O bölgede yok
Printable View
Promosyon kodum; japztftvue 20 tl indirim saglar.
bende kurdum şimdi lazım oluyor böyle şeyler en olmadık zamanlarda.
Zaten yoğun kullanıyordum uberi ama havalimanı patlamasından sonra taksicilerin olayı fırsata çevirip yolcu başı 100 usd ile adam taşıdığını duyunca bundan sonra daha da yoğun uberci olcam. Etrafımada mümkün olduğunca kullandırtçam. Fırsatçı şerefsizler.
bakındım ama tam olarak cevap bulamadım.
Uber'in türkiye'deki vergi sistemi nasıl işliyo. Ciddi şekilde düşünüyorum yapmayı, passat v.b tarzda bi araçla başlamak istiyorum. Tek soru işaretim vergi.
Havalaninda gercekten cok serefsiz taksici var, dun bindigim arac soforu yorgunluktan istifade edip bana bedava kopru ucreti dahil 13 tl eksik para verdi. Serefsiz yavsak bir de yolda gevsek gevsek 40 yillik arkadasiyim gibi nerelisin vs diye yakinlasmaya calisiyordu , insan zannedip sohbet ettik zokayi soktu sonunda.
bende şimdi üye oldum promosyon kodu olursa yapıştırırım yoksada canınız sağolsun
aylık sağlam para kazandıklarını duydum
Net cevap vereyim. Türkiye de taşımacılık 2 tür araçla yapılır Binek ve Ticari. Binek olanda Ticari Taksi olmak zorundadır. Ama korsan yolu 'şöförlü araç kiralama' dır
Ticari araçlarda da connect, berlingo, doblo kamyonet geçtiğinden olmuyor. En ufak minibüs VİTO, TRANSPORTER, H100, SCUDA, gibi araçlar ama en çok almanlar tutuluyor.
Usulde şu şekil. Sen bi VİTO alıp, D belgesine sahip bir firmaya kiraya veriyorsun. O firmada çalışan yada freelance olarak gözüküyorsun. O firmanın belgesi altında faaliyet gösteriyorsun
bodrumda eski kasa e200 mb ile taksicilik yapan vardı..überle alakası yok ama not olsun :)
Uber'de söförlük yapan var mı?
Biraz araştırdım ancak fazla bilgiye ulaşamadım..
Özel servis gibi düşünmek lazım bence korsandan ziyade, izmirde kullandığım bu tür bu tür araçlar var üst segment araç, temiz düzgün söför taksiden %30 ucuz daha ne olsun .
Arkadaşlar bu gün taşıma hizmeti yapacagıminızda ya taksi olacak 1.000.000 tl den fazla taksi bedeli ve 40.000 tl dacia alıyorsun. Yada 150.000 tl ye bi alman minibüs, 2.000 tl de D2 belgesi. Aynı işi yapıyorsun.
Üstelik Uber hizmeti süper.
Uber Macaristan’da ki operasyonlarını askıya alma kararı almış.. İnş. Türkiye' de de saçma sapan taksici esnafını koruma kanunu fln çıkartılmaz..
Bu d2 belgesinin üstesinden nasıl gelinir hangi firmalar yardımcı olur? Veya direk uberin merkezi bu konu hk. Yardımcı olur mu ?
Yine yaklasik 10 saatlik washington- istanbul ucusum vardi. Zaten uzun ucus yorulmusum ciktim alandan taksi alip eve gitmek icin . Siradan denk gelen taksiciye 'abi meaafe biraz kisa istersen baska taksiye geceyim ' dedim gayet kibarca ama hoduk ofladi pufladi bin bin dedi . Topu topu 10dk lik yolculuk boyunca surekli mirildandi birseyler o arada birsey sordum cevap bile vermedi. Taksi 13tl yazdi ben yine insanlik olsun diye yine gyet kibarca ' abi kusura bakma biraz kisa mesafe oldu ustu sende kalsin ' dedim zahmet edip bir tesekkur bile etmedi bide ustune yandaki arabaya binseydin dedi. Bunlarin anlayacagi hayvansi dilden konusmak gerek heralde nezaketten ince dusunceden ne anlarlar. Plaka tat40 ynda 93 yaziyordu muhtemelen havalimani taksi kayit nosumudur nedir. Bu hayvani nereye sikayet edebilirim her ne kdar sonuc cikmayacagini bilsem bile ?