Ne diyecekti orda :)
Öldürürlerdi
Deniz Çakır taşıdım bende bugün
Herkes memnun uberden
Printable View
Hayır ben bu malların Türkiye'nin en büyük trafik teröristlerini niye bu kadar savunmaya çalıştıklarını anlamadım. Nerede terörist var, destek mi olacaksınız anasını satayım. Hayır burada mı yazıyordu, UBER kullanıcılarının çoğu da CHP'lidir herhalde diye :) Böyle bi tezat da var.
Adamlar trafiği düzeltmek vb. çaba sarf etmek yerine, gitmiş en moktan kitleye destek mesajı veriyor. Ne yapacaksın, İstanbul'daki bilmem kaç bin onun bunun çocuğundan mı oy alacaksın? %25 olan oyunu 25,1 mi yapacaksın nedir yani? Minibüsçü dolmuşçu tayfası da var, en kısa zamanda onlara da bi ziyaret yapsınlar yav?
bu chp de .ike sürüelcek akıl yok
tek siyaseti iktidarı taklit etmeye çalışmak
seçmeni az biraz tutucu olmasa %15i geçemez
Rusya'da Kazakistan'da falan bırakın uber'i, yolda el ettiğiniz arabalar bile duruyor, yolunun üstüyse 3 5 liraya götürüyor. Ve yasal. Taksi plakası bilmem kaç milyon tl olmuşmuş, eee biz mi yüksettik piyasası alüminyum. Kilometrede, yaktığı gazın 8-10 katını yazıyor taksimetre.
vermesinler
bırakın akp %70 alsın tüm oylar ona gitsin
kılıçdaroğlu geldiğinden beri akp ne istedi de yapamadı?
%25 oy aldı da karşılığında ne verdi?
nasıl muhalefet etti?
adamlar yattıkları yerden para kazanıp saçma sapan açıklamalar yapıyorlar
taksiciyi savunmak uber gibi bir hizmeti kovmakla tehdit etmek chpye mi kaldı?
ben tkpye veriyorum arkadaşlar
sırf akp daha çok vekil çıkarmasın diye chpye oy atmak zorunda hissetmiyorum kendimi
eğer 20 yıldır muhalefette chp değil de cidden halk için mücadele eden bir parti olsaydı akp 2007-2008i bile göremezdi
ama chp hep önlerine kırmızı halı serdi
Çok derinlere girersek eğer ***** kişiyi meclise sokanda Deniz baykaldır. Benim aile chp li ve iyi yerlerde olan insanlar ona rağmen son 3 senedir ciddi saçmaladıklarının farkındayım. Daha parti içinde ne oyunlar ne insanlar var bilseniz chp ye kayıtlı olupta ***** parti mitinglerinden çıkmayanlara kadar tanıyorum. Kılıçdaroğlu kötünün iyisi ama buda tartışılmaz oğlunu askere yolladı bazılarınınki bedeli iken birileri koruma ordusu ile gezerken onca kilometre yol yürüdü adalet yürüyüşünde bu yaptıklarından dolayı yinede saygı duyucam adama.
"Dünyadaki en karlı ticaret din tüccarlığıdır. Sermayesi yalan müşterisi cahildir!" diyerek bugünleri öngören Aziz Nesin'i saygıyla anıyorum.
gecen hafta gece modaya gittim bir arkadasımızın barında birseyler iciyorduk. derken kapıya siyah bir vito yanastı 3 adet hanım kardesimiz bindiler tam da rex sinemasına cıkan yokusta kosede bi dolu taksici var olayı gören 2-3 taksici uberin yanına geldi camdan adama hakaret etmeye basladılar hırsız o.c dediklerini duydum. ardından elemanlardan biri aynaya tekme attı ve aynayı kırdı benim patron duruma cok bozuldu ve mudahale edelim mi diye sordu dedim bak bakim orda kac taksici var bizi burda patates ederler :)
yani uber iyi guzelde bu tarz psikolojik siddete maruz kalmak hiç hoş değil uber surucusu arkadas adına cok uzuldum gercekten ama elden gelen birsey yok en nihayetinde zerre sevmesem de tepkileri asırı duzeyde siddetli olmasına ragmen taksiciler haklı.
Taksicilerin hakkı?
Kim kimin aynasını kırmaya. Kimin kime oc demeye hakkı var? Az bir durun düşünün lütfen.
Çok mu haklı? Versin mahkemeye. O taksicinin yapabileceği en fazla budur.
Ben tüketiciyim, parasını verir hizmetimi alırım.
3 tl veririm metrobüsle giderim
10 tl veririm taksi tutarım
20 tl veririm lüks arabayla giderim.
