bu mivec vtec gibi birsey degilmi ? Bukadar yakmasinin sebebi nedir hazir konusu acilmisken aydinlanalim
Printable View
bu mivec vtec gibi birsey degilmi ? Bukadar yakmasinin sebebi nedir hazir konusu acilmisken aydinlanalim
2.5 Sti ile çok şehir içi trafige girmedim 9.2lt ortalamam vardı, hatta siteden Dayı nickli abimizin 8.xlt yaptıgı fotograf bile vardı :)
arkadaslar yanlis anlamayin da, spor bir arac saglikli calisiyorsa eger fazla yakiyor demek, abesle istigal etmek degil mi?
Ruslar gibi Zavoli LPG taktıralım o zaman EVO alınca :D
https://www.youtube.com/watch?v=Y2J0XcjJ_Nw
https://www.youtube.com/watch?v=Y2J0XcjJ_Nw
Sti evo'dan az yakar. Evo bu konuda efsanedir. Şuan İstanbul'da 1 tldir km de. Sti daha az yakar, 1 depoda 80 100 km farkkettiği oluyordu evo'dan ile kıyaslayınca. Sst evo 20 litre civarı yakar şuan. Yakıtı düşünülecek ise hiç bulaşmayın 2 günde bir benzin istasyonuna gidersiniz gündelik binerseniz benim gibi
Sti ve Evo gündelik çok sıkışık trafik ve yol yapılıyorsa bence yorucu, en güzeli haftasonu araçı olur :)
Madem evo almayi dusunuyorsun, o zaman sana ufak bir kiyak yapayim.
Evo 7 8 ve 9'da abs sensorlerinden birinin fisini cekerseniz, acd sisteminiz devre disi kalacagi icin yakit harcamaniz ciddi oranda azalacaktir. Ancak araciniz artik center diff'o lsd'li degil acik diffli bir aktarim sistemine sahip olacaktir, hele evo 9 ise arka diffiniz de acik diff gibi olacaktir. Sehir ici kullanimda bunu hissetmezsiniz ancak araci o sekilde zorlamayin, tepkileri alistiginiz aractan farkli olur.
Evo X'da deneme firsatim olmadi, ancak prensipte evo 7-8-9 ile ayni mantikta oldugu icin muhtemelen onda da ayni guzel sonucu alirsiniz.
2008 sti gunde yaklasik 130 km yapiyorum.
Sehir ici ama cok trafigin olmadigi saatlerde yol bilgisayarinda ortalama 11-12lt..
Kuzenimde sst li evo x var. bu fotoyu kullanirken bugun cektim :)
Full depo sehir ici 230 km falan yapiyor. Depo 60 litre
http://i.hizliresim.com/21r1bd.jpg
2.0 sti ile -eksos, yazılım, beyin, ekzantrik, enjektör, turbo vs vs vs- ile 1 depo ile şehir içi kullanımda 400-450 km yapıyordum.
2.5 sti ile -eksoz, yazılım, turbo, enjektör, alkol vs vs - ile alp in dediği gibi 8.x li foto da mevcut ama şu ara alkol kullanımından dolayı o litrelere inemiyorum. bir depo ile 350-400km yol yapıyorum.
Her 2 araç bilgilerim de günlük, şehir içi kullanım.
Umarim kavusursun hayallerine,seni cok cok iyi anliyorum. Boyle uzaklardan bi boxer tinisi geliyo aliyo goturuyo beni bazen :D 8 yasindan beri hastasiyim,seneye unv de iyi biyere gidersem sahibide olucam umarim. Yaksin yav 1 lira yaksin,gerekirse haftada 1 binerim hayallerim gercek olsunda :D
peki gc8 ler ne yakıyor şehir içi uzun yol olarak arkadaş bu evoların namı duymuştum da bu nedir arkadaş dodge challenger şehir içi 16 litre diyor evo yakıt konusunda bayağı sıkıntılı imiş ...
Evo X manuel isteyen varsa ulaşsın apr kanat vs. Motoru görseli komple çakılı
Evo8 2.1peak 1.5 cont basınç 9un turbo var dr yazılımı yaptı,95 okt 100 TL benzin 193km gidiyorum şehiriçi insani kullandığımda.
Hiç 100 TL alıp devamlı fullboostta gitmedim ama tuzla kadıköy arası temden baya bi kökledim geri kalan insani kullanımda 138 km gitti.bir ölçü müdür hayır ama bilgidir.bu arada bu 100 TL benzin alıp insani şehiriçi kullanımı en az 30 kere bakmışımdır.3-5 km artı eksi fark ediyor. İyi yazılımla ve insani kullanım ile Evo da az yakar diyebilirim.