Saol kardeşim o senin iyi niyetin.Dediğim gibi öğrenmenin yaşı yok hiç ego yada kibir yapmam çocukla çocuk büyükle büyük olabilirim :)
Printable View
Benim kendi çabamla edindiğim tecrübelere göre güçsüz araçla yanlamak çok daha zor.Kılı kılına yanlayabilen bir araçla çok daha güçlü aynı araçla yanlamak daha kolay.
Ben kışın el freni çekmiştim düz yolda kar bayağı vardı 3-4 yaptım 5.de kaldırıma hafif bi jant vurdum. Bükülmüş :D :D Değiştirdim :(
Abi az önce okuduğum yazıda bir rx8 tamponu şahin parası diye okudum sen acil bir durumda dsc nasıl devreye sokabiliri onun üzerinde çalış mazallah Allah göstermeye bir patladim mi tövbe edersin . Bir keresinde AVM dem çıkarken yerler yasmis rampa yukarı asildim bin gondum . Basladim hatim indirme o an hayatım filim şeridi gibi gozumun önünden geçti hatta bir ara tampon usta işçilik masraflarını bile hesapladim o an o derece uzun bir o kadar kısa idi . Allah tan son kontra ile kurtuldu. Sonrasında bir damacanada su içtim :) Gözünü seçim pahalı makinelerle şaka yapmayın pls :)
Herkese tecrube ve fikirleri icin tesekkur ederim
Kesinlikle trafikte yada ulu orta boyle seyler yapacak birisi degilim
Tuzla genel olarak bos ve sakin bir yer bi tarz seyleri deneyecek cok yer var ist park var. Ben dscyi tscyi vs kapatamadigim icin sanirim olmuyormu ilk firsatta haftaici bi ogle arasi ist parkta deneme yapabilirim. Yapamazsamda kimseye rezil olmamis olurum :) :)
haber et yardımcı olurum bi akşam. RX 8 de biraz üst devir gerekiyor onun içinde debriyajı da kullanmak gerekiyor canım.
Abi bence g27 ya da g25 al ben LFS oynarken öğrendim
Bu g27 logitech sanirim onu kurduk hic beceremedim :) arabayida o sekilde kullanirsam vah ki ne vah :)
rx8 hiç kullanmadım ama sağ koltuğuna çok oturdum yorumum şu ki kesinlikle
arabaya kıyamıyosunuz yoksa rx8 her türlü drift yapan bi araba 1. viteste biraz yüklenseniz
yada redline 1den 2 ye hızlıca çekseniz yine pati çeker diyceğim o ki sakınan göze çöp batarmış
vurun kırbacı vurun kırbacı :) :)
İlk gereken şey, E30 325 ve kilitli difransiyel :) Sonrası rölantide bile yanlarsınız, araba yanlamak için Ankaraya özel üretilmiş. :) Şaka bir yana, yaşım 20, arkadan itişli, otomatik vites, kilitli difransiyelli 3000 cc bir araç kullanıyorum, ilk 3 denememde, karşıma kaldırımı almıştım :D Sonradan arabanın direksiyon tepkilerine alışarak birazda olsun çözdüm, daha sonra daha geniş beton göbeklerde şansımı denedim, direksiyona bir nebze daha alıştım, yaptığım şey, göbeğin içine girip, gazı dipleyerek, uygun açıda kontra vermek, gerisi arabada zaten. :) Fren yapmamak lazım, yoksa sonu spin oluyor. :)
Bir de yanlis hatirlamiyorsam oyle tamamen kapatinca race modu mu ne o' kontagi kapatip acmak gerekiyordu tekrar devreye sokmak icin yani devrede sanip basiniza bir sey gelmesin. rx8 kullanicilari yanlisim varsa duzeltsin lutfen
içinizde tepsi drift'i hatırlayan varmı? hondam.com buluşmalarında mc'tan 2 tane tepsi aşırıp arka lastiklerin altına koyuyorsun.El frenini çekiyorsun tepsiler kaçmasın diye. sonra arabayı kafana göre sürmeye başlıyorsun. ne lastik eskiyor ne aktarma :D
https://www.youtube.com/watch?v=IPQy...OKNRMNau4glrMg
Reis anlatıyor abi, ileri kısımlarında nasıl pratik yapılacağını da söylüyor.
Abi ilk iş olarak öyle sakın yorumlardaki gibi el freniyle gir, göbekte sağ sol yap gaza otur yapma :D
Sana benim nacizane ilk tavsiyem; boş geniş bir alanda dur; direksiyonu az kır geniş bir daire çizecek şekilde, önce 1'de sonra tamamen halledebilirsen 2'de başlayıp, 4-5 bin devirde sabit olarak geniş bir daire çizmeye başla, sonra gaza yavaşça otur, RX8 kullanmadım ama kafadan dışarı çıkacak olursa gazı çek direksiyonu biraz daha kırıp tekrar otur. Bu şekilde ankara işi donuttan ziyade FF'te Han'ın kızların etrafında döndüğü şekilde dönmeye başlaman lazım. 1'de bu işi başardıktan sonra 2'de yap aynı şeyi. Bu aracın kontralarına, gaz tepkilerine alışmanı sağlar.
Sonra kafanda parkur çizebilirsin, arkadaşlar kukayla rota çiziyormuş onlardan yardım alabilirsin. Başlangıçta bunu yap arabanın kontrolden çıkartıncaki kontrol edilişini çöz, şehir içi gelir sonra. :D
Ben 14-15 yaşındayken toprak arazide Grand Cherokee'yle başlamıştım bu işlere. Keiichi üstadın Drift Bible'larını mutlaka izle. Özellikle hem pedal, hem araçiçi, hem araç dışı kameraların aynı anda olduğu videolar var. Onlardan baya bir şey çözersin.