Bu uber in elinde D belgesi mevcut. Belgesi olmayana yazsınlar ceza.
Bende diyorum. Yigit yenigun ile Yigit_y benzesiyor mu , ayni kisiymis :)
Arac alacaktiniz aldiniz mi?
bu taksici şahıslar her gördüğü vip e uber diye sarsınlar bakalım bir gün içinden 6 tane akrepli indiği zaman memlekete doğru nasıl kaçarlar görürüz o zaman
Evet keşke :)
istediğin belge olsun beledeyiden izinsiz yolcu tasımacılıgı yapıyor uber ve korsan d belgesi zart belgesi zurt belgesi ile suslemelik bir durum yok. bugun 150 bin tl yatırım yaparsan aylık tek basına ortalama 10 lira kazanabilirsin uber yaparak.
bir taxiyi 2 sofor kullanıyor 7-8 lira sabit kira parası ve 2 surucunun asgari duzeyde kazanması gereken min gunluk 150 lira ları var butun masrafları cıkınca. aynasını kırmaya tabiki hakkı yok kufur etmeye tabiki hakkı yok uber surucusu işin icinden sıyrılacagını yada illegal is yapmadıgını bilse zaten orda geri geri ters yoldan kacmak yerine durup polis cagırmayı tercih edebilirdi.
yolcu olarak biz var oldugu surece istediğimiz ulasım secenegini kullanmakta özgürüz elbet bize kimse karısmaz ama bu isten para kazanan adamlar her turlu zorlukla karsılasabiliyor aylık 10 bin lira kazanmak öyle kolay olmasa gerek.
Ahmet merhaba, bence sen yanlıs bir savunma yapıyorsun. Sonda soyleyecegimi bastan soyleyeyim, bu duzenin sorumlusu uber degil, bu yuzden suclusu da ubermis gibi davranmak yanlıs. Taksiciler cok zor sartlarda calısıyor olabilir, cok zor para kazanıyor olabilirler, evlerine zor sartlarda ekmek goturuyor olabilirler, ustune birde uber rekabeti yuzunden iyice sıkıntıya girmis olabilirler ama tum bunlar, bir noktada gelip, bu taksicilik isinin neden duzgun yapılmadıgına ve bu plaka ucreti sacmalıgının neden duzeltilmedigine dayanıp duruyor.
Tuketici gozunden bakarsak, ben les gibi sigara kokan, surekli oraya gitmem buraya gitmem muhabbetini yapan, hic bir kurala uymayan bir araca binmek istemiyorum.(Arabaların modelinden falanda geçtim bak) Gelip bana duzgun bir alternatif sunarsan direk ona yonelirim ki insanların ubere yonelmesi bosa degil.
Taksici gozunden bakarsak, uzerlerinde cok buyuk baskı var yevmiye cıkarmak icin buna lafım yok ama madem isin icinde rekabet var, kendilerine ceki duzen vermek bu kadar zor olmasa gerek. Aracını temiz tut, musteri ile surekli polemige girme, insan gibi sur aracını. Zamanla zaten insanlar seni tercih etmeye devam ederler.
Burada uber yapan adamın 10 bin kazanması bir suc olamaz, sen su plaka fiyatları ile plaka kiralama sacmalıgını isini bir duzelt isini duzgun yapan taksicide insan gibi para kazansın. O cok kazanıyor ben kazanamıyorum o zaman onunda az kazanması lazım mantıgı yerine, tersi yonunde adım atılmalı, herkes emeginin karsılıgı olarak duzgun kazanmalı.
Taksi plakası isine yetkililer el atmalı bir an once, yoksa bu duzen oldukca cok taksici sinirinden ubere saldırır, vatandas da ubere binmeye devam eder, yazık olan ekmek parası pesinde olan adama olur.
Bu arada, taksici ve Uber kıyaslaması yapıyoruz ancak, Uber üzerinden de sarı taksi çağrılabiliyor :)
Taksici carptığı bebekli kadını tehdit etti (Video)
Beter olsun böyle taksiciler. Sanıyorum Uber'e de saldıranlar bu tiplerdir.
cayır cayır yanan minibüsçü ve taksici görsem müdahale etmem bu kadar net söylüyorum.Ülkenin kanseri.
Mr Oluk'un da dedigi gibi , sistemin taksicileri kollamasi lazim .
New york'ta ( sadece manhattan ve 5 boro icin verilmis veri )
Sari taksi sayisi : 13.587 adet
Black Car ( ozel limo servisleri , gipsy cab denen Harlem , Brooklyn , Queens tarafinda calisan lokal dolmus taksi gibi araclar ) : 60.000 adet
Bunlarin 46.000 adeti de Uber ile anlasmali .
