Vites kaçırma sesi deyince aklıma geldi.
Günlerden bir gün samimi bir arkadaşım arar.''-Kanka biriyle iddialaştım benim arabayı kullanır mısın ? '' Vites atışıma güvenirim sizlerden iyi olmasın hızlı vites attığımı düşünüyorum,arkadaşım da öyle düşünmüş olacak ki beni aramış.Tabi olur dedim benim de canıma minnet.Kullandığım araç Megane I 1.6 diğer araç da 206.Pug sahibi eleman gelmeden 5-10 dakika kullandım kavrama noktasına alışayım diye dedim ben bu Megane'ı uçururum aga özellikle 1. vitesi çok canlıydı.Pug 206 sahibi eleman geldi 180 e kadar basılacak sonra bırakılacak dedi.Ok dedim sarıda değil yeşilde kalkacağız diye anlaştık.Arkadaşın yüzünü kara çıkarmayım diye heyecan yaptım ben baya kendi arabam olsa Ankarada turbo e30la gazlayan abi gibi cool kullanırım normalde.1. viteste çok sardırmadan kalkarsam saplarım kesin buna diye planlar yapıyorum kafamdan.Yeşil yandı tam olarak turbo maximayla drag yapan dayı gibi g*tümle destekleyerek güzelce kalkıyordum ki çıtonkkkk diye bir ses geldi aha s*çtık diyorum içimden.Gazı bıraktım sağa çektim arabayı her şey normal gibi duruyordu.Motor gayet güzel devirleniyor ses normal her şey normaldi ben de ona güvenerek tekrardan haraket ettim hava da karanlık debriyaja bastım 2 ye atacağım elimi uzattım,lan vites yok.Harbi bildiğin vites yerinde yok.Noluyor oha falan tavan ışığını bir açtım araba vites 1 de ama vitesin ucu el freninin orda.Burdan tam olarak anlatamıyorum ama hayatımda ilk kez karşılaşmıştım vites kolu zeminle yani yolla paralel hale gelmiş.İlk şoku atlattıktan sonra arkadaşla sanayiye gidiyoruz saat de geç oldu ama bir ustayı aradık dükkanını açıp bakacak.Bu arada araba 2 ve 4 e geçmiyor.1,3 ve 5 i kullanabiliyorum.Usta arabayı lifte aldı alttan bir şeyler yaptı etti vitesi düzeltti bir parça kırılmış ama yepyeni görünüyor parça bunu kim başardıysa tebrik ediyorum dedi 100 lira bayıldık geceyi bitirdik.
Bu da böyle bir anımdır.O günden sonra kimsenin arabasıyla gazlamadım :D