 net maaş, geri almazsa 4 net 4 brüt ve izin paraları kıdem vs tüm tazminatlar ödeniyor.
İşveren fazla para vermemek için işe alıp eziyet ediyor.
arkadaslar herkese cok tesekkur ederım ısyerı bugun 5300 odeyecegını soyledı ayın 10 unda cok tesekkur ederım herkese boylece sorun cozulmus oldu ısın pesıne dusmesem kandırıp az bı mıktar verıceklerdı
issizlik maasi basvurusu yap, eger duzgun bir sekilde cikardilarsa yararlanirsin is bulana kadar