Sizi kollayan sistem varsa herkese pastadan bir dilim mevcut .
Taksiciler Ubere saldiriyorlar ya , ozaman dolmus ve otobuslere de saldirsinlar , bizim huyumuzdur yanimazda yuruyeni kendimizle geriye cekeriz , birlikte yuruyup , piyasayi domine edelim , hizmeti biz saglayalim demeyiz .
Eger mahkemeler uberin yasa disi yolcu tasimadigina karar verir ve hakkinda kesilmis butun cezalarin iptaline karar verirse o zaman taksi plakalarinin fiyatlari yerlere duser.
Bu kararin cikma ihtimali nedir ? Bana sorarsaniz cok dusuk bir ihtimal, 100 den fazla plakasi olan godaman is adami brokrat, politikaci, siyasetici, sanatci var hepsi bir kenara altin yumurtlayan tavugun basi kesilir mi? Devlet yada belediye kime bagli tam bilmiyorum ama her plakadan 2.000.000 tl cukka yapiyor.
Plaka sistemi ancak ve ancak adaletine “inandigimiz” mahkemlelerin karari ile duzeltilebilir. Nitekim almanyada mahkemeler taksicilerin lehine karar vermis olup uberin almanya sinirlari icerisinfr faliyetlerini tamammrn durdurma karari vermistir.
Turkiyede de benzer bi olayla karsilasabilme ihtimalimiz cok yuksek.
Bu haber'den sonra bitaksi ve itaksi kullanmamaya karar verdim. Ne deme lan arabama bişey olsa görürdün. orul orul ****** evladına bak.
bu itlere inat inadına uber
Aracımı havalimanı otoparkına bırakmıştım almak için geldiğim de ise araç kumandasının pili bitmiş giriş yapabilme imkanım yok mecbur taksi ile Florya da ki en yakın servise gittim taksiciden oflar puflar neden biniyorsun yazık günah değil mi şöyle böyle en son yükseldim adama indir kardeşim o zaman alma diye şikayet için yanında arayıp şikayet ettim bir daha tövbe sonr aynı mesafeyi uber şoförü ile yaptım dönüş için en ufak bir laf yok aksine teşekkür var.
Kadına çarpıyor bide laf mı söylüyor amk çocuğu orada esnaflarında amk vuramamışlar mı kafasına gözüne
1- Minibüs 2- taksici..
Kadıkoy'de minibuscu dehşeti - En Son Haber
Kadıköy’de yolcu almak için aniden duran minibüse çarpmamak için ani fren yapan motosikletli çift Seren Okur ve Samet Yüksel, duruma tepki gösterince dört minibüs şoförü tarafından feci şekilde dövüldü. Yaşananları anlatan Seren Okur, “Muavin ve şoför beni minibüsün içine aldılar. Şoför bıçak çekti. Darp etmeye başladılar, tekmelediler, gücüm yetmedi. O an ölmeyi bekledim” dedi.
Minibus şoforu yaşlı adamı demir zincirle dovdu - Cumhuriyet Turkiye Haberleri
Bahçelievler'de bir minibüs şoförü, arabasına arkadan çarptığı yaşlı adamı demir zincirle dövdü
Minibus şoforu yaşlı adamı demir zincirle dovdu - Cumhuriyet Turkiye Haberleri
yalova'da bir şehit çocuğunun, ücretsiz geçiş kartıyla binmek istediği minibüs şoförü tarafından darp edildi
Minibuscu oğrencinin burnunu kırdı
Minibüsçü öğrencinin burnunu kırdı
Her zaman önce sarı taksiler sonra da mavi dolmuşlar ile kavga etmekten bıktım. Üstüne bide artık şu lanet servisçiler cıktı başımıza. Yol verme yada buna benzer durumlardan dolayı. Aslında çözümü çok basit ama devlet el atmak istemiyor. Hepsini özel bir kursa sokacaksın kursu geçemeyen trafige çıkamayacak.o zaman ne uber gibi uygulamalar ortaya cıkar nede millet bu sekilde sıkıntıya düşer. Sen yanında esi yada sevgilisi bayan arkadaşı olan delikanlıya nasıl vurursun ya. Bide üstüne üstlük motor kullanıyor en dikkat etmen gereken şey. Daha geçen de böle bir olaya müdahale ettik trafik tehlikesi artık kazaları geçti bunlara kaldıç
ahmetim kankim :)
Ankarada 4 adet plakası olan yüzbaşı tanıyorum, yine ankarada adetini bilmemekle plaka sahibi olduğunu bildiğim 1 savcı ve 1 hakim var.
