Peki sonuç olarak ben ne alayım =)
Printable View
Peki sonuç olarak ben ne alayım =)
• İşlemci: 6. Nesil İntel Core Skylake i7-6700K 4.00 Ghz 8 Çekirdek
Arkadaşlar bir kardeşim için böyle bir bilgisayar yapıcaz, öncelikle gereksiz olan daha uyguna aynı işi halledebileceğimiz değişmesi gereken birsey varmı? Birde bu sistemi en uyguna naerden alırız?
• Ekran Kartı: Gigabyte GTX970 4 GB 256 Bit
• 16 GB (8x2) DDR4 2400 Mhz RAM
• 1 TB Harddisk
• 120 GB SDD 500/500
• 700W Güç kaynağı
• GIGABYTE GA-Z170-DH3 DRR4 HDMI DVI-D 1151p Anakart
• Monitör: 21.5 inç Philips 224E5QSB/01 LED 5MSIPS DVI SİYAH
Arkadaşlar bir kardeşim için böyle bir bilgisayar yapıcaz, öncelikle gereksiz olan daha uyguna aynı işi halledebileceğimiz değişmesi gereken birsey varmı? Birde bu sistemi en uyguna naerden alırız?
• İşlemci: 6. Nesil İntel Core Skylake i7-6700K 4.00 Ghz 8 Çekirdek
• Ekran Kartı: Gigabyte GTX970 4 GB 256 Bit
• 16 GB (8x2) DDR4 2400 Mhz RAM
• 1 TB Harddisk
• 120 GB SDD 500/500
• 700W Güç kaynağı
• GIGABYTE GA-Z170-DH3 DRR4 HDMI DVI-D 1151p Anakart
• Monitör: 21.5 inç Philips 224E5QSB/01 LED 5MSIPS DVI SİYAH
O işlemci çok fazla render v.b işler için kullanılmayacaksa. Zaten seçtiğiniz anakart o işlemcinin overclock potansiyelini tamamen ortalığa çıkartacak faz sayısına sahip değil. İşlemciyi i5 6500 yapın o.c yapılmayacaksa ekran kartınıda yeni seri gpuları bekleyin amd safında çok iyi kartlar gelecek nvidiada da öyle. Bekleyemem acelem var diyorsanız gtx 980 takın yada gtx970de kalsın monitörü 144hz 1ms gamer monitörü seçin ki ekran kartının hakkını alabilin. Ssd olarak samsung evo 850 iyidir 250gblik alın. En iyisi beklentileri ve bütçeyi yazın ben size önereyim eli yüzü düzgün bi liste çıkartayım.
Toplamda 4480 lira yapıyor işlemci güç kaynağı gayet yeterli gelecektir 1 yıl sonra 8gb bi ram daha alıp takabilirsiniz şuan için 8gb yeter artar bile. Monitörün f/p oranı çok çok iyidir gamer monitörüdür. Farklı sitelerden alırsanız 200lira kadar düşürebilirsiniz fiyatını sinerji gibi...
ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar
ZALMAN Z3 PLUS 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart - Vatan Bilgisayar
Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
http://www.vatanbilgisayar.com/gskil...modul-ram.html
http://www.vatanbilgisayar.com/samsu...520mb-ssd.html
http://www.vatanbilgisayar.com/seaga...-harddisk.html
ohhoo yeterde artar bile :)
şöyle bişi bile yeter sana Tahmini Teslimat Zamanı
ben yeni aldım bundan torrent ve media pc olarak kullanıyorum.
Yeni bilgisayar toplayanlar için önerim ne olursa olsun oyunları en azından medium seviyesinde kaldırabilecek bir pc toplayın kendinize. Hiç oyun oynamayan adamları bile pc başına çeken bir sürü oyun var. Bi arkadaşım gidip öyle i5 işlemcili on board ekran kartlı atom aldı kendine zamanında. Adama şuna düzgün kasa al ekran kartı slotu olan anakart al ileride oyun oynarsın falan dedim. Yok abi ben bu yaşıma kadar oyun oynamadım ne oyniicam dedi. Stranded deep diye bi oyunu söyledim aa dur oyniim dedi çok sevdi şimdi kafasını duvara vuruyo i5 işlemciyle en kısık ayarda 7 fps de oyun oynadığı için daha doğrusu oynayamadığı için. Konsola sardığımdan beri pc de artık oyun mu oynanır diodum ve uzun süre o yüzden makineyi upgrade etmedim. PC yi sadece torrente gazete haber okumaya kullanıodum. Yeni tip oyunları görünce şimdi konsola bakmıyorum. 1 aydır xbox ı açmadım mesela. Yakında bi upgrade e girişmem lazım benimde.
İyi de abi çözünürlük arttıkça işlemciye binen yük azalır gpuya binen yük artar? Ben yazından pek birşey anlamadım i5 işlemci var diye mi oynayamıyor ekran kartı olmadığı için mi? :D
Ayrıca i5ten i5e dağlar kadar fark vardır model belirtmek her zaman daha açıklayıcı olur. 1. nesil i5 ile 4. 5. nesil i5 bir değil, i5 2320 ile i5 6500'ü bir tutamayız mesela dağlar kadar fark anlatmak istediğim bu...
Hangi i5? i5 650? i5 6500? i5 diyerek genelleme yapmak yanlış olur abi
hd4400 çipset gpu varmış yani cpu ile birleşik intelin gpusu youtube'a yaz intel hd4400 knight online diye verdiği fpsye bak videolarda 30 35+ üstü fps veriyorsa klan savaşlarında veya unique keserken kullanılır ama ısı konusunda ne derece başarılı orasını kullanmadan bilemeyiz. Mesela bizde kullanıyoruz hpnin ürününü 7/24 açık pc, ısınma derecesi max 45 dereceleri görüyor.
Donanım konusunda tabiki herkez elindeki paraya göre en iyisini almak ister.Fakat ne için kullanacağınızı göz önüne alın.Mesela İntelin X işlemcisi AMD nin fx8 serisinden testlerde ms olsun hesaplama cart curt daha iyi sonuclar verir.Ama intel 1200 tl amd 700 tl şimdi bu ikisi arasından benim kullanıp yapacagım işlemler açısından uçurum yok.Şimdi gidipte neden intele o kadar para vereyim.O bütçeyi ekran kartına yada ssd başka bir donanıma yatırmam daha mantıklı tabiki yani demek istiyorum ki donanım işinde hep zarar bugün bi dünya para verir i7 alırısınız 3 ay sonra yeni bir mimari çıkar sizinkinin iki katı performans verir.Testlere bakıp ön araştırma yapmak iyidir fakat oradaki sidik yarışının sonucları bizi ne derece bağlıyor gerçekten önemli verilen sermayeye yazıktır. :)
@Emre-Dylan kardeşim sadece oyun için kullanılacak bir makina toplamak istiyor ona kalirsa fiyatta sınır yok ama ben 3,5 4 bin civarlarında kalsın diyorum, o.c fln çok anlamaz o yüzden sana zahmet uzun süre kullanabileceği son çıkan veya çıkacak oyunları oynayabileceği şekilde alet yapabilirsen çok sevinirim