o iş yaş gibi görünüyor, bahsettiğim kişiler eğer halâ fetöden şut yemediyse zaten çıkmaz öyle bir karar :D
he birde dünyanın çoğu yerinde gördüğüm konuştuğum taksiciler, neredeyse kayda değer bir para ödemediklerini söylüyorlar, önüne gelen taksici oluyor muş, önüne gelen derken eğitimini sınavını geçen oluyor. geçmişteki ceza siciline ve taksici olduktan sonraki ceza sicilide önem kazanıyor.
mesela yaya geçidinde durmadın mı ekmek paran elinden gidiyor bazı yerlerde. gibi gibi cezalar var ve o kazmaları adam etmiş. yoksa hiç biri türkte daha düzgün değiller normalde.
ancak birde şu var ki, büyük metropollerin %80inde taksi ve otobüse özel şeritler vardır şehir içi dahil. istanbuldaysa metro yerine metrobüs yapıp var olan şeritleri alıp emniyet şeridini bile gasp etti belediye. taksicilerinde işi zor ama devlet bir çözüm bulmalı hem vatandaşı hem taksiyi zor duruma düşürmeyecek şekilde.
Vergi ödeyen taksi minibüs cu duydunuz mu ben hiç duymadim
bugun zıncırlıkuyu tat towersın orda 20 dk kadar park edıp arkadası bekledım,bı kız geldı taksı arıyor,durana ortakoye gıdıcem dıyor abartmıyorum 20 dk boyunca hıc bırı almadı kızı ,otobus duragına doğru gıdıyordu en son,aklıma gelmedi uberden cagır demek ,Yansın bu ibneler su veren itfaiyenin hortumunu skeym
4 tane taksiyi alabilmek için bitcoin şekli bir yatırım lazım sanırım. Yok 5-6 bin maaşla 3-4 taksi plakası almak güncel piyasadan hesaplanınca na mümkün.
5k dan hesaplasak yemeden içmeden 1600 adet maaş yapıyor. =) Değer düşükken birisi falan fısıldadı sanırım. Bu taksi plakası sahini olaylarının da takip edilmesi lazım bence. Nereden geliyor bu değirmenin suyu =)
bugün almanyada Slovenyalı bir iş ortağımız ile yemek yerken, bana istanbulda yaşadığı bir olayı anlattı, havalimanından taksiye binmiş ve taksici yolu bilmediğini söyleyip durup yol sormuş felan biraz gezdirmiş galiba.
Birde üstüne binerken euro kabul ederip diyip otele gelince euro almam gibi abukluklar yapmış.
yemin ediyorum utandım. yerin dibine girdim. O yüzden yukarıda bir çoğunuzun söylediği gibi yansalar su vereni engellerim. gram içim cız etmez.
Sanirim Discovery'de izlemistim meshur ingilterenin " Black Cab" lerini ve nasil taksici olundugunu anlatiyordu . Ozetle cok ciddi bir sinavdan geciyorlardi , senelerce girip alamayanlar var di .
Alıntı:
Taksicilerin bir gün sınavla şoförlük yapabileceğini duysanız, inanır mıydınız? Londra’da taksi şoförü olabilmek için The Knowledge kitabını hatmedip, yıllarca sınava hazırlananlar var. Türkiye’deki taksileri ve problemlerini düşününce “Keşke bizde de olsa.” diye iç geçirmemek elde değil.
Acil bir yere gitmek için yoldan geçen bir taksiyi çeviriyorsunuz. Yol hakkında bir bilginiz yok. Şoföre adresi gösteriyorsunuz. Tereddütsüz, navigasyona bile bakmadan, üstelik saatlerce trafikte bekletmeden, dolaştırmadan, hakkı kadar ücret alıp, sizinle münakaşaya girmeden, istediğiniz adrese sağ salim bırakıyor. Bahsettimiz bu taksi şoförleri Londra’da! Şehrin sokaklarında çok da popülerler. Bu şöhret kolay olmadığı gibi bir de bedeli var. İlk olarak ‘The Knowledge’ (Bilgi) isimli kitabı noktasına kadar bilmek. Sonrasında bu kitaptan yapılacak olan taksici seçme sınavını geçmek. Yanlış duymadınız. Londra’da taksi şoförleri Londra sokaklarına ve taksiciliğe dair bilgilerin yer aldığı bu kitaptan sınav oluyor. Navigasyona ya da haritaya bakmadan yolu bulanlar, nezaket kurallarını harfiyen uygulayanlar şoför olma hakkını kazanıyor. Bir de bu taksiciler başlıca yerleri özellikle bilmekle zorunlu; kiliseleri, polis istasyonlarını, müzeleri, parkları ve tiyatroları.
Sınavı kazanmak için 4 yıl boyunca hazırlananlar var. Anlayacağınız her yiğidin harcı değil Londra’da taksi şoförü olmak. Şoför adayları sınava elbette ki sadece ‘The Knowledge’ kitabını ezberleyerek girmiyor. Şehirde bu sınava hazırlanmak için kurslar var. Özel hazırlanmış CD’ler, internet siteleri ve bloglar ise en büyük yardımcı. Gören de üniversite sınavına hazırlanılıyor sanır!
Kendine göre de muhasebecisi vardır.. Muhasebecilerde ayrı başlık olur gerçi... Zarar yaz onu bunu düş eksi yaz bilmem ne her türlü adilik mevcut.. Şoföre sigorta yok yakıt şoförden %10u şoförün gerisi haybeci plaka sahibinin.. Pzv*** taş attı kolu yoruldu yolsuz uğursuz herifler birde odaları var sanki çok bi iş yapıyolar.. Acilen mercek altına alınmalı plakalarda normal değerlerine düşmeli halk otobüsleri dahil.. Hadi bunları da geçtim vay efendim UBER kaçakmış.. Çıbanın başı kim acaba.. Hain kaçakçılar..
Ulkenin en buyuk eksikligi aile terbiyesi, ahlak ve egitim eksikligi malesef. Bunlari zaten saglayabilsek her sektorde insan kalitemiz ortalamanin uzerine cikacak ama malesef insanlar ahkaksiz ve cahil.
Daha onceki yorumlarda yazildigi uzere minibus, ozel halk otobusu, taksi teslim edilen kisiler cesitli yeterlilik ve gerekli egitim sinavlarindan gecirilse ve duzenli olarak takip edilerek izlense su yasanan rezil, tiksinc olaylarin en iyi ihtimalle yarisi zaten olmayacak. Soforluk icin hic bir yeterliligi, donanimi, bilgi ve gorgusu olmayan hapisane kackini adamlar taksi ve minibuslerin malesef tepesinde.
Uber'e savas aciyorlar ama uber adil davranip onlara da kendi bunyesinde calisma imkani taniyor. Sisteme kayit ol, isini duzgun temiz yap sende kazan diyor. Ama bizim insanimiz haytaliga, serserilige alistigi icin bu duzene ayak uydurmak istemiyor. Devir artik degisti ve herkesin parasi kiymetli, kimse berbat hizmet aldigi, assagilanip 2. sinif muamele gordugu birinden hakli olarak hizmet almak istemiyor. O nedenle umarim Uber yasal bir duzenlemeyle uygulanmaya devam eder ve su zamana kadar hic bir konuda elini tasin altina koymayan, anca zam zamanlari adini duydugumuz Soforler odasi kendi bunyesinde calisan esnafa biraz degismeleri gerektigini bildirir.
Beyler hayal kurmayın, uberi yandexi zartı zurtu hepsi patlayacak eninde sonunda.
Sebebine gelince, bu taksici arkadaşlarımız maalesef cumhurbaşkanının 4 tekerli 2 ayaklı seyyar reklam ajansları, siz iktidarın boşuna mı bu adamlara bu kadar fazla kıyaklar geçtiğini sanıyorsunuz? yok ötv indirimleri ceza afları bilmem neler.
Her seçim dönemi taksi duraklarını gezmeler v.sler
Yani yine bir seçim dönemi bu seyyar reklam ajanslarına yalakalık için uber muber ne varsa korsan ayağına savaş açacaklar.
Devlet çıkıp taksi plaka kiralama işini şahıslardan alıp kendi bünyesine neden katmıyor?
Her ilin büyük belediyesi plakayı doğrudan taksiciye kiralar. Kimlik kartı ile araç çalışır gps verisi ile tek merkezden takip edilir. ödeme olarak yasal zorunluluk kredi kartı veya ibb kartı yapılır. vergi kaçakçılığın da önüne geçilir. bir de halk'a hizmet adı altında yakıt indirimi verilir.
Saray'dan sokakları görmek zor sanırım.
ABD'de arkadaşlarıyla eğlenip sarhoş olduktan sonra araç kullanmak yerine Uber çağıran Kenny Bachman kendi evi yerine ailesinin olduğu memleketindeki evinin adresini girince yanlışlıkla 480 kilometre yol gitti ve 1635 dolar ödemek zorunda kaldı.
Alkollu arac kullanmamak icin Uber cağırdı! 6200 lira odedi - Haberler